Home / HEADER-NEWS / Αποκλεισμός αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής πρώην κατηργημένων ειδικοτήτων. Δεν μπορούν να κληθούν ως αναπληρωτές

Αποκλεισμός αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής πρώην κατηργημένων ειδικοτήτων. Δεν μπορούν να κληθούν ως αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε: 4:14 μμ Οκτώβριος 11th, 2015  


12047471_10207557426873012_1618692570_n

Αποκλεισμός των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής πρώην κατηργημένων ειδικοτήτων

Δεν μπορούν να κληθούν ως αναπληρωτές

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής των πρώην κατηργημένων ειδικοτήτων που μπορεί να επανήλθαν στους πίνακες αλλά όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους δεν μπορούν να κληθούν ως αναπληρωτές και στην ουσία είναι ακόμα κατηργημένοι.

Ο υπεύθυνος του Συντονιστικού, εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ18.01 Σπύρος Στεργιόπουλος δήλωσε στο news.gr ότι οι εν λόγω ειδικότητες στελέχωναν τα εργαστήρια των  ΕΕΕΚ που είναι ένας σημαντικός θεσμός για την Ειδική Αγωγή, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 28-30 εργαστήρια ανά την Ελλάδα που είναι κλειστά.

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν κενά σε Βέροια, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία, Ιωάννινα, Κρήτη και άλλες περιοχές, ωστόσο δεν έγιναν προσλήψεις καθώς δεσμεύονται από μια παράγραφο της εγκυκλίου πρόσληψης ΕΑ, δηλαδή ότι οι τομείς ανοίξανε και λειτουργούν μόνο εκεί που λειτουργούσαν πριν με μόνιμους» τόνισε ο κ. Στεργιόπουλος, φανερά απογοητευμένος και δυσαρεστημένος με αυτή την εξέλιξη.

«Όταν μας καλούν να κάνουμε αιτήσεις, κυρώνουν τους πίνακες μετά μας λένε ότι δε μπορούν να μας προσλάβουν; Συστηματικά στις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν δεν υπήρχαν προσληφθέντες από τις κατηργημένες ειδικότητες» δήλωσε ο υπεύθυνος του Συντονιστικού ενώ μας ενημέρωσε ότι στις 9 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ενημερώσουν τους ιθύνοντες για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί,  βρίσκοντας ανταπόκριση από τον Διευθυντή της ΕΑ κ. Λολίτσα και τον Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ. Μουστάκα.

Οι εκπαιδευτικοί δεν εφησυχάζουν καθώς την Τρίτη στις 10.30 το πρωί  θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΟΛΜΕ που θα επισκεφτεί ο Υπουργός Παιδείας και την επόμενη μέρα την ίδια ώρα θα έχουν νέα συγκέντρωση στην πύλη του Υπουργείου Παιδείας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΑ «ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΟΙ!!!»

Συνάδελφοι Ναι απίστευτο και όμως αληθινό…!!! Δεν μπορούν να μας καλέσουν γιατί δεσμεύονται από μια παράγραφο της εγκυκλίου πρόσληψης ΕΑ, δηλαδή ότι οι τομείς ανοίξανε και λειτουργούν ΜΟΝΟ εκεί που λειτουργούσαν πριν με μόνιμους!!! Το ότι στην Ειδική Αγωγή το 85% λειτουργεί με αναπληρωτές που αναπληρώνουν ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ και ΟΧΙ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ το ότι στην Ειδική Αγωγή (Α/βαθμια & Δ/βαθμια) δεν ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ και λειτουργούν όλα τα χρόνια με αναπληρωτές που ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ δεν λαμβάνεται υποψιν!!!

ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΕΕΕΚ & ΕΓ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

-Την ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΟΛΜΕ που θα επισκεφτεί ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης

-Την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 10.30 στην πύλη του Υπουργείου Παιδείας ΟΛΟΙ ΝΑΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ !!!! (ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ)

Πρέπει να τονίσουμε ότι στην πρώτη συνάντηση που κάναμε την Παρασκευή υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τον Διευθυντή ΕΑ κ, Λολίτσα και από τον Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ Μουστάκα.»

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...