Home / HEADER-NEWS / Αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί. Η πολιτική ηγεσία αρνείται να μιλήσει μαζί τους

Αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί. Η πολιτική ηγεσία αρνείται να μιλήσει μαζί τους

Δημοσιεύτηκε: 7:40 μμ Οκτώβριος 21st, 2015  


20151021_162107

Πριν από λίγο…

Αποχώρησαν αργά το βράδυ οι εκπαιδευτικοί που μπήκαν στο υπουργείο Παιδείας, μετά τη διαβεβαίωση ότι θα τους δεχθεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλος, αύριο στις 10 το πρωί.

Η ομαδα εκπαιδευτικών εισήλθε στις 4:30 το απόγευμα μέσα στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας. Αρχικά μπήκαν σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ισογείου.

Οι εκπαιδευτικοί ανέβηκαν στον 3ο όροφο του υπουργείου Παιδείας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας
και ζητούσαν  συνάντηση με τον υπουργό  Νίκο Φίλη, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την εξέλιξη διορισμών αναπληρωτών.

https://www.esos.gr/arthra/40427/apohorisan-oi-ekpaideytikoi-poy-mpikan-mesa-sto-ypoyrgeio-paideias

…………………………………………………………………………………………………………..

Δεν υποχωρούν….

Σύμφωνα με ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο Υπουργείο Παιδείας 6.19μ.μ.:

Οι Εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο 3ο  όροφο που βρίσκεται το γραφείο του υπουργού και απαιτούν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Μέχρι τώρα η πολιτική  ηγεσία αρνείται να συζητήσει με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Μάλιστα η απάντηση του υπεύθυνου του γραφείου τύπου του υπουργού είναι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εδώ και 15 μέρες υφίσταται bulling από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς!

Αυτή τη στιγμή κλουβες της αστυνομίας έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του υπουργείου και δεν επέτρεψαν την είσοδο σε εκπροσώπους της Δ.Ο.Ε. ΚΑΙ πρωτοβάθμιων σωματείων

Αντί και την ύστατη στιγμή να κατανοήσουν το μέγεθος της διάλυσης που προκαλούν στη δημόσια Παιδεία, τις ευθύνες τους απέναντι στους χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν τους δασκάλους τους και απέναντι στους εκπαιδευτικούς που οδηγούν στην ανεργία, (ουσιαστικά την απόλυση, γιατί δουλεύουν 10 κι 15 χρόνια στο δημόσιο σχολείο) δείχνουν το απύθμενο σκληρό πρόσωπο της βάρβαρης εξουσίας.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΜΑΖΙΚΟΙ-ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

https://www.syllogosperiklis.gr/

……………………………………………………………

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Θέλουν να πετάξουν έξω από το σχολείο τους εκπαιδευτικούς του Θεάτρου, Εικαστικών, Πληροφορικής, Ξένων Γλωσσών που επί 10-15 χρόνια εργάζονται στα δημοτικά σχολεία

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Άμεση υλοποίηση της δεύτερης φάσης προσλήψεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
Άμεση κάλυψη όλων των κενών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα σχολεία ΕΑΕΠ όλης της χώρας μέσω κρατικού προϋπολογισμού.
Σύσταση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Π.Ε. για τους μεταταχθέντες μόνιμους συναδέλφους και τους αναπληρωτές.
Μαζικούς διορισμούς για όλους τους εκπαιδευτικούς».

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

……………………………………………………………….

Αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί απ’ το υπ. Παιδείας

Συντάκτης:

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας να γίνουν άμεσα και σε μία φάση προλήψεις στα σχολεία.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν προσληφθεί ή που έχουν προσληφθεί πολύ μακριά από τον τόπο διαμονής τους, τη στιγμή που υπάρχουν σχολεία χωρίς κανέναν εκπαιδευτικό» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής». Νωρίτερα αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με συνεργάτες του υπουργού, οι οποίοι ενημέρωσαν τον διευθυντή του γραφείου του Νίκου Φίλη, Παναγιώτη Κατσαρό, αφήνοντας ανοιχτή ημερομηνία για εκ νέου συνάντηση.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικώνΕκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας | ΕΦ.ΣΥΝ./«Περικλής»

Οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο χώρο έως ότου λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις από κάποιον αρμόδιο, ζητώντας παράλληλα συμπαράσταση από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

https://www.efsyn.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...