Τελευταία Νέα

Κυριακή, 24/10/2021, 09:01


Home / HEADER-NEWS / Απόφαση για νέες ρυθμίσεις για τα μέτρα πυροπροστασίας σε όλες τις δομές δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης

Απόφαση για νέες ρυθμίσεις για τα μέτρα πυροπροστασίας σε όλες τις δομές δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 2:29 μμ Οκτώβριος 30th, 2015  


piroprostasia

Νέες ρυθμίσεις για τα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας σε όλες τις δομές εκπαίδευσης που θα πρέπει να λάβουν όλα τα σχολεία τα ιδιωτικά σχολεία τα νηπιαγωγεία, ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, ΙΕΚ, τα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών, τα κέντρα δια βίου μάθησης, τα ωδεία, οι σχολές οδηγών, οι σχολές επαγγελματικής κατάρτισης και εργαστήρια τέχνης προβλέπει απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Οι διατάξεις της απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχουν εφαρμογή στις επιχειρήσεις-εγκαταστάσεις όλων των βαθμίδων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπως νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, κολέγια, ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, ΙΕΚ, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα δια βίου μάθησης, ωδεία, σχολές οδηγών, σχολές επαγ-γελματικής κατάρτισης και εργαστήρια τέχνης (όπως ζωγραφικής και γλυπτικής).

Επιπροσθέτως η παρούσα εφαρμόζεται και στις ακόλουθες δραστηριότητες που έχουν λειτουργική εξάρτηση με το εκπαιδευτήριο και είναι της αυτής ιδι-οκτησίας-εκμετάλλευσης:
α. Γραφεία (όπως γραμματεία, γραφεία εκπαιδευτικού προσωπικού και ιατρείο).
β. Αποθηκευτικοί χώροι (όπως αρχείο).
γ. Χώροι συνάθροισης κοινού εντός του κτιρίου του εκπαιδευτηρίου (όπως γυμναστήριο, τραπεζαρία, αί-θουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα εκδηλώσεων και εστιατόριο).
δ. Εργαστήρια, χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκατα-στάσεων και λοιποί χώροι (όπως εργαστήρια φυσικοχη-μείας και Η/Υ, λεβητοστάσιο, μετασχηματιστές μέσης και υψηλής τάσης αποθήκη καυσίμων και κουζίνα).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Οι διατάξεις της παρούσας δεν έχουν εφαρμογή στις εξής δραστηριότητες:

α. Εκπαιδευτήρια που εμπίπτουν στις διατάξεις του Π.δ. 71/1988 όπως κάθε φορά ισχύει.

β. Κτίρια ή τμήματα κτιρίων υγείας και κοινωνικής πρό-νοιας όπως βρεφοκομεία, βρεφικοί, παιδικοί και βρεφο-νηπιακοί σταθμοί, περιλαμβανομένων των μικτών δρα-στηριοτήτων αυτών με εκπαιδευτήρια, όπως παιδικός σταθμός με νηπιαγωγείο, οικοτροφεία, νοσηλευτικές και λοιπές παρεμφερείς εγκαταστάσεις. Οι εν λόγω χώροι αντιμετωπίζονται από άποψη πυροπροστασίας με τις διατάξεις της Εγκυκλίου Διαταγής Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος 7600/700 Φ.51/1/6-7-1960 «Περί υποδείξεως και εφαρμογής προληπτικών και κατασταλ¬τικών μέτρων και μέσων πυροπροστασίας».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Μετεγγραφές 2021: Από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων

γ. Χώροι συνάθροισης κοινού εκτός των κτιρίων των εκπαιδευτηρίων, καθώς και χώροι συνάθροισης κοινού εντός αυτών, που είναι πυράντοχα διαχωρισμένοι από τους άλλους χώρους του εκπαιδευτηρίου και διαθέτουν ανεξάρτητες οδεύσεις διαφυγής και εξόδους κινδύνου. Οι εν λόγω χώροι αντιμετωπίζονται από άποψη πυ-ροπροστασίας με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 3/2015 Πυροσβεστικής Διάταξης όπως κάθε φορά ισχύει.

δ. Κυλικεία εκπαιδευτηρίων.

Οι εν λόγω χώροι αντιμετωπίζονται από άποψη πυροπροστασίας σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 8γ/2007 Πυροσβεστικής Διάταξης όπως κάθε φορά ισχύει.

Στις περιπτώσεις εκπαιδευτηρίων που περιλαμβάνουν δύο ή περισσότερα ανεξάρτητα κτίρια, για την επιβολή των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας, κάθε κτίριο εξετάζεται ξεχωριστά.

δείτε

την απόφαση

https://www.dikaiologitika.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Μετεγγραφές 2021: Από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων

Από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ...