Home / HEADER-NEWS / Από το κυνήγι της φοροδιαφυγής τα ισοδύναμα για το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Από το κυνήγι της φοροδιαφυγής τα ισοδύναμα για το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 5:46 μμ Οκτώβριος 1st, 2015  


frontistirio

Όταν ολοκληρωθούν δύο-τρεις μεγάλες υποθέσεις, θα βρεθούν τα ισοδύναμα, εκτίμησε ο υπουργός Παιδείας – Προανήγγειλε την πρόσληψη 11.000 αναπληρωτών μέχρι τις 10 Οκτωβρίου – Τι είπε για το βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου, που έχει χάρτη με τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

«Αγώνα δρόμου» κάνει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία, το συντομότερο δυνατόν.

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, δίνουμε έμφαση στα σχολεία ειδικής αγωγής, επισημαίνοντας ότι, έως τα μέσα Οκτωβρίου, θα επιλυθούν τα προβλήματα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα κερδίσουμε τη μάχη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα έχουν προσληφθεί περίπου 11.000 αναπληρωτές, παραδεχόμενος ότι το θέμα πρέπει να εξετασθεί από την αρχή. Συνολικά, θα γίνουν 19.000 προσλήψεις από ευρωπαικούς και εθνικούς πόρους, ενώ δεν θα χρησιμοποιηθούν πόροι από το ΕΣΠΑ για το νότιο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά στο ΦΠΑ 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης επανέλαβε οτι είναι θέμα γενικότερα της οικονομικής πολιτικής, τονίζοντας ότι αναζητούνται ισοδύναμα.

Συμπλήρωσε, δε, με νόημα, ότι, όταν ολοκληρωθούν δύο-τρεις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, θα βρεθούν τα ισοδύναμα, προκειμένου να μην επιβληθεί το ΦΠΑ στα σχολεία, είπε ο κ. Φίλης.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση πάει για τα τέλη Νοεμβρίου, όπως είπε ο κ. Φίλης, επισημαίνοντας ότι η ιδιωτική εκπαίδευση αφορά όχι μόνο τις εύπορες, αλλά και τις λαϊκές οικογένειες.

Σχετικά με το θεμα του βιβλίου της Ιστορίας Γενικής Παιδείας Γ’ Λυκείου, που εμφανίζει χάρτη με την περιοχή των Σκοπίων με την ονομασία «Μακεδονία», απάντησε ότι «δεν μας αρέσει η πολιτική ηγεσία να παρεμβαίνει σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής. Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων γεωγραφικά δεν συγκροτεί το χώρο της Μακεδονίας και αυτό ειναι γνωστό».

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Γονέων, τονίστηκαν οι επιπτώσεις που θα έχει η επιβολή ΦΠΑ στα παιδιά τους, αλλά και στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Γονέων, Ιωακείμ Καλλιβρούσης, αναμένεται να φύγουν περί τα 20.000 παιδιά, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για κατάργηση του ΦΠΑ.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...