Home / Featured / Αναλυτικά η νέα αξιολόγηση στην εκπαίδευση που προτείνει ο πρόεδρος του ΙΕΠ; Διαβάστε από το βιβλίο του συγγραφέα

Αναλυτικά η νέα αξιολόγηση στην εκπαίδευση που προτείνει ο πρόεδρος του ΙΕΠ; Διαβάστε από το βιβλίο του συγγραφέα

Δημοσιεύτηκε: 12:11 μμ Οκτώβριος 25th, 2015  


pinakas

Η αξιολόγηση και των εκπαιδευτικών, νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητη, δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Γεράσιμος Κουζέλης, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ύστερα από παρέμβαση του Βουλευτή (ΠΟΤΑΜΙ) Γ. Μαυρωτά,  κι εξήγησε:

Α. Πρώτα απ’ όλα εξαιτίας ακριβώς της διάσωσης της αξίας που οι ίδιοι δίνουν στη δουλειά τους, και,

Β. Την απίστευτη επένδυση που υπάρχει σε εργασία από την πλευρά των εκπαιδευτικών.

Γ.Το ζήτημα είναι ποια αξιολόγηση, αλλά έχει ειπωθεί και νομίζω ότι έχουμε κατακτήσει, πως αν κανείς φύγει από μια τιμωρητική λογική, υπάρχουν διαδικασίες αυτοαξιολόγησης.

Δ. Για να πω αυτό που εννοώ, ξέρω ότι πριν από μια 10ετία έχει κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση αυτοαξιολόγησης, από έναν εξαιρετικό συνάδελφο, τον οποίο χάσαμε, τον κ. Σολομών ως Αντιπρόεδρο του ΙΕΠ.

Ε. Υπάρχει υλικό γι’ αυτό, πρέπει όμως να κατακτήσουμε τη δυνατότητα να μπορεί κανείς να συνεννοηθεί χωρίς τις ενστάσεις και εντάσεις, που έχει τροφοδοτήσει αυτή η κουβέντα προηγουμένως.

Aπόσπασμα από https://www.esos.gr/arthra/40506/neos-proedros-toy-iep-i-axiologisi-kai-ton-ekpaideytikon-einai-apolytos-aparaititi

Ο Ιωσήφ Σολομών, επίκουρος καθηγητής του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών, ήταν ο επιστημονικά υπεύθυνος του πειραματικού προγράμματος: «Εσωτερική αξιολόγηση και προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου στη σχολική μονάδα» που ξεκίνησε το 1997 με την προαιρετική συμμετοχή λίγων σχολικών μονάδων στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης εκπονούνταν παρόμοια προγράμματα με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορούμε να πούμε ότι είναι ο πρώτος που ασχολήθηκε με το ζήτημα της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Σε συνεργασία με την ομάδα του οργάνωσε συγκεκριμένη τυπολογία δεικτών, η οποία υιοθετήθηκε σχεδόν αυτούσια στις πριν ένα χρόνο διαδικασίες αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με το αντικείμενο της ενασχόλησής του μπορεί κάποιος να τον χαρακτήριζε ως τον προάγγελο του «κακού»….

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...