Home / HEADER-NEWS / Αγωνιστική απάντηση αδιόριστων εκπαιδευτικών στον Υπουργό Παιδείας

Αγωνιστική απάντηση αδιόριστων εκπαιδευτικών στον Υπουργό Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 5:22 μμ Οκτώβριος 13th, 2015  


filis

https://paremvaseisde.gr-paremvaseisde@gmail.com

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σήμερα 13/10/15 ο Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε τα γραφεία της ΟΛΜΕ, για να συζητήσει  κατά δήλωσή του με το Δ.Σ. τα προβλήματα της Μέσης Εκπαίδευσης. Ουσιαστικά όμως ήρθε για να μεταφέρει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, που συνάδουν απόλυτα με όλα όσα ήδη έχει δηλώσει. Στα γραφεία της Ομοσπονδίας  τον περίμεναν δεκάδες εκπαιδευτικοί, αδιόριστοι και μόνιμοι, που παρουσίασαν άμεσα τα εκρηκτικά προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών, τόνισαν την αθέτηση της δέσμευσης των τελευταίων κυβερνήσεων για μόνιμους διορισμούς, την ευθύνη τους  για τη μη λειτουργία και υπολειτουργία πολλών σχολείων, ακόμη και ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς λόγω έλλειψης προσωπικού, τα πολλά προβλήματα στην ειδική αγωγή, τη μη πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού αναπληρωτών και απαίτησαν άμεσες  λύσεις.
Ο Υπουργός  της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  ήρθε να «συζητήσει», αφού πρώτα είχε κάνει δηλώσεις  για την ήδη αποφασισμένη πολιτική που θα ακολουθήσουν, για την αξιολόγηση σε σύνδεση ακόμη και με την  προσφορά των εκπαιδευτικών απέναντι στους μαθητές τους, μετατρέποντας την αλληλεγγύη σε ανταλλάξιμο είδος, προωθώντας τον εθελοντισμό αντί για μόνιμη και  σταθερή εργασία, τη μείωση των μισθών και ένα μισθολόγιο πείνας, την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και την αύξηση του ήδη αυξημένου ωραρίου, την ίδια στιγμή που με τα παραδοτέα του νέου μνημονίου οδηγούν τη Δημόσια Παιδεία σε διάλυση. Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται μέσω  της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που περιλαμβάνει τα πιο αντιδραστικά σχέδια των πιο επιθετικών μερίδων των μονοπωλιακών συμφερόντων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι συνάδελφοι απαίτησαν δεσμεύσεις για άμεσους διορισμούς, άμεση κάλυψη των κενών ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με πλήρες προσωπικό κλπ.
Ο Υπουργός,  που στις προγραμματικές του δηλώσεις είχε πει ότι δε θα καλυφθούν τα κενά, απάντησε στους καθηγητές με ευχολόγια, πάντα εντός της μνημονιακής δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Η συζήτηση τελικά με το Δ.Σ. δεν πραγματοποιήθηκε. Διάλογος  με μνημόνια και παραδοτέα δε γίνεται. Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να δεχτούν να συζητάνε για το πόσο και πώς θα περιοριστούν τα δικαιώματα των μαθητών για μόρφωση, των εργαζομένων για την εργασία τους, του λαού για τα δικαιώματά του.
Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ οφείλει να αναμετρηθεί με αυτό το καθήκον και να εκφράσει τα πραγματικά συμφέροντα του λαού, της νεολαίας και των εκπαιδευτικών. Οι Παρεμβάσεις προτείνουν άμεση κινητοποίηση για το πρώτο πακέτο μέτρων που κατατέθηκε και ψηφίζεται στη Βουλή την Παρασκευή και παράλληλα την κλιμάκωση του αγώνα για την ακύρωση των μνημονίων και την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής Κεφαλαίου, Κυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ μέσα από Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου, σε συντονισμό και με τους άλλους κλάδους του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.
Όλες και όλοι  αύριο Τετάρτη 14/10 στη  1 μμ στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας  (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) για να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την Παρασκευή 16/10 στο Σύνταγμα στις 7μμ (ΑΔΕΔΥ) ημέρα ψήφισης του πρώτου μνημονιακού πολυνομοσχεδίου.
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στη υλοποίηση του νέου μνημονίου αλλά και την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων για τα παλιά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Άνοιξη οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Σχολές Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Αθήνα, 13 Οκτώβρη 2015


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Την Άνοιξη οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Σχολές Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος

Το υπουργείο Παιδείας με τα συναρμόδια υπουργεία συζητούν -και μάλλον βρίσκονται λίγο ...