Τελευταία Νέα

Τρίτη, 13/04/2021, 04:54


Home / HEADER-NEWS / 5.000 απολύσεις εκπαιδευτικών αν ισχύει ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

5.000 απολύσεις εκπαιδευτικών αν ισχύει ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 4:22 μμ Οκτώβριος 5th, 2015  


frontistirio

Αυθαίρετους χαρακτήρισε τους υπολογισμούς για τα προσδοκώμενα έσοδα από την επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδρυτών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ελλάδας, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτά μικρόφωνα» του «Πρακτορείου 104,9».

Επικαλούμενος επικοινωνία του Συλλόγου με την τρόικα, είπε ότι «συμφωνήθηκε με πολύ πρόχειρο τρόπο, γιατί όλοι ήθελαν να κλείσει η συμφωνία», ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για τα ιδιωτικά σχολεία να απορροφήσουν μέρος του ΦΠΑ.

Ο κ. Κυραϊλίδης πρότεινε τη θεσμοθέτηση του εκπαιδευτικού κουπονιού, το οποίο θα μειώσει το κόστος λειτουργίας της δημόσιας εκπαίδευσης, που σήμερα ανέρχεται σε περίπου 6.000 ευρώ ανά παιδί.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων για το Voucher των 200 ευρώ για τους μαθητές

Εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι τα ιδιωτικά σχολεία έχουν μικρότερο κόστος λειτουργίας από το δημόσιο, ενώ υπολόγισε σε περίπου 20.000 τα κενά στο δημόσιο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του ότι δεν μπορούν να καλυφθούν «επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις».

Ο πρόεδρος του συλλόγου διευκρίνισε, ότι το κουπόνι λειτουργώντας περίπου «όπως δουλεύει το voucher του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, θα δώσει τη δυνατότητα για τη δημιουργία, από ομάδες γονέων ‘ανεξάρτητων σχολείων’ υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τι θα γίνει με τη δια ζώσης διδασκαλία στα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

«Είμαστε προετοιμασμένοι, ότι αν ισχύσει ο ΦΠΑ στα σχολεία, θα φύγουν 20.000 μαθητές, θα γίνουν 5.000 απολύσεις εκπαιδευτικών και το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία θα χάσουν εκατομμύρια. Η πρόταση του Συλλόγου, για το voucher και τα ανεξάρτητα σχολεία δίνει τη δυνατότητα να αποκρατικοποιηθεί η εκπαίδευση», είπε ο κ.Κυραϊλίδης και υπενθύμισε ότι ο Σύλλογος έχει καλέσει στην Ελλάδα τον Υπουργό Παιδείας των ΗΠΑ, για να παρουσιάσει πώς λειτουργεί το σύστημα εκεί.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής θα εισηγηθεί ο Υπουργός Ανάπτυξης

Το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής, θα εισηγηθεί στην επιτροπή ...