Home / HEADER-NEWS / 400 εκπαιδευτικοί Γερμανικής Φιλολογίας λείπουν από τα Δημόσια Σχολεία. Δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας

400 εκπαιδευτικοί Γερμανικής Φιλολογίας λείπουν από τα Δημόσια Σχολεία. Δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας

Δημοσιεύτηκε: 9:31 πμ Οκτώβριος 21st, 2015  


germdeutsch

Αθήνα, 20.10.2015

Αρ. Πρωτ.: 52/2015

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για τις προσλήψεις αναπληρωτών Γερμανικής Φιλολογίας»

Σειρά επαφών στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πραγματοποίησε την Τρίτη 20.10.2015 ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. Αντώνης Παζάλος, με θέμα τη μη πρόσληψη έως σήμερα αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία του μαθήματος της Γερμανικής γλώσσας στην δημόσια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα έγινε συνάντηση με την κ. Ευδοκία Καρδαμίτση, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και με στελέχη των Διευθύνσεων Προσωπικού Π.Ε και Δ.Ε του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε ζήτησε στις επόμενες φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών να καλυφθούν τα περίπου 400 λειτουργικά κενά στη δημόσια εκπαίδευση, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα των μαθητών και μαθητριών να διδαχθούν τη Γερμανική γλώσσα, πρόβλημα που εμφανίζεται ιδιαίτερα οξυμένο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με τα κενά να υπερβαίνουν αυτή τη στιγμή τα 300 σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠ.Π.Ε.Θ δε δόθηκε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των κενών. Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε. θα επιδιώξει συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ και καλεί τις Τοπικές Επιτροπές της Ένωσης σε όλη τη χώρα να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ανάδειξη του προβλήματος, που πλήττει ιδιαίτερα τον κλάδο της Γερμανικής Γλώσσας, δημιουργώντας μια απαράδεκτη κατάσταση για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες αυτών, καθώς όχι μόνο υπονομεύεται, και μάλιστα επί σειρά πλέον ετών, το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής της γλώσσας από μεριάς των μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας αλλά και ακυρώνονται στην πράξη τα εργασιακά δικαιώματα των Πτυχιούχων των Τμημάτων Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, αφού κανείς από τους 1.240 εκπαιδευτικούς Γερμανικής Φιλολογίας που υπέβαλλαν αίτηση και εντάχθηκαν στους Πίνακες Κατάταξης Αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2015-16 δεν εργάζεται αυτή τη στιγμή.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη άμεσων προσλήψεων αναπληρωτών κλάδου Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ07), προκειμένου να καλυφθούν τα εκατοντάδες υφιστάμενα κενά που καταγράφονται σε πανελλαδικό επίπεδο, δημιουργώντας μια τεχνητή και σύντομα μη αναστρέψιμη κατάσταση στον χώρο της Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και οδηγώντας πρακτικά σε καταστρατήγηση της δέσμευσης της ελληνικής Πολιτείας για εφαρμογή της Πολιτικής Προαγωγής της Πολυγλωσσίας που οφείλει να ασκείται σε όλη την έκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βλέπε σχετικά π.χ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: https://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/el/displayFtu.html?ftuId=FTU_5.13.6.html)

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΙΛΕ ΣΤΕΦΑΝΙΑ-ΜΠΕΤΙΝΑ-ΑΛΒΙΝΑ

 

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΚΡΙΤΖΑΛΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

deutsch.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...