Home / Featured / 10 χρόνια αναπληρώτρια με Σκλήρυνση κατά πλάκας. Που είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Υπουργείου;

10 χρόνια αναπληρώτρια με Σκλήρυνση κατά πλάκας. Που είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Υπουργείου;

Δημοσιεύτηκε: 1:26 μμ Οκτώβριος 8th, 2015  


letter

Ας αρχίσω με το τι σημαίνει να έχεις σκλήρυνση κατά πλάκας διότι είναι η ραχοκοκαλιά της ιστορίας της ζωής μου, αλλά και άλλων συναδέλφων με την ίδια πάθηση.

Θα παραθέσω αρχικά μια πολύ απλή περιγραφή για να αποφύγουμε τους δυσνόητους επιστημονικούς όρους και στη συνέχεια θα αναλύσω το πρόβλημα ως αναπληρώτριας με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια νόσος όπου ο ίδιος ο οργανισμός επιτίθεται στον εαυτό του , τουτέστιν αυτοάνοσο, ΧΩΡΙΣ θεραπεία, άρα την κουβαλάμε εφ’ όρου ζωής.

   Τι σημαίνει κανείς να ζει με την σκλήρυνση;

 Σημαίνει ότι έχει στον εγκέφαλο και στο αυχένα του κάτι μαύρες κουκίδες , κάτι σαν τρυπούλες, που λέγονται ώσεις.

   Τι προκαλούν αυτές;

Πολύ απλά, μπορούν να σε οδηγήσουν σε μερική ή ολική τύφλωση, σε μερική ή ολική παράλυση, ή και σε συνδυασμό, σε ορθοκυστικές διαταραχές (δηλαδή επιτακτική ανάγκη ούρησης ανά τακτά χρονικά διαστήματα), σε πόνους μυοσκελετικούς, σε έλλειψη αφής και άλλα πολλά.

   Πώς αντιμετωπίζονται αυτά τα συμπτώματα;

Υπάρχουν διάφορες ¨θεραπείες¨ (τα εισαγωγικά είναι απαραίτητα μιας και είπαμε ότι θεραπεία δεν υπάρχει!) καλύτερα να πούμε αγωγές, φάρμακα κοινώς, που λαμβάνονται ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενή. Καθένας που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια και μοναδική περίπτωση! Έχει άλλα συμπτώματα και χρήζει διαφορετικής αγωγής!

   Η φαρμακευτική αγωγή:

Είναι φάρμακα σε ενέσιμη μορφή.

-Υπάρχει ενέσιμο όπου χορηγείται μια φορά τη βδομάδα ενδομυϊκά (χρειάζεται άτομο να σου κάνει την ένεση). Τι προκαλεί;  Αφόρητους πόνους μυοσκελετικούς και  υψηλό πυρετό!

-Υπάρχουν ενέσιμα όπου χορηγούνται υποδόρια από τον ίδιο τον ασθενή τρεις (3) φορές τη βδομάδα σε μαλακά σημεία του σώματός του. Τι προκαλούν; Πόνους, πυρετό, και κάποια και αλλεργίες. Αλλά πρέπει να τα πάρουμε!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Η εγκύκλιος για την αξιολόγηση στο δημόσιο

– Υπάρχει ενέσιμο όπου είναι και το πλέον επικίνδυνο , το οποίο χορηγείται ΜΟΝΟ σε νοσοκομείο μια φορά το μήνα. Γιατί είναι επικίνδυνο; Διότι είναι τόσο ισχυρό ώστε να μειώνει τις υποτροπές αλλά  συνάμα μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο! Πώς; Αυξάνοντας τον κίνδυνο για μια σπάνια λοίμωξη του εγκεφάλου που ονομάζεται προϊούσα πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια – (PML) -που συνήθως οδηγεί σε θάνατο ή σοβαρή αναπηρία.

Τις ονομασίες των σκευασμάτων δεν θα τις αναφέρω, άλλωστε δεν είναι χρήσιμο για αυτήν εδώ την περίπτωση της επιστολής αγανάκτησης. Όπως αντιλαμβάνεστε για όλες αυτές τις φαρμακευτικές αγωγές ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ για να μας τις χορηγήσουν! Παίρνουμε την ευθύνη όλων των επιπλοκών προκείμένου να ζήσουμε!

Πάμε τώρα στο «ζουμί» της επιστολής!

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ερχόμαστε στην πραγματικότητα της ζωής ενός εκπαιδευτικού με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η μόνη μέριμνα του υπουργείου παιδείας είναι να μας προτάσσει στους πίνακες αναπληρωτών. Πάμε όπου μας καλέσει η υπηρεσία μας! Από Έβρο σε Κρήτη και από Ιόνιο σε Δωδεκάνησα! Με άλλα λόγια ΠΑΝΤΟΥ! Μερικοί ρωτούν , ανοήτως, γιατί δεν βάζεις περιοχές κοντινές; Διότι αγαπητέ μου συνάδελφε ΔΕΝ ρισκάρω να μην με καλέσουν και να μείνω άνεργη! Διότι για εμάς ανεργία σημαίνει ότι:   

 • Δεν θα έχουμε ασφαλιστική κάλυψη (το κόστος των φαρμάκων ξεπερνά τα 1400 ευρώ το μήνα!)
 • Η μη ύπαρξη ασφαλιστικής κάλυψης σημαίνει την μη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στην απαιτούμενη  θεραπευτική  αγωγή
 • Η μη φαρμακευτική αγωγή σημαίνει άμεσο κίνδυνο για την υγεία μας, δηλαδή για την ζωή μας.

Δέκα σχολικά έτη, λοιπόν, έχοντας περάσει από όλη σχεδόν την Ελλάδα(!) -οι Κυκλάδες και η Κρήτη μου έχουν ¨ξεφύγει¨-  και έχοντας περάσει απ’ όλες τις θεραπείες ευρισκόμενη πια στην τελευταία, με άλλα λόγια ζώντας έναν γολγοθά και εφιάλτη μαζί, την Σκλήρυνση κατά πλάκας, είμαι για ακόμα μια φορά άνεργη και εν δυνάμει αναπληρώτρια μιας μόνιμης θέσης!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  20-27 Σεπτεμβρίου: Τα μέτρα για σχολεία, ΑΕΙ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και ΚΞΓ

 Πλέον ΔΕΝ αναπληρώνουμε ανάγκες περιστασιακές , ΑΛΛΑ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ! Θέσεις που έπρεπε να έχουν δοθεί για ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΛΩΝ των συναδέλφων που τρέχουν ΜΑΚΡΙΑ από τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους και πολλοί κουβαλώντας τον δικό τους πόνο!

Τι ζητάω; Δεν ζητάω γιατί δεν είμαι επαίτης, είμαι εκπαιδευτικός που επι ΔΕΚΑ ολόκληρα σχολικά έτη το Υπουργείο Παιδείας με έχει εκμεταλλευτεί μέχρι εκεί που δεν πάει! Γιατι μπορεί να έχουμε υποτροπές, πόνους και άλλα, αλλά το πρωί που ξυπνάμε πάμε με χαμόγελο στο σχολείο γιατι τα παιδιά μας είναι αυτά που μας δίνουν κουράγιο! Γιατί κάθε χρόνο παλεύουμε με φιλότιμο, αυταπάρνηση και υπομένουμε αγόγγυστα κάθε δυσκολία! Και εγώ λέω ΔΕΝ ΠΆΕΙ ΆΛΛΟ! ΦΤΑΝΕΙ! Κανείς δεν θα παίζει με τη ζωή μου!

  Αλήθεια το Υπουργείο ενδιαφέρθηκε να μάθει πώς έρχονται τα φάρμακα στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές που είμαστε;

  Αλήθεια το Υπουργείο ενδιαφέρθηκε να μάθει πώς θα φύγουμε από τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές που είμαστε για να κάνουμε τη θεραπεία μας το νοσοκομείο που υπάρχει το φάρμακο και ο γιατρός μας;

Η απάντηση είναι:  ΟΧΙ!

Έχω ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ και τρέχω στην άλλη άκρη της Ελλάδας κάθε χρόνο! Που είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Υπουργείου; Τι θα συνεχίσει να κάνει για εμάς ; Θα μας έχει δια βίου αναπληρωτές; Θα μας πετάξει μια μοριοδότηση, σε τυχόν διορισμούς; Αξιώνουμε μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας και εκμετάλλευσης τον άμεσο διορισμό μας!  ! !

Μετά τιμής,

Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

www.xenesglosses.eu


 

4 Σχόλια

 1. η σκληρυνση κατα πλάκας ειναι ειδική κατηγορία κ ο συναδελφος με αυτην προτασσεται στους πίνακες. άρα πάει όπου γουστάρει. πώς γίνεται να γυρνάς όλη την Ελλάδα,αν προτάσσεσαι στους πίνακες; τι θεση εχεις, 1η; 3η; 4η; άρα πιανεις Αθήνα Θεσ/νικη ανετότατα κ όπου αλλού γουστάρεις. κ στη χειρότερη,πιανεις ενα νομό που σε παίρνουν μόνιμα κάθε χρόνο.κ κρατάς το σπίτι κ το καλοκαίρι. αυτό το κάνω κ εγω που είμαι ψηλά στους πίνακες,που δεν έχω σκλήρυνση. ας μην υπερβάλλουμε για τη δημιουργία εντυπώσεων λοιπόν!!

  • H επιστολή και το όνομα της εκπαιδευτικού είναι στην διάθεση του http://www.xenesglosses.eu και δεν έχουμε δικαίωμα να την αμφισβητήσουμε , ελπίζουμε να απαντήσει σε αυτό που λέτε… στα σχόλια

  • Η αναπληρώτρια με την σκλήρυνση

   Σωστά συνάδελφε, Δεν έχεις σκλήρυνση κατά πλάκας και αυτό τα λέει όλα. Σ ευχαριστώ για τις προτάσεις σου αλλά δεν είμαστε όλοι από αστικά κέντρα και δεν είμαστε όλοι σε ειδικότητες που παίρνουν πολλούς αναπληρωτές ή πολλές φάσεις μέσα στη χρόνια. Επίσης χαίρομαι που μπορείς κ έχεις την οικονομική δυνατότητα να κρατάς και το σπίτι στην ίδια περιοχή ακόμα και το καλοκαίρι, δυστυχώς εγώ δεν μπορώ κ οι λόγοι βρίσκονται , αν τους διάβασες, στην επιστολή μου. Σου εύχομαι ότι καλύτερο κ πάντα με υγεία!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

H πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος για εισαγωγή απόφοιτων ΙΕΚ

Εκδόθηκε η πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος, με την οποία καλούνται οι απόφοιτοι ...