Home / HEADER-NEWS / 1.023 οι προσλήψεις που θα γίνουν στα πλαίσια του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας

1.023 οι προσλήψεις που θα γίνουν στα πλαίσια του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Δημοσιεύτηκε: 8:58 μμ Οκτώβριος 14th, 2015  


enisxitiki

Μέχρι τις 9 Νοεμβρίου θα πρέπει η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει στην υποβολή προτάσεων στα πλαίσια της Πράξης «Ενισχυτική Διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Η Πράξη αφορά στην ανάπτυξη αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας στην πρώτη και δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) σε μαθήματα, όπως η Γλωσσική Διδασκαλία (Αρχαία και Νέα Ελληνικά), τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Χημεία, οι Ξένες Γλώσσες, τα μαθήματα ειδικότητας κ.ά. κατά το σχολικό έτος 2015-2016 σε σχολεία όλης της χώρας.

Το συνολικό ύψος της συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 7.820.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, που θα αφορά κατά πάσα πιθανότητα τα Γυμνάσια, θα γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών σε ειδικότητες όπως είναι οι φιλόλογοι, οι μαθηματικοί, οι φυσικοί, οι χημικοί κ.α.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία του προγράμματος σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς υπάρχουν πιστώσεις για όλες τις Περιφέρειες, οι οποίες ανέρχονται σε 1.023 για αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και ωρομίσθιους.

Στο πολυνομοσχέδιο υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτάχυναν τις διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης. Το newsbeast.gr έχει πληροφορηθεί ότι υπάρχει η βούληση αυτές οι ρυθμίσεις να κατατεθούν σε νομοσχέδιο που θα έρθει το επόμενο διάστημα στη Βουλή καθώς η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι η άμεση έναρξη του προγράμματος.

Καλόγηρος Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...