Home / HEADER-NEWS / Το Υπουργείο αναζητά 6.000 πιστώσεις από ΠΔΕ. Τι ειπώθηκε στη συνάντηση της Υπουργού με τη ΔΟΕ

Το Υπουργείο αναζητά 6.000 πιστώσεις από ΠΔΕ. Τι ειπώθηκε στη συνάντηση της Υπουργού με τη ΔΟΕ

Δημοσιεύτηκε: 6:15 μμ Σεπτέμβριος 3rd, 2015  


doe_17

Μέσω του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων προσπαθεί η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας να βρει πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών καθώς από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει δοθεί το πράσινο φως για 2.000 πιστώσεις που σε συνδυασμό με τις 12.000 του ΕΣΠΑ δεν επαρκούν για την κάλυψη των κενών που εκτιμώνται περίπου σε 20-21.000.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικινής της ΔΟΕ οι πιο πάνω πιστώσεις είναι λίγες σε αριθμό από τη στιγμή που μόνο στην Αθμια τα κενά φθάνουν τις 14.000 ενώ συνολικά τα κενά φθάνουν τις 21.000. Η κα Κιάου απάντησε ότι γίνονται ενέργειες για να εξασφαλισθούν άλλες 6.000 πιστώσεις  από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων.

«Υπάρχει η βεβαιότητα ότι πολλά σχολεία θα είναι χωρίς δάσκαλο και νηπιαγωγό ενώ το θέμα αυτό συνδέθηκε και με το θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών ώστε να αποφύγουμε παράλληλες μετακινήσεις εκπαιδευτικών μόνο και μόνο για την εικόνα » δήλωσε στο news.gr ο κ. Κικινής.

Στη συνάντηση τέθηκαν και άλλα θέματα όπως ήταν αυτό των καθαριστριών και των ανανεώσεων των συμβάσεων , η πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών, αποσπάσεις, τοποθετήσεις διάθεσης  στο εσωτερικό καθώς οι αποσπάσεις στο εξωτερικό.

Για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση αναμένεται δελτίο τύπου από τη ΔΟΕ.

Καλόγηρος Βασίλειος

https://www.news.gr/

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΟΕ

ΔΟΕ :ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 3/ 9 /2015 συνάντηση, μετά από αίτημα του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με την υπηρεσιακή Υπουργό Παιδείας κα Κιάου.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης :
• Τα περισσότερα από 20.000 κενά που βάζουν σε κίνδυνο την ομαλή έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, πολλά από τα οποία θα παραμείνουν κλειστά στις 11 Σεπτεμβρίου
• Το σοβαρό ενδεχόμενο να μην προσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές, αφού ακόμη και σήμερα δεν έχουν εξασφαλιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό οι ανάλογες πιστώσεις
• Την πρωτοφανή ταλαιπωρία των συναδέλφων αναπληρωτών οι οποίοι καλούνται να κάνουν δηλώσεις για δεύτερη φορά
• Την ανάγκη άμεσης ίδρυσης οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων
• Την εξασφάλιση της δυνατότητας των ΠΥΣΠΕ να προχωρήσουν άμεσα στην πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (τοποθετήσεις , αποσπάσεις κλπ)
• Το θέμα της καθυστέρησης της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, και της πρόσληψης των καθαριστριών
• Τη χορήγηση εξαίρεσης από την τριμελή επιτροπή του Σ.τ.Ε. για την πραγματοποίηση αποσπάσεων στο εξωτερικό

Η Υπουργός Παιδείας μας απάντησε ότι:

• Έχουν εξασφαλιστεί συνολικά για α/βάθμια και β/βάθμια 12.000 πιστώσεις ΕΣΠΑ και 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχουν ζητηθεί (αλλά δεν έχουν εξασφαλιστεί ) άλλες 6.000 πιστώσεις από το Π.Δ.Ε. Είναι σαφές ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας αναπληρωτής πριν από τις εκλογές

• Σχετικά με την επανάληψη της διαδικασίας των αιτήσεων των αναπληρωτών είναι υποχρεωτική η παρουσία τους στις διευθύνσεις αφού πρόκειται, επί της ουσίας, για νέα διαδικασία

• Δεν υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης οργανικών θέσεων ειδικοτήτων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή

• Έχει ζητήσει την επίσπευση της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής για τις αποσπάσεις του εξωτερικού.

• Τα ΠΥΣΠΕ μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών.

• Έχει ήδη παρέμβει για το ζήτημα της άρσης των περιορισμών της οικονομικής λειτουργίας των σχολικών επιτροπών και της πρόσληψης των καθαριστριών

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων πέντε χρόνων.
Θεωρούμε ότι η λύση του προβλήματος των κενών στα σχολεία είναι η πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης.
Ο πρωτοφανής κακός σχεδιασμός της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας επιδείνωσε την κατάσταση δημιουργώντας εικόνα διάλυσης και περαιτέρω υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δε θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση τα προβλήματα που δημιούργησε η εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών πολιτικών να «λυθούν» σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις ενέργειες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα επιδιώξει νέα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση την ίδια ημέρα και ώρα στο ΥΠΟ.ΠΑΙ.Θ. ώστε να συμβάλλουν με τη δυναμική τους παρουσία στην ανάδειξη και επίλυση των τεράστιων προβλημάτων.

Από τη Δ.Ο.Ε.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...