Home / HEADER-NEWS / Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Δημοσιεύτηκε: 9:12 μμ Σεπτέμβριος 16th, 2015  


europalso

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Πανελληνίου Συνδέσμου Καθηγητών –

Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, στο Ξενοδοχείο  Τιτάνια προκειμένου να αξιολογήσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα της επιβολής ΦΠΑ 23% (από 0%) στη εκπαίδευση.

Μετά από διεξοδική συζήτηση διαπιστώσαμε τα παρακάτω:

Η φορολόγηση των υπηρεσιών Παιδείας επιβαρύνει δυσβάσταχτα τις  χαμηλού εισοδήματος οικογένειες  των εξακοσίων χιλιάδων (600.000) μαθητών που φοιτούν στα ΚΞΓ του Κλάδου. Κατά τις εγγραφές διαπιστώνουμε την αδυναμία τους να καταβάλλουν τα πανάκριβα πλέον δίδακτρα και εγγράφονται μετά από την διαβεβαίωση μας ότι, αμέσως μετά τις εκλογές, το μέτρο θα καταργηθεί. Η μείωση του αριθμού των μαθητών που ήδη παρατηρείται προδικάζει ότι, αν δεν αποσυρθεί το μέτρο, τα  μικρά ΚΞΓ θα κλείσουν.

Σημειώνουμε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για αναστολή του μέτρου αναγγέλθηκε μεν αλλά ουδέποτε εκδόθηκε. Οι αρχικές διαβεβαιώσεις ότι μετά τις εκλογές θα αλλάξει ο νόμος συμπληρώθηκαν στη συνέχεια με επιφυλάξεις (όταν και αν βρεθούν ισοδύναμα μέτρα). Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι ο φόρος στην εκπαίδευση επελέγη ως ισοδύναμο μέτρο για να μειωθεί κατά 10% ο φόρος στο βοδινό κρέας. Γεγονός που δεν τιμά ούτε εμάς, ούτε τους μαθητές, ούτε βέβαια τους εμπνευστές του μέτρου.

Σας καλέσαμε με την από 10-9-2015 επιστολή μας να ενεργήσετε ΑΜΕΣΑ για έκδοση της ΠΝΠ που δεσμευτήκατε ότι θα εκδοθεί και μας αγνοήσατε.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο βέβαιο συμπέρασμα ότι οι δήθεν δεσμεύσεις σας δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις συνήθεις προεκλογικές υποσχέσεις που ξεχνιόνται αμέσως μετά τις εκλογές. Όταν προεκλογικά δεν τηρείτε την υπόσχεσή σας για πάγωμα του μέτρου, πως είναι δυνατόν να σας εμπιστευθούμε ότι θα καταργήσετε το φόρο μετά τις εκλογές;

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να καταργηθεί το χαράτσι του ΦΠΑ στα δίδακτρα. Έχουμε μαζί μας τους αγανακτισμένους γονείς που, αν και πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους, υποχρεώνονται να πληρώνουν από το πενιχρό τους εισόδημα για να μάθουν τα παιδιά τους μια ξένη γλώσσα. Και τώρα τιμωρούνται με πρόσθετη φορολόγηση για μία δαπάνη που αφορά τη μόρφωση των παιδιών τους, την οποία μάλιστα δεν μπορούν να αποφύγουν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                                    O Γεν. Γραμματέας

 

 

Γεώργιος Ζηκόπουλος                                    Γεώργιος Παπαβαρσάμης

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...