Home / Featured / Την επόμενη εβδομάδα οι οριστικοί πίνακες αναπληρωτών και τα αποτελέσματα για τα Πειραματικά

Την επόμενη εβδομάδα οι οριστικοί πίνακες αναπληρωτών και τα αποτελέσματα για τα Πειραματικά

Δημοσιεύτηκε: 10:52 πμ Σεπτέμβριος 17th, 2015  


ypep

Το Υπουργείο Παιδείας με δελτίο τύπου έδωσε πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των κενών. Συγκεκριμένα γνωστοποίησε ότι οι οριστικοί πίνακες των εκπαιδευτικών θα αναρτηθούν στις 23 Σεπτεμβρίου για την Α/θμια και στις 24 Σεπτεμβρίου για τη Β/θμια.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου προβλέπει προσλήψεις αναπληρωτών την ημέρα που θα αναρτηθούν και οι πίνακες, δηλαδή στις 23 και 24 του Σεπτέμβρη.  Προτεραιότητα θα δοθεί στην κάλυψη των κενών της Α/θμιας και στις βασικούς κλάδους μαθημάτων της δευτεροβάθμιας.  Όσον αφορά τις περιοχές το Υπουργείο γνωστοποίησε ότι προτεραιότητα θα δοθεί σε αυτές όπου δεν λειτούργησαν σχολεία (απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές) και όπου έχουν διαπιστωθεί τα περισσότερα κενά.

Για τις προσλήψεις θα αξιοποιηθούν οι πιστώσεις του ΕΣΠΑ και οι πιστώσεις των εθνικών πόρων (2000 προϋπολογισμός, 1000 άδειες άνευ αποδοχών και 4000 από το ΠΔΕ).  Όπως έχουμε γράψει οι προσλήψεις που δίνουν οι εθνικοί πόροι είναι περισσότερες από 7.000 γιατί πρόκειται για 10μηνες πιστώσεις άρα μπορούν να δώσουν 8000 προσλήψεις και περισσότερες.

Ας μη ξεχνάμε ότι και το ΠΔΕ ήταν αρκετά γενναιόδωρο στον υπολογισμό του κόστους των αναπληρωτών και εφόσον υπάρξουν αδιάθετα χρήματα θα ζητηθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους η έκδοση και νέας εγκριτικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ώστε να αξιοποιηθούν και αυτές.

Στις 23/9/2015 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες της πρωτοβάθμιας και στις 24/9/2015 οι πίνακες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αμέσως μετά θα αρχίσουν οι προσλήψεις με προτεραιότητα στα κενά της πρωτοβάθμιας και στους βασικούς κλάδους μαθημάτων της δευτεροβάθμιας. Η πρόσληψη θα γίνεται τόσο με βάση τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους (7.000 θέσεις και πλέον) όσο και ΕΣΠΑ. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές όπου δεν λειτούργησαν σχολεία (απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές) και περιοχές όπου έχουν διαπιστωθεί τα περισσότερα κενά.

Όσον αφορά την Ειδική Αγωγή χθες, όπως πληροφορηθήκαμε, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των νέων μεταπτυχιακών που δεν είχαν συνάφεια κατά το παρελθόν από την αρμόδια επιτροπή του ΙΕΠ και θα αποστέλλονταν άμεσα τα αποτελέσματα για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης των πινάκων.    Υπάρχουν πιέσεις  ώστε να εκδοθούν τελικά οι πίνακες της Ειδικής άμεσα, στις αρχές της εβδομάδας που μας έρχεται ώστε να τηρηθεί και το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου, που κάνει λόγο για προσλήψεις στην Ειδική Εκπαίδευση στις 25-26 Σεπτεμβρίου.

Ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων αναπληρωτών και της κάλυψης των κενών στα σχολεία, τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Το προηγούμενο σχολικό μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 10.000 προσλήψεις. Όσον αφορά την κατανομή των πιστώσεων ανώτατα στελέχη του Υπουργείου μας ενημέρωσαν ότι είναι ακόμη νωρίς για νούμερα καθώς θα πρέπει πρώτα να γίνει η καταγραφή των κενών στο πληροφοριακό σύστημα My school.

Για το My school το Υπουργείο αναφέρει ότι θα στηριχθεί στην πληροφορία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων My School. Για το λόγο αυτό, με ευθύνη των παραπάνω Περιφερειακών Διευθυντών, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των σχολείων καλούνται να κάνουν τάχιστα πλήρη καταγραφή όλων των στοιχείων στο σύστημα My School, όπως υποχρεούνται εκ του νόμου. Αυτά τα δεδομένα θα δείξουν την εικόνα των κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση που αυτοί δεν συμφωνήσουν με τα αφορώντα σε αυτούς δεδομένα του My School, θα δηλώσουν τεκμηριωμένα τη διαφοροποίησή τους.

Τέλος για τις κοινές ειδικότητες των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης γνωστοποιείται ότι θα κατανεμηθούν με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθυντών, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

Την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα των αναπληρωτών για τα Πειραματικά

Θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΠΣ

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι αρχικοί πίνακες της μοριοδότησης των υποψηφίων εκπαιδευτικών που έχουν καταθέσει αιτήσεις για να εργαστούν ως αναπληρωτές  στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Όπως αναφέρεται και στις προκηρύξεις ο συνολικός πίνακας κατάταξης που θα καταρτισθεί από τη Δ.Ε.Π.Π.Σ.  θα αναρτηθεί σε κάθε  σχολική μονάδα και στην ιστοσελίδα της 

..

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα υποβάλουν ένσταση κατά του ως άνω πίνακα κατάταξης εντός προθεσμίας δύο (02) εργασίμων ημερών από την ανάρτησή του. Οι ενστάσεις θα κατατίθενται στο Ε.Π.Ε.Σ. της σχολικής μονάδας πρώτης προτίμησης , στο οποίο υποβλήθηκε και η αίτηση. Μετά την εξέταση των ενστάσεων θα καταρτισθεί ο τελικός πίνακας κατάταξης, ο οποίος επίσης   θα αναρτηθεί σε κάθε  σχολική μονάδα και στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ..  

Σημειώνουμε ότι εκδόθηκε ανακοίνωση για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ03 ΜΟΝΟ για πρόσληψη ως αναπληρωτών πλήρους ωραρίου, σχολικού έτους 2015-2016, με καταληκτική ημερομηνία Πέμπτη 17-09-2015 στις 13.00.

Η παράταση ισχύει μόνο για ηλεκτρονικές αιτήσεις με αποστολή στο email του σχολείου: mail@lyk-peir-zanneio.att.sch.gr
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου https://zanneiolykeio.mysch.gr/ 

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...