Home / HEADER-NEWS / Τι του λείπει του ψωριάρη; Καταγγελία για σχολικό σύμβουλο

Τι του λείπει του ψωριάρη; Καταγγελία για σχολικό σύμβουλο

Δημοσιεύτηκε: 7:28 μμ Σεπτέμβριος 13th, 2015  


delmouzos

Παλλήνη      13- 9- 2015                                                                                                 ΠΡΟΣ

Αριθμ. Πρωτ. :  7                                                                                όλους   τους  συναδέλφους

 

Τι του λείπει του ψωριάρη …… σκούφια με μαργαριτάρι…

Αδειάζει τα σχολεία και από τους γυμναστές η σχολική σύμβουλος φυσικής αγωγής με τα σεμινάριά της σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο

Τη στιγμή που τα σχολεία στενάζουν  από χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών και υπολειτουργούν  η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ανατ. Αττικής, λες και ζει σε άλλο πλανήτη,  καλεί και πάλι  σε επιμορφωτικό σεμινάριο τους συνάδελφους γυμναστές της εκπαιδευτικής μας περιφέρειας, την Τρίτη 15/9 και την Πέμπτη 17/9  ( αρχικά από τις 9:00 ως τις 17:00 και με νεότερη ανακοίνωσή της  από τις 12 έως και τις 5 μ.μ.). Στη σχετική ανακοίνωση της 7/9/1015, η Σχολική Σύμβουλος, μάλιστα, ενημερώνει ότι «η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι υποχρεωτική και παρακαλούνται  οι Διευθυντές να τους ενημερώσουν ενυπόγραφα και να διευκολύνουν την προσέλευσή τους.». Εδώ να σημειωθεί ότι η σχολική σύμβουλος είχε πραγματοποιήσει σεμινάριο τριών ημερών (από τις 3 Σεπτεμβρίου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2015) και πάλι στο χώρο της Ελληνογερμανικής Αγωγής!

Επιπλέον η ίδια σχολική Σύμβουλος με νέα ανακοίνωσή της  προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς  (άραγε όλων των ειδικοτήτων;;) σε  νέο συνέδριο που διοργανώνουν «η Ελληνογερμανική Αγωγή και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ηλεκτρονική Μάθηση, το οποίο θα λάβει  χώρα από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου και πάλι  στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής, ζητώντας από τους Διευθυντές να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος  καταγγέλλει τη σχολική  σύμβουλο  φυσικής αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής για την διοργάνωση σεμιναρίων σε ιδιωτικό χώρο της περιοχής μας, εκτός του  εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών, το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωσή της  είναι υποχρεωτικό.

Η επιλογή του συγκεκριμένου χρόνου που τα σχολεία υπολειτουργούν λόγω το μεγάλων ελλείψεων εκπαιδευτικών είναι αδιανόητο να γίνεται από στέλεχος εκπαίδευσης που αντί να σκύψει πάνω στα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, οδηγεί σε διάλυση τα σχολεία αφού  αναγκάζει  τους συναδέλφους Γυμναστές να απουσιάζουν  από αυτά.

Για την επιλογή της αυτή ρωτάμε τη Σχολική Σύμβουλο αλλά και τον Περιφερειακό Δ/ντή , που προφανώς χορήγησε την άδεια για την διεξαγωγή του σεμιναρίου,  και περιμένουμε απαντήσεις

  • Δεν γνωρίζουν ότι στην περιοχή μας υπάρχουν εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών και πολλά σχολεία λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών; Πώς θα καλυφθούν οι επιπλέον ώρες που θα προκύψουν από την απουσία των συναδέλφων ΠΕ11;
  • Γιατί ενώ γίνεται εργάσιμη ημέρα και είναι υποχρεωτικό καταστρατηγεί το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών; Δεν γνωρίζουν η σχολική σύμβουλος και προφανώς ο Περιφερειάρχης ότι τα σεμινάρια, γίνονται εντός του εργασιακού ωραρίου.
  • Γιατί δεν επιλέχτηκε ένα Δημόσιο Σχολείο ή δημόσιο κτίριο για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου; Πού αποσκοπεί η επανειλημμένη επιλογή του συγκεκριμένου εκπαιδευτηρίου για τη διεξαγωγή σεμιναρίων από τη συγκεκριμένη σχολική σύμβουλο ; Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που σχολικοί σύμβουλοι επιλέγουν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Αρκετά πια με τις επιλογές των ιδιωτικών!
  • Σε μια περίοδο που το εισόδημα μας έχει μειωθεί δραματικά και οι συνάδελφοι αδυνατούν να βάλουν βενζίνη για τα φτάσουν στα σχολεία τους πρέπει να διανύσουν τεράστια απόσταση, προκειμένου να παρακολουθήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος μετακίνησης.

Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. του συλλόγου   θεωρεί ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό τη στιγμή που από τις σχολικές μονάδες απουσιάζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και  σε μια εποχή που το εκπαιδευτικό κίνημα οργανώνει μορφές αντίστασης για την προάσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης και την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων  ορισμένοι  Σχολικοί Σύμβουλοι να επιλέγουν  ιδιωτικά εκπαιδευτήρια  για τη συνδιοργάνωση δραστηριοτήτων, απαξιώνοντας τα Δημόσια Σχολεία, καταστρατηγώντας και το ωράριο των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος  Π. Ε. Αν. Αττικής Αλέξανδρος Δελμούζος καλεί τους συνάδελφους εκπ/κούς Φυσικής Αγωγής  να μη συμμετάσχουν στο σεμινάριο και να παρουσιαστούν  κανονικά στα σχολεία τους, αν δεν αλλάξει ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...