Home / HEADER-NEWS / Στο περίμενε ακόμα για τις νέες αιτήσεις αναπληρωτών και οι μέρες περνούν

Στο περίμενε ακόμα για τις νέες αιτήσεις αναπληρωτών και οι μέρες περνούν

Δημοσιεύτηκε: 1:43 μμ Σεπτέμβριος 2nd, 2015  


ste

Μπορούν τα αιτήματα του Υπουργείου Παιδείας να έχουν σταλεί προς την τριμελή Επιτροπή του ΣτΕ ώστε να απεμπλακεί η διαδικασία των αποσπάσεων και των αιτήσεων των αναπληρωτών αλλά μέχρι και τις 12.00 δεν είχε φθάσει στο Υπουργείο η γνωμοδότηση για την έναρξη των διαδικασιών.

Οι δυο διαδικασίες είναι συγκοινωνούντα δοχεία καθώς σύμφωνα και με τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριο Κορδή για να γίνει ουσιαστική επικαιροποίηση των κενών για προσλήψεις αναπληρωτών θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις, να γίνουν συνολικά οι τοποθετήσεις και στη συνέχεια να ζητηθούν τα εναπομείναντα κενά.

Οι ενεργές αιτήσεις απόσπασης στη Δευτεροβάθμια είναι 4870, με βάση τα στοιχεία του αιρετού. Το Υπουργείο προκειμένου να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς λόγω της προεκλογικής εμπλοκής των αποσπάσεων εξέδωσε εγκύκλιο με ανοιχτή ημερομηνία.

90.000 αναπληρωτές αναμένουν την έγκριση

Περίπου 90.000-100.000 αναπληρωτές αγωνιούν για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων για την οποία μετά την εγκριτική απόφαση θα ενημερωθούν δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας για τις προθεσμίες ενώ γίνεται αντιληπτό ότι θα καθυστερήσει η Α φάση πρόσληψης αναπληρωτών και πολλοί φοβούνται ότι αυτή μπορεί να γίνει και μετά τις εκλογές.

Το Υπουργείο Παιδείας με δελτίο τύπου στις 27 Αυγούστου ενημέρωσε ότι εν όψει προκήρυξης βουλευτικών εκλογών, θα ζητηθεί, με την ορκωμοσία της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, η απαιτούμενη σχετική έγκριση από την Επιτροπή της παρ.4 του άρθρου 28 του Ν.2190/1994, όπως ισχύει, του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ενεργοποίηση των εν λόγω διαδικασιών.

Σε περίπτωση θετικής εξέλιξης, θα ενεργοποιηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες υποβολής αιτήσεων αναπληρωτώνκαι ωρομισθίων εκπ/κών και θα κληθούν οι υποψήφιοι εκπ/κοί να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με νεότερο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, στο οποίο και θα ορίζεται η σχετική προθεσμία.

Σημειώνουμε πως όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες  οι Yπόχρεοι υποβολής σχετικής αίτησης είναι και οι εκπ/κοί οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση κατά περίπτωση  για ένταξη στους οικείους  πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2015-2016 πριν από την έκδοση της σχετικής απόφασης του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς να απαιτείται η εκ νέου κατάθεση ήδη προσκομισθέντων δικαιολογητικών. Οι αιτήσεις για το σύνολο των υποψηφίων θα υποβάλλονται σε οποιαδήποτε Δ/νση Εκπ/σης της οικείας βαθμίδας.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...