Home / HEADER-NEWS / Στις 28/9 οι αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στα σχολεία τους

Στις 28/9 οι αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στα σχολεία τους

Δημοσιεύτηκε: 8:19 μμ Σεπτέμβριος 25th, 2015  


Ypepth

Tην ερχόμενη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, οι αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί αναλαμβάνουν υπηρεσία στα σχολεία της χώρας.

Στην κύρωση των σχετικών πινάκων πρόσληψης των 2.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δάσκαλοι και νηπιαγωγοί) προχώρησε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, κάνοντας, έτσι, ένα βήμα προς την επίλυση της υποστελέχωσης των σχολείων της επικράτειας.

ΔΑΣΚΑΛΟΙ – ΚΡΑΤΙΚΟΣ: 1368

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ – ΚΡΑΤΙΚΟΣ: 238

ΔΑΣΚΑΛΟΙ – ΕΣΠΑ: 344

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ – ΕΣΠΑ: 629

 

Το ζήτημα της πρόσληψης και τοποθέτησης των αναπληρωτών καθηγητών στα σχολεία είναι στις άμεσες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου και γι’ αυτό το λόγο, οι διαδικασίες δρομολογούνται έτσι ώστε μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου να έχει επιλυθεί το όλο θέμα.

Tην ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να κυρωθούν οι πίνακες πρόσληψης 900 αναπληρωτών καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, η διαδικασία διορισμού τους αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, οι περιορισμοί χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, έχουν προκαλέσει κωλύματα, αναφορικά με την πρόσληψη διδασκόντων στην ειδική αγωγή, ιδιαίτερα για την περιοχή της Αττικής, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα οποία εμπόδια χρηματοδότησης, μέσω των πόρων που έχουν ήδη εξασφαλισθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό.

news.gr

ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΔΩ

ΟΙ ΚΥΡΩΜΕΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΔΩ

Δελτίο Τύπου

Από τη Δευτέρα 28.09.2015 επιλύεται το πρόβλημα των κλειστών σχολειών. Την κύρωση των πινάκων πρόσληψης 2.500 αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Π.Ε.Θ., Νίκος Φίλης. Οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία στα σχολεία όλης της χώρας τη Δευτέρα.

Επίσης, στις 28.09.2015 προσλαμβάνονται 900 αναπληρωτές καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, προβλέπεται ότι η διαδικασία διορισμού τους θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...