Home / Featured / Σίτιση αναπληρωτών. Το πρόγραμμα θα τεθεί αυτόματα σε λειτουργία για το νέο έτος. Ενημερωτικό Δελτίο

Σίτιση αναπληρωτών. Το πρόγραμμα θα τεθεί αυτόματα σε λειτουργία για το νέο έτος. Ενημερωτικό Δελτίο

Δημοσιεύτηκε: 12:26 πμ Σεπτέμβριος 3rd, 2015  


sitisi

Με αφορμή ερωτήματα που έθεσαν πολλοί δικαιούχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και συνδικαλιστικοί φορείς σχετικά με την πορεία του Προγράμματος, τους λόγους των καθυστερήσεων εξόφλησης των τροφείων αλλά και την εφαρμογή του κατά το νέο σχολικό έτος 2015-2016, η Ομάδα Έργου που το υποστηρίζει, αποφάσισε την δημοσιοποίηση του παρόντος Ενημερωτικού Δελτίου για λόγους διαφάνειας και λογοδοσίας.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται ανά σχολικό έτος, με βάση τις Εγκυκλίους ΥΠΟΠΑΙΘ 2840/Δ1/9.1.2013 και ΥΠΕΘΑ Φ.900/207/271783/Σ.1376/28 Νοε. 2012 / ΓΕΣ /ΔΕΝΔΗΣ, ως μία από τις δράσεις του μνημονίου «Καθορισμός Πλαισίου Παροχής Αμοιβαίων Διευκολύνσεων» που έχει υπογραφεί από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Οι δικαιούχοι του έχουν τη δυνατότητα να σιτίζονται στις κατά τόπους Λέσχες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και να λαμβάνουν τροφεία σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, ως εποπτευόμενος φορέας του ΥΠΟΠΑΙΘ, έχει αναλάβει την ομαλή εφαρμογή και διαχείριση του Προγράμματος. Προς τούτο, συνέστησε Ομάδα Έργου και την εξόπλισε με τεχνικά μέσα. Η Ομάδα Έργου έχει την αρμοδιότητα να εκπονεί και να διανέμει τακτικά τους σχετικούς Οδηγούς Εφαρμογής, υποστηρικτικό υλικό και ενημερωτικά δελτία σε ηλεκτρονική μορφή, που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του www.inedivim.gr, με σκοπό την ενημέρωση και διευκόλυνση των ενδιαφερομένων καθώς και την τυποποίηση των διακινούμενων στοιχείων, προκειμένου οι δικαιούχοι του Προγράμματος να απολαμβάνουν των διευκολύνσεων που αυτό τους προσφέρει. Επιπλέον, εκδίδει τις Καταστάσεις Πληρωμών μέσω των οποίων πιστώνονται τα υπολογισθέντα τροφεία στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, με βάση τα παραστατικά που προσκομίζουν ή αποστέλλουν ταχυδρομικά οι δικαιούχοι.

Εξυπακούεται ότι η Ομάδα Έργου του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, ως εκ του κομβικού ρόλου της, συνεργάζεται με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ΥΠΟΠΑΙΘ (ΔΠΕ και ΔΔΕ) και ΥΠΕΘΑ (Κεντρικές Υπηρεσίες και Λέσχες) καθώς και τους δικαιούχους / ωφελούμενους, προκειμένου να επιλύονται τυχόν ανακύπτοντα προβλήματα και να ελαχιστοποιείται το διαχειριστικό κόστος υλοποίησης του Προγράμματος.

Κατά το παρελθόν σχολικό έτος 2014-2015, το Πρόγραμμα εξυπηρέτησε καθημερινά, μέσω των 56 Λεσχών που το ΥΠΕΘΑ όρισε, 1.200 περίπου δικαιούχους και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ θα έχει καταβάλει μετά την ολοκλήρωση της πίστωσης των τροφείων προς τους ωφελούμενους, συνολικά 490.000 € περίπου. Το ποσό αυτό βαρύνει τους προϋπολογισμούς 2014 και 2015 του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ και προέρχεται από εθνικούς πόρους.

Η ραγδαία αύξηση των ωφελούμενων του Προγράμματος αποδίδεται:

· Στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία,

· Στην κοινωνική ευαισθησία της διοίκησης και την αξιέπαινη προσπάθεια του προσωπικού των Λεσχών Αξιωματικών που προσφέρει εξαιρετικές, ποιοτικά και ποσοτικά, υπηρεσίες σίτισης προς τους δικαιούχους,

· Στην πρόθυμη συνεργασία των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών ΥΠΕΘΑ και ΥΠΟΠΑΙΘ με την Ομάδα Έργου,

· Στην υποστήριξη της διοίκησης και την αφοσίωση της Ομάδας Έργου του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ στον κοινωνικό στόχο που έχει θέσει.

Ωστόσο, η επιτυχία του Προγράμματος υπερέβη κάθε πρόβλεψη ως προς τους απαιτούμενους πόρους χρηματοδότησης με αποτέλεσμα, σε συνάρτηση με τους πρόσφατους δημοσιονομικούς περιορισμούς, να εξαντληθούν τα οικονομικά διαθέσιμα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Κατόπιν αυτού, η Διοίκηση του Ιδρύματος απηύθυνε αίτημα πρόσθετης οικονομικής υποστήριξης προς την Εποπτεύουσα Αρχή (ΥΠΟΠΑΙΘ), η ικανοποίηση του οποίου μελετάται από την τελευταία.

Με τις υφιστάμενες ταμειακές του δυνατότητες, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ προχώρησε στην καταβολή των τροφείων προς τους δικαιούχους του σχολ. έτους 2014-2015, όπως αποτυπώνεται στον ακόλουθο πίνακα:

Πίνακας καταβολής των τροφείων 2014-2015

Περίοδος

Τροφεία

Παρελθόντα

σχολ. έτη

Υπόλοιπα Εξοφλήθηκαν

2014

Σεπτέμβριος Εξοφλήθηκαν
Οκτώβριος Εξοφλήθηκαν
Νοέμβριος Εξοφλήθηκαν
Δεκέμβριος Εξοφλήθηκαν

2015

Ιανουάριος Εξοφλήθηκαν
Φεβρουάριος Εξοφλήθηκαν
Μάρτιος Εξοφλείται
Απρίλιος Προς έγκριση
Μάιος Προς έγκριση
Ιούνιος Προς έγκριση

Υπενθυμίζεται ότι, όπως προκύπτει από τις προαναφερθείσες Εγκυκλίους, το Πρόγραμμα τίθεται αυτόματα σε λειτουργία με την έναρξη του νέου σχολικού έτους και ως εκ τούτου, με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα (2/9/2015), έχει ήδη ενεργοποιηθεί κατά το νέο σχολ. έτος, με βάση τις διαδικασίες που περιγράφονται στο συνημμένο υλικό.

Η Ομάδα Έργου, (email: sitisianapliroton@inedivim.gr), ελπίζει ότι όλοι θα συμβάλουν στην επιτυχή υλοποίηση του Προγράμματος κατά το μέρος ευθύνης που τους αναλογεί, δεδομένου ότι χάρις σε αυτό ενισχύονται οι ασθενέστεροι, οικονομικά, λειτουργοί της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, ενθαρρύνει κάθε ενδιαφερόμενο να μελετήσει με προσοχή το περιεχόμενο και να ακολουθήσει τις περιγραφόμενες διαδικασίες.

Για το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Η Ομάδα Έργου του Προγράμματος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...