Home / Featured / Σημαντικό – Υπογράφουμε για να βοηθήσουμε συνάδελφο και να αλλάξει μία κακή ρύθμιση

Σημαντικό – Υπογράφουμε για να βοηθήσουμε συνάδελφο και να αλλάξει μία κακή ρύθμιση

Δημοσιεύτηκε: 12:42 μμ Σεπτέμβριος 29th, 2015  


petition2

Γιατί είναι σημαντικό;

YΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ (ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ)

Σήμερα συνάδελφος αναπληρώτρια αναγκάστηκε σε ακύρωση της αίτησης της. Αιτία η άρνηση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να τροποποιήσει την αίτηση της εκτός του χρόνου υποβολής αιτήσεων, καθώς από το νόμο δεν προβλέπεται τέτοιου είδους πρόνοια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ο λόγος της συνάδελφου ήταν σοβαρότατος και αφορούσε αιφνίδια διάγνωση καλπάζουσας μορφής θανατηφόρας ασθένειας που παρουσίασε συγγενής πρώτου βαθμού. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε στην φετινή εγκύκλιο, ούτε και σε καμιά παλαιότερη.

Το γεγονός ότι η συνάδελφος υποχρεώθηκε σε ανεργία για το σχολικό έτος 2015 – 2016 και στέρηση προϋπηρεσίας, προκειμένου να είναι κοντά στο συγγενικό πρόσωπο, δείχνει την πάγια και βολικότατη ανάλγητη στάση διαχρονικά όλων των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας σε θέματα αναπληρωτών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται σαν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας και στερούνται των βασικών και αυτονοήτων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι συνάδελφοι τους μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Η καταστρατήγηση του δικαιώματος ενεργής συμπαράστασης σε πάσχον οικογενειακό μέλος, η τιμωριτική αντιμετώπιση της κύησης και σοβαρών ασθενειών καταδεικνύει την κουλτούρα σύμφωνα με την οποία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θεωρούνται αναλώσιμοι. Την ίδια στιγμή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και φέρουν τις ίδιες ευθύνες με τους συναδέλφους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Απαιτούμε να τροποποιηθούν και να επικαιροποιηθούν οι διατάξεις ώστε εφεξής να συμπεριλαμβάνεται στις περιπτώσεις κατά τις οποίες μπορεί να τροποποιηθεί η αίτηση αναπληρωτή πέραν του χρόνου υποβολής των αιτήσεων, η περίπτωση σοβαρής ασθένειας συγγενικού προσώπου με 1ο βαθμό συγγένειας.

Επίσης αιτούμεθα μια σαφή και ρητή δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ότι θα εξισωθούν κατά το δυνατό τα δικαιώματα αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μονίμων συναδέλφων τους και ότι θα εκλείψουν οι αδικίες εις βάρους τους.

Με τιμή,

Οι κάτωθι υπογράφοντες:

YΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ (ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ)

Με λένε Μαρία……. και είμαι αναπληρώτρια θεατρολόγος (ΠΕ32).

Η θέση μου στον πινάκα με προϋπηρεσία είναι 346 και κάθε χρόνο τοποθετούμαι στην πρώτη μου επιλογή, που είναι η Α Θεσσαλονίκης. Φέτος θέλησα να εργαστώ στη Σκιάθο οπότε δήλωσα πρώτα την Β Μαγνησίας και 2η επιλογή την Α Θεσσαλονίκης.

Την περασμένη εβδομάδα ο πατέρας μου διαγνώσθηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και στο ήπαρ, η πρόγνωση των γιατρών δεν είναι αισιόδοξη και για συναισθηματικούς και πρακτικούς λόγους πρέπει να του συμπαρασταθώ, να είμαι δίπλα του. Ζήτησα το αυτονόητο: να τροποποιήσω την αίτηση και να αφαιρέσω την 1η μου επιλογή(Β Μαγνησίας) και να κρατήσω τη 2η μου επιλογή(Α Θεσσαλονίκης). Δεν ζήτησα τοποθέτηση αλλά ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ. Ο νόμος όμως δεν προβλέπει κάτι τέτοιο για τους αναπληρωτές, πρόνοια παρέχεται μόνο στου μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Αναγκάστηκα λοιπόν να απενεργοποιήσω την αίτηση μου, γιατί διαφορετικά αν αρνηθώ την πρόσληψη μου στη Β Μαγνησιας (που είναι το πιθανότερο λόγω υψηλής κατάταξης μου στον πίνακα ) θα είμαι άνεργη για δυο χρόνια, αφού δεν θα έχω το δικαίωμα να κάνω του χρόνου αίτηση για αναπληρώτρια.

Εν κατακλείδι ,ο νόμος μου αφαιρεί το δικαίωμα στην εργασία και σ αυτό το σημείο θα κλείσω με τα λόγια του πρωθυπουργού:

«Ο Σοφοκλής με την Αντιγόνη μας έμαθε, πως υπάρχουν στιγμές, που υπέρτατος νόμος από τους νόμους των ανθρώπων είναι το δίκαιο των ανθρώπων και νομίζω ότι αυτή είναι μία τέτοια στιγμή».

e-mesara.gr

Υπογραφές για τη Μαρία

YΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ (ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ)

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

Συγχαρητήρια για την κινητοποίηση.

Παρόμοια κατάσταση βιώνω κι εγώ προσωπικά, επειδή παραιτήθηκα πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, λόγω τραυματισμού μου στο χώρο του σχολείου εν ώρα εργασίας – κι αφού είχα πάρει συνολικά ένα μήνα άδεια.

Κάποτε πρέπει να παύσει η τιμωρητική αντιμετώπιση και του “τραυματισμού εκπαιδευτικού στο χώρο του σχολείου”, που καταδικάζει τον εκπαιδευτικό στην ανεργία.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν είμαστε αναλώσιμοι.


 

2 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια για την κινητοποίηση.
    Παρόμοια κατάσταση βιώνω κι εγώ προσωπικά, επειδή παραιτήθηκα πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, λόγω τραυματισμού μου στο χώρο του σχολείου εν ώρα εργασίας – κι αφού είχα πάρει συνολικά ένα μήνα άδεια. Κάποτε πρέπει να παύσει η τιμωρητική αντιμετώπιση και του «τραυματισμού εκπαιδευτικού στο χώρο του σχολείου», που καταδικάζει τον εκπαιδευτικό στην ανεργία.
    Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν είμαστε αναλώσιμοι.

    Διαβάστε περισσότερα:

  2. Συγχαρητήρια και από εμένα για την κινητοποίηση.
    Θεωρώ πως υπάρχουν και άλλα πράγματα που θα έπρεπε να αλλάξουν στην αντιμετώπισή μας όταν καλούμαστε ως αναπληρωτές.Προσωπικά αντιμετωπίζω ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό θέμα. Ο σύζυγός μου κάνει αιμοκάθαρση και γι αυτό το λόγο κάθε χρονιά στην αίτησή μου δηλώνω μόνο το νομό μας.Και όταν καλούμαι ως αναπληρώτρια αυτό δεν αποτελεί κριτήριο τοποθέτησης και έτσι επιλέγουν και τοποθετούνται όλοι πριν από εμένα.Σας ευχαριστώ πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να αναφερθώ στο δύσκολο αυτό προσωπικό θέμα ,που δημοσιοποιώ για πρώτη φορά.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...