Home / HEADER-NEWS / ΠΕΑΔ – Ανοικτή επιστολή προς συναδέλφους αιρετούς ΚΥΣΔΕ

ΠΕΑΔ – Ανοικτή επιστολή προς συναδέλφους αιρετούς ΚΥΣΔΕ

Δημοσιεύτηκε: 11:08 πμ Σεπτέμβριος 20th, 2015  


letter

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-21014

του Ειρηνοδικείου Αθηνών

email: pead2014@gmail.com.

Αθήνα, 19-9-2015

Ανοικτή επιστολή προς συναδέλφους αιρετούς ΚΥΣΔΕ

Συνάδελφοι αιρετοί,

Η φετινή σχολική χρονιά εξελίσσεται σε εφιάλτη τόσο για τους πολίτες και τις οικογένειές τους, όσο όμως και για τον κόσμο των χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών που η επιβίωσή τους και η αξιοπρέπειά τους εξαρτώνται από την Πολιτεία και τον προγραμματισμό της αναφορικά με την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Όπως και εσείς γνωρίζετε, η προετοιμασία ενόψει του σχολ. έτους υπήρξε πλημμελέστατη, πρόχειρη, και ατελέσφορη. Με «μπακαλίστικους» υπολογισμούς κατεβλήθη προσπάθεια τόσο για να παρουσιαστεί άλλη από την πραγματική εικόνα ως προς τα χιλιάδες κενά (σας υπενθυμίζω τις δηλώσεις του κ. Μπαλτά περί 12.000 κενών σε α/θμια & β/θμια), ενώ η απρονοησία σχετικά με το ενδεχόμενο προσκομμάτων από την προσφυγή συναδέλφων στο ΣτΕ θα έπρεπε να θέσει σε εγρήγορση τις υπηρεσίες του Υπουργείου για τη διασφάλιση κάθε νομικής εξασφάλισης, δεδομένου ότι οι προσφυγές αυτές είχαν ήδη δρομολογηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Αντί όλων αυτών, πριν αποχωρήσει από τη θέση της η πολιτική ηγεσία, στο τέλος Αυγούστου, μιλούσε δια στόματος του μέχρι χθες καθ’ύλην αρμόδιου Υπουργού ότι «όλοι οι απαραίτητοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις τους στις 11/9»!!!

Συνάδελφοι αιρετοί, γνωρίζετε ότι ακολουθήθηκε παρελκυστική πολιτική με διαρροές/πληροφορίες που μιλούσαν για α’ φάση πρόσληψης (στην α/θμια) στις 18/9. μετά πήγαμε (και για τη β/θμια) στο 22/9-23/9, μετά στο 23/9-24/9 και καταλήξαμε στην τελευταία πληροφόρηση από εσάς περί 24/9-25/9!!! Παρελκυστική πολιτική που σκοπό είχε οι ίδιες πιστώσεις να «παραγάγουν» περισσότερες προσλήψεις. Στα κενά που δώσατε εσείς οι ίδιοι νωρίτερα στη δημοσιότητα τα κενά που αρχικά είχαν μετρηθεί φαίνονται να «κουρεύονται», γνωστή τακτική του Υπουργείου εδώ και χρόνια.

Συνάδελφοι αιρετοί, γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι στα «πέτρινα» χρόνια των Μνημονίων οι μόνιμοι διορισμοί στην πράξη εκμηδενίστηκαν. Και για τον λόγο αυτό πάρα πολλοί συνάδελφοι προσδοκούσαν σε μια διαφορετική αντιμετώπιση από πλευράς της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας δεδομένων και των ελπιδοφόρων -σε επίπεδο προθέσεων τουλάχιστον- υποσχέσεων.

Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά ότι αυτό που έμεινε στους αδιόριστους και επί χρόνια ελαστικά εργαζόμενους συναδέλφους αναπληρωτές είναι η προσδοκία στο μεροκάματο της αναπλήρωσης.

Συνάδελφοι αιρετοί, γνωρίζετε πόσο δυναμικά συμμετέχουν στις τοπικές ΕΛΜΕ και σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, οι αναπληρωτές, συμπαραστεκόμενοι ακόμα και μη όντας εργαζόμενοι, όταν συνάδελφοί μας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Με αυτή λοιπόν την πεποίθηση, σας καλούμε να οργανώσετε -ει δυνατόν από κοινού με τους αιρετούς α/θμιας και ειδικής αγωγής-  συνέντευξη τύπου τις αμέσως επόμενες μέρες για να ενημερωθούν  τόσο οι πολίτες γιατί πολλά σχολεία σε όλη την επικράτεια υπολειτουργούν ή δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη (!), όσο όμως και τους συναδέλφους σας αναπληρωτές που βιώνουν άλλο ένα εφιαλτικό φθινόπωρο.

Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί σε όλες τις ενώσεις/συλλόγους αναπληρωτών για μια συλλογικότερη δράση και αναμένουμε την απάντηση/αντίδρασή σας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεωργιάδου Αικατερίνη

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...