Home / Featured / ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανακοινώσεις για κενά και την κατάσταση στην ειδική αγωγή

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανακοινώσεις για κενά και την κατάσταση στην ειδική αγωγή

Δημοσιεύτηκε: 2:32 μμ Σεπτέμβριος 3rd, 2015  


letter

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η υπεύθυνη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Και η Ειδική Αγωγή θύμα των Μπαλτά – Κουράκη

Η απελθούσα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εκτός των άλλων της κατορθωμάτων παρέλειψε και να δρομολογήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την πρόσληψη αναπληρωτών ειδικής αγωγής που προορίζονται για την παράλληλη στήριξη παιδιών με αναπηρίες.

Οι μαθητές αυτοί θα μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι γονείς να τους κρατήσουν στο σπίτι!

Η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά έδειξε αδιαφορία για τους μαθητές με αναπηρίες; Ή υπήρξε τόσο πολύ ανίκανη; Είναι να απορεί κάνεις…

………………………………………………..

Χιλιάδες κενά στα σχολεία:

Μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια της κυρίας Κιάου

Μια ωρολογιακή βόμβα κρατά στα χέρια της η Υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας κυρία Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου, που αναμένεται να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή και να τινάξει στον αέρα το νέο σχολικό έτος.

Πρόκειται για το τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία, που δημιούργησε η εγκληματική αδράνεια του τέως Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά και των στενών συνεργατών του, καθώς και οι αδιανόητες επιλογές τους, όπως η απόσπαση εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις φορέων, αντί της κανονικής άσκησης των διδακτικών καθηκόντων τους.

Μόλις χθες ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών, μετά τη γνωστή γκάφα του Υπουργείου Παιδείας να διεξαγάγει με εσφαλμένο τρόπο τη σχετική διαδικασία, γεγονός που το εξανάγκασε στην επανάληψή της.

Αυτό σημαίνει ότι την 11η Σεπτεμβρίου απέραντα σχολεία σε όλη τη Χώρα θα ανοίξουν υποστελεχωμένα, ενώ σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές μπορεί να μην ανοίξουν καθόλου. Περαιτέρω, τα σχετικά προβλήματα φαίνεται ότι θα ταλανίζουν τους μαθητές μας μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Οι ερασιτεχνισμοί της απελθούσας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας προξένησαν πολλά δεινά στην παιδεία μας, οι χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών όμως αποτελούν το αποκορύφωμα αυτών και πλήττουν βάναυσα την ομαλότητα στα σχολεία μας. Έστω και την ύστατη ώρα, το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί με αποτελεσματικότητα.

Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης

Βουλευτής Επικρατείας τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...