Home / HEADER-NEWS / ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΕΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΛΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΕΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΛΗ

Δημοσιεύτηκε: 9:54 μμ Σεπτέμβριος 30th, 2015  


PAREMVASIS

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

30–9–2015

www.paremvasis.gr

Δήλωση των εκπροσώπων

των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ–ΚΙΝΗΣΕΩΝ–ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε. στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Γιώργου Γαλάνη (6974750410), Mιχάλη Μιλτσακάκη (6975308409)

ΥΠΟΠΑΙΘ : ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΚΕΝΑ

ΟΛΟΙ –ΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 1 ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΕ, ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ

Αποκαλυπτικός για την πολιτική που προτίθεται να ασκήσει σε σχέση με  την αντιμετώπιση των χιλιάδων κενών και των κλειστών σχολείων ήταν ο υπουργός κος Φίλης

Στη συνάντηση που είχε σήμερα στις 12:30 μ.μ  σε αμφιθέατρο στο ισόγειο του υπουργείου με τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, γονείς, ειδικό βοηθητικό προσωπικό και τα παιδιά με αναπηρία, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΣΑΤΕΑ, ΕΣΑμεΑ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ζήτησε πίστωση δύο εβδομάδων για να καλυφθούν τα περισσότερα από τα κενά. Όπως είπε χαρακτηριστικά «θα μας κρίνετε  μετά τις 15-20 Οκτωβρίου».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του για τα ειδικά σχολεία που σήμερα είναι κλειστά είπε πως «θα πορευτούμε όλη τη χρονιά με κενά»!! Παραδέχτηκε ότι δεν επιτρέπει η εφαρμογή του 3ου μνημονίου την εξασφάλιση επιπλέον πιστώσεων από τις 4.000 που απομένουν από κρατικό προϋπολογισμό και ΠΔΕ.

Στις επίμονες ερωτήσεις του ακροατηρίου για τα κλειστά σχολεία και το χρόνο που αυτά θα ανοίξουν αρκέστηκε να «δεσμευτεί» ότι 800 θέσεις αναπληρωτών από τις 4.000 που απομένουν  θα δοθούν κατά προτεραιότητα στα ειδικά σχολεία.

Πέρα από τις φραστικές φιλοφρονήσεις και τα ευχολόγια ο υπουργός ουσιαστικά προανήγγειλε τη «λειτουργία» των σχολείων (ειδικά και γενικά) όταν….. αυτά ανοίξουν με χιλιάδες κενά.

Υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, όταν επίμονα γονείς και εκπαιδευτικοί  απαίτησαν μόνιμους διορισμούς και κατάργηση των ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι αν επιτύχει η εφαρμογή του μνημονίου και υπάρχει πλεόνασμα αυτό κατά προτεραιότητα θα δοθεί στην παιδεία και στην υγεία.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι πλεονάσματα και  επιτυχημένη εφαρμογή του μνημονίου σημαίνει καταστροφή των κοινωνικών δομών, της παιδείας και της υγείας, με εφαρμογή σκληρής λιτότητας. Ανακατανομή λοιπόν  της….. καταστροφής μάς υποσχέθηκε ο κος Φίλης.

Λέμε λοιπόν στον κο Φίλη ότι τα κενά δεν  καλύπτονται με ευχές και με υποσχέσεις που θα «υλοποιηθούν στο επιτυχημένο μέλλον του μνημονίου».

Κουβέντα  από την πολιτική ηγεσία για τα χιλιάδες παιδιά που θα μείνουν εκτός σχολείου, για τους γονείς τους, για τους εκπαιδευτικούς. Πάνω απ΄ όλα η εφαρμογή του μνημονίου.

Η «σκληρή» τοποθέτηση του υπουργού προαναγγέλλει ουσιαστικά και τη σκληρή μάχη που πρέπει να δοθεί από το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα, μια που φαίνεται πια καθαρά ότι πολιτική επιλογή του υπουργείου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η διαχείριση των κενών και όχι η κάλυψή τους.

Η διαχείριση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που χρησιμοποίησαν οι μνημονικοί προκάτοχοι του κυρίου Φίλη: συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση αριθμού μαθητών, αύξηση ωραρίου……..

Σε αυτή την περίπτωση δεν χωράνε συντεχνιακές λογικές και πρακτικές, που διαχωρίζουν την ειδική και τη γενική αγωγή, δε χωράνε λογικές εργαζόμενων που τάχα έχουν ειδικά ιδιαίτερα συμφέροντα, που θα λυθούν ανά επαγγελματική κατηγορία και σύλλογο.

Η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα από τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ, επιτροπές αγώνα, μέσα από ένα κοινό μέτωπο γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών, για τη διεύρυνση και την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, για την ακύρωση του 3ου μνημονίου, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ!

 

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ !

 

ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,

ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ!

 

ΟΛΟΙ –ΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 1 ΜΜ ΣΤΗΝΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ, ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...