Home / HEADER-NEWS / Παράταση έως 16/10 για την υπαγωγή στο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Παράταση έως 16/10 για την υπαγωγή στο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 8:35 μμ Σεπτέμβριος 2nd, 2015  


frontis

Παράταση για την ΥΠΑΓΩΓΗ στο ΦΠΑ μέχρι 16/10 στην Ιδιωτική εκπαίδευση

Την τελική απόφαση για την εφαρμογή ή μή του νόμου θα λάβει η επόμενη κυβέρνηση – Είχε προηγηθεί η νέα «κωλοτούμπα» ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι είχε συμφωνήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, αλλά όχι στα φροντιστήρια

Με εγκύκλιο και όχι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δόθηκε τελικά η παράταση -μέχρι τις 16 Οκτωβρίου- για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ 23%.

Όπως έγινε και επισήμως γνωστό, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, υπέγραψε εγκύκλιο, με την οποία η ημερομηνία της 8ης Σεπτεμβρίου 2015 της ΠΟΛ 1193/2015, που αφορά στο χρόνο δήλωσης μεταβολών των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, μετατίθεται στις 16 Οκτωβρίου 2015.

Όπως γράφει το newmoney.gr, αυτό σημαίνει ότι την τελική απόφαση για την εφαρμογή ή μή του νόμου θα πρέπει να την λάβει η επόμενη κυβέρνηση.

«Η μετάθεση αυτή κρίθηκε αναγκαία κατόπιν σχετικών αιτημάτων των φορέων και προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής των εν λόγω επιχειρήσεων» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι σχετικές κατευθύνσεις είχαν δοθεί, κατά πληροφορίες, από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, έπειτα από σχετικό διακομματικό αίτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα του 23% θα ξαναμπεί στη διαπραγμάτευση, ενώ πηγές από την Κουμουνδούρου σχολιάζουν ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε όντως συμφωνήσει να αυξηθεί ο ΦΠΑ για τα ιδιωτικά σχολεία, «όχι όμως για τα φροντιστήρια και για τις άλλες σχολές».

Στο θέμα είχε αναφερθεί το πρωί της Τρίτης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος, μιλώντας στον Σκάι, είχε προαναγγείλλει ότι «θα γίνουν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για να ανασταλεί το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέχρι να ανοίξει η Βουλή» και πρόσθεσε πως η απόφαση ελήφθη, έπειτα από διακομματικό αίτημα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...