Home / HEADER-NEWS / Παιδεία – Πως φτάσαμε στο παρά πέντε με κίνδυνο να μην ανοίξουν τα σχολεία

Παιδεία – Πως φτάσαμε στο παρά πέντε με κίνδυνο να μην ανοίξουν τα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 9:55 πμ Σεπτέμβριος 9th, 2015  


agiasmos

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Μουσικών Ειδικοτήτων.

Η προθεσμία ολοκληρώνεται την ημέρα, που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία ,στις 11 Σεπτεμβρίου.

Πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που αναρωτιούνται γιατί καθυστέρησαν φέτος οι διαδικασίες των αιτήσεων. Στο ερώτημα αυτό θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απάντηση, παρουσιάζοντας τα γεγονότα.

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την εγκύκλιο αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης  στις 24 Ιουλίου και καλούσε τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν αιτήσεις από τις 27 Ιουλίου έως και τις 7 Αυγούστου. Το χρονικό διάστημα της έκδοσης της εγκυκλίου και της λήξης της υποβολής των αιτήσεων ήταν στα καθιερωμένα πλαίσια των προηγούμενων ετών και ακολουθούνταν η κανονικότητα.

Το 2014 η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 25 Ιουλίου και η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων ήταν η 8η Αυγούστου. Το 2013 η εγκύκλιος εκδόθηκε ακόμα πιο αργά από το 2014 και το 2015 αφού είχε ημερομηνία 9 Αυγούστου ενώ η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων ήταν η 23 Αυγούστου!

Η καθυστέρηση που σημειώθηκε φέτος οφείλονταν στην υποχρέωση του Υπουργείου, μετά από απόφαση του ΣτΕ, να προχωρήσει για πρώτη φορά στην έκδοση της εγκυκλίου σε ΦΕΚ. Η απόφαση αυτή λήφθηκε στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων στα οποία προσέφυγε ομάδα επιτυχόντων των ΑΣΕΠ από το 2002 έως το 2008, καθώς η εγκύκλιος των αναπληρωτών δεν ήταν σύμφωνη με την απόφαση 527/2015.

Το Υπουργείο Παιδείας συμμορφώθηκε με την απόφαση του ΣτΕ και προχώρησε στην έκδοση των εγκυκλίων αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και μουσικών ειδικοτήτων σε ΦΕΚ.

Ωστόσο ήρθε και η προκήρυξη των εκλογών που ανέστειλε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για μερικές μέρες έως ότου δοθεί το «πράσινο φως» από την τριμελή Επιτροπή του ΣτΕ. Η έγκριση ήρθε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε την επόμενη μέρα, στις 3 Σεπτεμβρίου.

Στο Υπουργείο Παιδείας καταβάλλουν προσπάθειες να προσληφθούν αναπληρωτές πριν τις εκλογές. Υπηρεσιακοί παράγοντες μας δήλωσαν ότι αν δοθεί εντολή θα αναρτήσουν τους προσωρινούς πίνακες ακόμα και το βράδυ της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσει ακολούθως η διαδικασία υποβολής ενστάσεων, που θα διαρκέσει 2-3 μέρες. Ενδεχομένως, αν επιταχυνθούν οι διαδικασίες ίσως να προλάβουν στο Υπουργείο να πραγματοποιήσουν προσλήψεις πριν τις εκλογές.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...