Home / HEADER-NEWS / ΟΛΜΕ – Χαιρετισμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και κάλεσμα σε κινητοποίηση

ΟΛΜΕ – Χαιρετισμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και κάλεσμα σε κινητοποίηση

Δημοσιεύτηκε: 2:05 μμ Σεπτέμβριος 9th, 2015  


olme2

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Για μια ακόμα σχολική χρονιά η εκπαίδευση βρίσκεται στο στόχαστρο των συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και των περικοπών και των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων ΕΕ – ΟΟΣΑ. Μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου μέσα στο καλοκαίρι, κατεδαφίζονται στοιχειώδη εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, που είχαν ήδη  πληγεί τα τελευταία χρόνια.

Η χρονιά ξεκινάει με χιλιάδες κενά στα σχολεία, κανένα μόνιμο διορισμό, παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου, και το απόλυτο χάος αναφορικά με τους συναδέλφους αναπληρωτές.

Η πάγια θέση της ΟΛΜΕ είναι ότι τα πραγματικά κενά, που φέτος υπολογίζονται περίπου στις 7.000 μόνο στη Δευτεροβάθμια, πρέπει να καλύπτονται από μόνιμους διορισμούς. Είναι η θέση που δίνει λύση στο πρόβλημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας αλλά κυρίως δίνει λύση στο αυτονόητο, ότι οι μαθητές το Σεπτέμβρη πρέπει να έχουν σχολεία που να είναι σε θέση να λειτουργήσουν,  εκπαιδευτικούς,  βιβλία. Για άλλη μία χρονιά το αίτημα για κάλυψη των πραγματικών κενών με μόνιμους διορισμούς δεν υλοποιείται.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας την κρίσιμη στιγμή στη οποία βρίσκεται ο λαός και ο τόπος. Η συνέχιση των πολιτικών του μνημονίου δρα ως οδοστρωτήρας των κοινωνικών αγαθών. Γι’αυτό και δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασισμένοι τον περήφανο αγώνα που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια για τη στήριξη του δημόσιου και δωρεάν σχολείου!

Σας καλούμε να αναλάβετε δράση, οργανώνοντας σε συντονισμό με τις ΕΛΜΕ ενημερώσεις για τα τρέχοντα μεγάλα προβλήματα υπολειτουργίας των σχολείων, καθώς και συσκέψεις μαζί με τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων με στόχο κινητοποιήσεις διεκδίκησης επίλυσης των προβλημάτων λειτουργίας του δημόσιου σχολείου, της κάλυψης των κενών, τους μόνιμους διορισμούς, τους διορισμούς των αναπληρωτών και των χρηματοδοτικών αναγκών. Για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική μνημονιακών κυβερνήσεων, ΕΕ και ΔΝΤ. Για να υπερασπίσουμε το μέλλον της εκπαίδευσης, των παιδιών και του λαού μας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σας ευχόμαστε μια καλή, αγωνιστική και ελπιδοφόρα χρονιά!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

………………………………………………………………………………………..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗN ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά συνάντηση με την κα Υπουργό, σε κοινή σύσκεψη με την ΔΟΕ, την Πέμπτη 10/9, για τα τρέχοντα ζητήματα των κενών, των προσλήψεων αναπληρωτών και των λειτουργικών αναγκών των σχολείων (καθυστέρηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και της πρόσληψης των καθαριστριών κ.λπ.) λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων της φετινής χρονιάς.

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική παράσταση – κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 10/9 και ώρα 12:00 μμ, σε κοινή διαμαρτυρία με την ΔΟΕ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...