Home / HEADER-NEWS / Οι επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης να εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια της εγκυκλίου

Οι επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης να εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια της εγκυκλίου

Δημοσιεύτηκε: 10:21 μμ Σεπτέμβριος 1st, 2015  


frontistirio

Σε αναμονή για τις τελικές αποφάσεις σε σχέση με την επιβολή ΦΠΑ 23% σε ιδιωτικά Σχολεία, Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, Κέντρα ξένων γλωσσών, Κολέγια, ιδιωτικά ΙΕΚ και ΚΕΚ. Παραμένει στο τραπέζι η παράταση στην επιβολή του μέτρου ως πυροσβεστική λύση. Η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων δίνει το χρόνο καθώς παρατείνει έως τις 8 Σεπτεμβρίου τη δήλωση υπαγωγής στο καθεστώς ΦΠΑ.

Κομματικοί ανταγωνισμοί ενόψει εκλογών, πανικός στους σχολάρχες που αρχίζουν να απολύουν, ανησυχία στους γονείς που βλέπουν δυσβάσταχτη επιβάρυνση στο οικογενειακό προϋπολογισμό, αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις και πράξεις μετατρέπουν την επιβολή ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες εκπαίδευσης σε σήριαλ για γερά νεύρα.

Ευρεία κοινή σύσκεψη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 360pedia.gr τα οικονομικά επιτελεία και οι ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας στην απερχόμενη και την υπηρεσιακή κυβέρνηση συσκέπτονται προκειμένου να λάβουν απόφαση για το αν θα ανασταλεί η επιβολή ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Το βράδυ της Δευτέρας αντί για την αναμενόμενη ΠΝΠ που θα έδινε δίμηνη αναστολή στην εφαρμογή του μέτρου, εκδόθηκε εγκύκλιος από την Γενική Γραμματεία Εσόδων, που δίνει παράταση έως τις 8 Σεπτεμβρίου στα εκπαιδευτήρια να μεταβούν στην εφορία και να υποβάλουν δήλωση μεταβολής ώστε ενταχθούν στο καθεστώς ΦΠΑ.

Ο απερχόμενος αναπληρωτής Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στην ΕΡΤ συνέστησε στους επιχειρηματίες να εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια που τους δίνει η εγκύκλιος καθώς όπως είπε αναμένονται αποφάσεις. Άφησε δηλαδή ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να δοθεί τελικά η δίμηνη παράταση εφαρμογής του μέτρου από την υπηρεσιακή κυβέρνηση προκειμένου η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να χειριστεί το θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

https://360pedia.gr/xana-sto-trapezi-h-anastolh-fpa-sthn-ekpaideysh/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...