Home / Featured / Οι 4.000 πιστώσεις από Π.Δ.Ε δεν θα είναι 4.000! Ποιες Π.Υ.Σ. είναι έτοιμες για προσλήψεις

Οι 4.000 πιστώσεις από Π.Δ.Ε δεν θα είναι 4.000! Ποιες Π.Υ.Σ. είναι έτοιμες για προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε: 12:47 μμ Σεπτέμβριος 11th, 2015  


agefstratiossxolio

Εκδόθηκε χθες και επισήμως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την οποία στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας μας δήλωσαν ότι ο στόχος είναι η άμεση έκδοσή της. Όπως έχουμε αποκαλύψει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ήταν προαπαιτούμενο για να περάσουμε ακολούθως στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου γνωστή και ως ΠΥΣ για την οποία οι διαδικασίες δεν είναι χρονοβόρες.

Φέτος δεν  χρειάστηκε νομοθετική ρύθμιση καθώς η υπηρεσιακή πολιτική ηγεσία «πάτησε» σε αυτήν του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου με την οποία επιτρεπόταν η χρήση πόρων του εθνικού σκέλους του ΠΔΕ.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο το ποσό το οποίο αναγράφεται είναι 115.000.000 ευρώ και όχι 72.000.000 η απάντηση είναι στα 115 εκ ευρώ  έχουν ενταχθεί και τα 43 εκ. τα οποία δόθηκαν το προηγούμενο σχολικό έτος για προσλήψεις 3.000 αναπληρωτών.

Τα χρήματα λοιπόν που διαθέτει το Παιδείας από το ΠΔΕ είναι 29 εκ ευρώ για το 2015 και 43 εκ ευρώ για το 2016, δηλαδή σύνολο 72 εκ. Δεν αναφέρεται ο αριθμός των πιστώσεων αν και η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για  4000 πιστώσεις. Ο αριθμός των 4000, δεκάμηνων πιστώσεων, προκύπτει από το γεγονός ότι το κόστος του αναπληρωτή εκτιμάται περίπου στα 17.000 ευρώ καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν αλλάξει μισθολογικό κλιμάκιο.

Ενδεχομένως το κόστος να διαμορφωθεί στα 15.000 –  ευρώ και έτσι να αυξηθούν οι πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών γεγονός που μας το επιβεβαίωσε και ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας

Ενδεχομένως στο Υπουργείο να αύξησαν τις πιστώσεις του εθνικού σκέλους αναπληρωτές ώστε  να καλύψουν και τα κενά που θα προκύψουν από το πρόβλημα με την κατανομή του ΕΣΠΑ, που εντοπίζεται κυρίως στην περιφέρεια Αττικής.

Πότε θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών

Ποιες Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου εκδόθηκαν για προσλήψεις αναπληρωτών

Δυο Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου έχουν εκδοθεί έως τώρα για τις προσλήψεις αναπληρωτών  και εκκρεμούν άλλες δυο σύμφωνα με ενημέρωση του news.gr από ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας.

Οι δυο ΠΥΣ αφορούν τις προσλήψεις αναπληρωτών μέσω του ΕΣΠΑ και τις 2000 πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού. Εντός των ημερών θα εκδοθούν οι ΠΥΣ για τις 1000 πιστώσεις από τις άδειες άνευ αποδοχών των μονίμων εκπαιδευτικών και η ΠΥΣ για τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η διαδικασία δεν είναι χρονοβόρα καθώς έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα και η έκδοση των ΠΥΣ είναι τυπικό θέμα. Μετά τις ΠΥΣ το Υπουργείο θα προχωρήσει στην κατανομή των πιστώσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας η Α φάση πρόσληψης αναπληρωτών, με τα έως τώρα δεδομένα θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου για την Αθμια εκπαίδευση και στις 24 Σεπτεμβρίου για τη Β/θμια Εκπαίδευση. Προτεραιότητα θα δοθεί σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και στις ειδικότητες ΠΕ02,03,04.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr , news.gr

H Π.Ν.Π. ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...