Home / HEADER-NEWS / Μια τρύπα στο νερό με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Μια τρύπα στο νερό με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 9:06 μμ Σεπτέμβριος 4th, 2015  


frontistirio

Κανονικά ισχύει το ΦΠΑ 23% για τις υπηρεσίες εκπαίδευσης. Παρά τις δηλώσεις προθέσεων από όλα σχεδόν τα κόμματα και τις πρόσφατες διαρροές πληροφοριών, η υπηρεσιακή κυβέρνηση είτε επειδή δεν μπορεί είτε επειδή αδυνατεί να βρει τα ισοδύναμα δεν δίνει τελικά ούτε παράταση στην εφαρμογή του μέτρου. Το μόνο που κάνει είναι να γλυτώνει από ένα πρόστιμο της τάξης των 60 η 70 ευρώ τα ιδιωτικά σχολεία και όσους αμέλησαν να υπαχθούν εμπρόθεσμα στο νέο καθεστώς.

Αντί για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα μπορούσε να δώσει παράταση στην εφαρμογή του μέτρου έως ότου αντιμετωπίσει το θέμα η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, εκδόθηκε τελικά μια απλή εγκύκλιος από τη ΓΓ Εσόδων πουαπαλλάσσει τις εκπαιδευτικές δομές από το πρόστιμο μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.

Πατήστε

για να δείτε την εγκύκλιο.

Στο νέο καθεστώς ΦΠΑ έχουν ήδη υπαχθεί πάνω από 7.000 επιχειρήσεις σύμφωνα με πληροφορίες του 360pedia.gr από τη ΓΓ Εσόδων. Πρόκειται για Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, Κέντρα ξένων γλωσσών και Εργαστήρια πληροφορικής που είχαν προθεσμία να κάνουν δήλωση μεταβολής στην εφορία, έως τις 27 Ιουλίου. Η ρύθμιση για την υπαγωγή τους στο ΦΠΑ 23% ψηφίστηκε μια εβδομάδα πριν με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

https://360pedia.gr/mia-trypa-sto-nero-me-ton-fpa-sthn-ekpaideysh/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...