Home / Featured / Με λύσεις από τα παλιά η κάλυψη των κενών

Με λύσεις από τα παλιά η κάλυψη των κενών

Δημοσιεύτηκε: 1:42 μμ Σεπτέμβριος 4th, 2015  


ypourgeio

Με συνταγή Λοβέρδου προσπαθεί η υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει το πρόβλημα των κενών που επιτείνεται και από το γεγονός ότι την ημέρα του αγιασμού οι υποψήφιοι αναπληρωτές θα καταθέτουν ακόμα αιτήσεις.

Όπως έχουμε γράψει, περίπου 12.000 πιστώσεις έχουν εξασφαλιστεί μέσω του ΕΣΠΑ οι οποίες φυσικά δεν αρκούν να καλύψουν τον πυρήνα των κενών καθώς μέσω του ΕΣΠΑ γίνονται προσλήψεις σε καινοτόμες δράσεις όπως είναι τα Ολοήμερα, τα ΕΑΕΠ, ενώ στο ΕΣΠΑ στηρίζονται και οι δομές της Ειδικής Αγωγής.

Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε αίτημα για 8000 πιστώσεις μέσω κρατικού προϋπολογισμού αρχές Αυγούστου για να έρθει στις 28 Αυγούστου απάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ότι εγκρίνονται 2.000 πιστώσεις κρατικού προϋπολογισμού. Για τις 6.000 πιστώσεις κατατέθηκε νέο αίτημα προκειμένου να καλυφθούν αυτή τη φορά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η λύση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων είχε υιοθετηθεί από τον πρώην υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο μετά την απόρριψη αιτήματος για πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο τότε υπουργός Παιδείας σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία είχε εξασφαλίσει το ποσό των 43.000.000 ευρώ για 3.000 αναπληρωτές. Για την αξιοποίηση του ΠΔΕ είχε δεχτεί έντονη κριτική ενώ και ο ίδιος στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια είχε αναφέρει ότι δεν αποτελούσε μια αρεστή επιλογή «αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε άλλα χρήματα και κατέληξε η Κυβέρνηση ότι μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο τη λύση τη δίνει το Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων, όπως για κάποιους εκ των διδασκόντων τη λύση το δίνει το ΕΣΠΑ. Αυτό, όμως, δεν είναι πρακτική, ειδικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και του χρόνου με το ρυθμό των συνταξιοδοτήσεων το σύστημα θα καταρρεύσει, κυρίες και κύριοι Βουλευτές».

Φέτος θα υιοθετηθεί και μια λύση που είχε υιοθετήσει το επιτελείο του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου με την οποία  κατάφερε να εξασφαλίσει 1000 επτάμηνες πιστώσεις αναπληρωτών με χρήματα που εξοικονόμησε το Υπουργείο Παιδείας από τις 1.013 άδειες άνευ αποδοχών μονίμων εκπαιδευτικών.

Πάντως από τα χθεσινά δελτία τύπου που εκδόθηκαν διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στον αριθμό των κενών ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα που γνωστοποίησε ότι τα κενά φθάνουν τις 17.000 ενώ όπως έγραψε η ΟΛΜΕ σε δελτίο τύπου της  η κα Κιάου επιβεβαίωσε ότι το σύνολο των κενών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, ανέρχονται στις 20.000

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...