Home / HEADER-NEWS / Κουράκης – Ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά θα καταργήσει το “αίσχος” των κενών στα σχολεία. Πόλεμος δηλώσεων Μπαλτά – Φορτσάκη

Κουράκης – Ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά θα καταργήσει το “αίσχος” των κενών στα σχολεία. Πόλεμος δηλώσεων Μπαλτά – Φορτσάκη

Δημοσιεύτηκε: 10:07 μμ Σεπτέμβριος 15th, 2015  


kourakis

Κουράκης:  Ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά θα καταργήσει το “αίσχος” των κενών στα σχολεία

Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση από τις βασικές του προτεραιότητες θα είναι η κατάργηση των κενών στα σχολεία, είπε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε απόψε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με θέμα την παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία.

“Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σταδιακά θα καταργήσουμε αυτό το αίσχος, διότι περί αίσχους πρόκειται να κλείνουν τα σχολεία με κενά κάθε χρόνο”, δήλωσε ο κ. Κουράκης στο περιθώριο της εκδήλωσης, ενώ επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας: “εμείς δεν ευθυνόμαστε για όλη αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς τα σχολεία έπρεπε να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό και όχι με αναπληρωτές διαρκώς”.

Όπως υπογράμμισε, τα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα κενά των εκπαιδευτικών, τά εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές και – όπως είπε – αφορούν κυρίως μονοθέσια και νηπιαγωγεία. “Έχουμε υποσχεθεί ότι σε συνεργασία με την υπηρεσιακή υπουργό Ε. Κιάου ότι αυτά το ερχόμενο δεκαήμερο και θα καλυφθούν και με την πρόσληψη των αναπληρωτών από τα ΕΣΠΑ. Και εκτιμώ ότι Σε 15 – 20 μέρες θα ομολαποιηθεί η κατάσταση”, τόνισε.

Στην εκδήλωση μίλησαν,μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Γιάννης Αμανατίδης οι οποίοι επικεντρώθηκαν αρχικά στον απολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη διάρκεια της εξάμηνης θητείας της στον τομέα της παιδείας. Όπως είπαν οι δύο υποψήφιοι βουλευτές, μεταξύ άλλων, η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε έμφαση στη στήριξη των μαθητών που προέρχονται από αδύναμα κοινωνικά στρώματα, κατήργησε την “τιμωρητική” – όπως τη χαρακτήρισαν – αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αντικατέστησε τη συνέντευξη με την ψήφο των διδασκόντων, στο θέμα της επιλογής διευθυντών, κ.α.

Κόντρα Μπαλτά – Φορτσάκη για τα κενά στα σχολεία

«Προεκλογικά βαρελότα που αφορούν τον πόνο των ανθρώπων, κατά κανόνα επιστρέφουν σε αυτούς που τα εκτοξεύουν», σχολιάζει ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, απαντώντας σε αιτιάσεις του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. Θεόδωρου Φορτσάκη σχετικά με τα κενά των σχολείων.

Σε δήλωσή του, ο Αριστείδης Μπαλτάς αναφέρει ότι «παρά το πλήθος δημοσίων τοποθετήσεων, συνεντεύξεων και δελτίων τύπου, ο Θεόδωρος Φορτσάκης επανέρχεται στα κενά των σχολείων». Αναφέρει ειδικότερα ότι «εμφανίζεται να αγνοεί ότι, όχι μόνον οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δρομολόγησαν την λειτουργία των σχολείων μέσω αναπληρωτών, αλλά και ότι φέτος παρουσιάστηκαν δύο νομικά προβλήματα που εμπόδισαν την ομαλή έναρξη της διδακτικής χρονιάς σε ορισμένα σχολεία». «Πρώτον», αναφέρει, «το γεγονός ότι χρειαζόταν νομική ρύθμιση δεδομένου ότι η κυβέρνηση ήταν υπηρεσιακή και δεύτερον ότι προσφυγή για τυπικό θέμα ανέστειλε την ενεργοποίηση της λίστας των αναπληρωτών».

Ο Αρ. Μπαλτάς τονίζει πως «χάρη στις διαρκείς και άοκνες προσπάθειες όλων των παραγόντων του υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων και ιδιαιτέρως του γενικού γραμματέα του Δημήτρη Χασάπη, η υπηρεσιακή κυβέρνηση βρήκε τα πάντα έτοιμα για να νομοθετήσει συναφώς», προσθέτοντας ότι «τα βιβλία είναι ήδη στις θέσεις τους και σε λίγες ημέρες όλα τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά».

«Σε ό,τι αφορά τα κενά, που δεν μπορούν έστω και έτσι να καλυφθούν, ας όψεται η πολιτική των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που οδηγούσε συστηματικά την Παιδεία στην διάλυση», σχολιάζει. Τέλος, για τους ακριβείς αριθμούς, παραπέμπει τον Θ. Φορτσάκη «στα δελτία Τύπου του υπουργείου και σε εκπομπή ιδιωτικού σταθμού όπου πρωταγωνιστούσε».

https://www.dikaiologitika.gr/https://www.dikaiologitika.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...