Home / HEADER-NEWS / ΚΕΝΑ: ΤΟ 3Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΚΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΕΝΑ: ΤΟ 3Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΚΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 9:52 μμ Σεπτέμβριος 10th, 2015  


PAREMVASIS

www.paremvasis.gr

10–9–2015

Δήλωση των εκπροσώπων

των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ–ΚΙΝΗΣΕΩΝ–ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε. στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Γιώργου Γαλάνη (6974750410), Mιχάλη Μιλτσακάκη (6975308409)

ΚΕΝΑ: To 3Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΚΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τα τεράστια κενά στα σχολεία όλης της χώρας και την αδυναμία, ανοίγματος  εκατοντάδων σχολείων και νηπιαγωγείων  σε όλη την Ελλάδα.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει την επικοινωνιακή «μάχη» του αγιασμού και του πρώτου κουδουνιού, ώστε να μην υπάρχει κανένα σχολείο κλειστό ως εικόνα στα δελτία ειδήσεων.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση υλοποιεί  τις «αστοχίες», τις «προχειρότητες» και κυρίως τη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  των μηδενικών μόνιμων διορισμών και των κατά πολύ κάτω από τις ανάγκες διορισμούς αναπληρωτών.

Σε διάφορες περιοχές σε όλη τη χώρα, περιφερειακοί διευθυντές και διευθυντές εκπαίδευσης επαναφέρουν τις αναποτελεσματικές και αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές πολιτικές πρακτικές των Αρβανιτόπουλου–Διαμαντοπούλου. Τις πολιτικές αυτές απέρριψαν εκπαιδευτικοί και γονείς με τους αγώνες τους.

Ο Διευθυντής Π. Ε. Χανίων ζητά από τους διευθυντές να ξεκινήσουν τα δημοτικά χωρίς ολοήμερο πρόγραμμα (κανονικών και εαεπ) και να μην προβούν-ως την Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη- σε κατανομή τάξεων. Δυο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία θα λάμβαναν μέιλ όπου θα ορίζεται με πόσα και ποια τμήματα θα λειτουργήσουν, οπότε και θα πρέπει να προβούν στην κατανομή των τάξεων.

Προφανώς ο διευθυντής μιλά για συμπτύξεις- συγχωνεύσεις- καταργήσεις τμημάτων, ενώ σε άλλο σημείο  του μέιλ αναφέρεται σε μετακινήσεις συναδέλφων μια «και ανάλογα με το χρόνο και τον αριθμό των αναπληρωτών που θα προσλαμβάνονται θα αποκαθίσταται, σταδιακά, η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και η επιστροφή των εκπαιδευτικών στις θέσεις τους».

Με έγγραφο της η περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί τους Διευθυντές εκπαίδευσης να μετακινήσουν με δική τους απόφαση εκπαιδευτικούς προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία.

Στη Λακωνία, ο διευθυντής εκπαίδευσης ζήτησε την «προσωρινή» αναστολή λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων (όλων) καθώς και εφαρμογή της εγκυκλίου για 25 παιδιά + 10%.

Με αυτό τον τρόπο προκύπτουν πλαστές υπεραρυθμίες και πρόθεση για μετακινήσεις εκπαιδευτικών με δίμηνες αποσπάσεις  κατά παράβαση κάθε νομοθεσίας. Στη Λακωνία δεν μπορούν να ανοίξουν 10 δημοτικά και 20 νηπιαγωγεία.

Στην Λαμία δόθηκε εντολή στους συναδέλφους των τμημάτων ένταξης να μετακινηθούν στα Ειδικά Σχολεία για να μπορέσουν να ανοίξουν την Παρασκευή.

Στην Γ Αθήνας η διεύθυνση, χωρίς να συνεδριάσει εκ νέου το υπηρεσιακό συμβούλιο, μείωσε αυθαίρετα τον αριθμό των κενών από 98 σε 69. Η μείωση αυτή προέκυψε γιατί αφαιρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί του ολοήμερου.

Στην Αττική ο  περιφερειακός διευθυντής ζήτησε τα κενά ανά τμήμα και σχολείο, ξεχωριστά στο πρωινό και ξεχωριστά στο ολοήμερο ως Παρασκευή μεσημέρι. Η κίνηση αυτή από Δευτέρα 13 /9   θα οδηγήσει σε «επίθεση» στα ολοήμερα και στους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτά.

Οι πρακτικές που αναφέραμε δεν αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά σχέδιο από τα παλιά που οδηγεί σε διάλυση την εκπαίδευση. Σε καμία περίπτωση δε λύνουν τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου. Αντίθετα αποσαθρώνουν  ακόμα περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση, αφού αδιαφορούν για τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και περιστέλλουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Οι επιλογές αυτές αποτελούν την πολιτική κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των κενών. Είναι πλέον φανερό ότι και στον γραφειοκρατικό μηχανισμό της εκπαίδευσης έχει γίνει καθεστώς η πολιτική των μνημονίων και αυτή είναι ο οδηγός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών δεν πρόκειται να γίνουν πριν το τέλος του μήνα και δε φτάνουν να καλύψουν τα περισσότερα από 20.000 κενά στα σχολεία.

Σήμερα  η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας έδωσε συνέντευξη στην οποία παραδέχτηκε «ότι έχει δοθεί οδηγία στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, με βάση πάντα τη νομοθεσία, να φροντίσουν να ανοίξουν όλα τα σχολεία και ιδιαίτερα τα Δημοτικά, να γίνει δίμηνη μετακίνηση εκπαιδευτικών». Η υπουργός Παιδείας τόνισε «πως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε εθελοντικά από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία που έχουν πρόβλημα για να ανοίξουν».

Η υπουργός δήλωσε ότι «έχουν εξασφαλιστεί 19.000 πιστώσεις για αναπληρωτές: 12.000 ΕΣΠΑ, 3.000 κρατικού προϋπολογισμού και 4.000 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ότι θα υπάρχουν  επιπλέον 6- 7.000 κενά».

Οι προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ δε φαίνεται να είναι απολύτως εξασφαλισμένες (αρχικά μιλούσαν για 10.000).Εκτός αυτού έχουν αυστηρούς περιορισμούς αφού ούτε μπορούν να διατεθούν σε όσες περιφέρειες έχουν πραγματική ανάγκη ούτε μπορούν να προσληφθούν στην πρωινή ζώνη.

Εξάλλου, οι ελληνικές κυβερνήσεις βρίσκονται κάτω από τη διαρκή επιτροπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και του ΔΝΤ και κάθε έκτακτη ή προϋπολογισμένη δαπάνη θα πρέπει να έχει την έγκρισή τους. Δεν μας ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα έξω από το υπουργείο διαδήλωναν εκπαιδευτικοί ύστερα από κάλεσμα Συλλόγων ΠΕ,ΕΛΜΕ, της ΔΟΕ και της  ΟΛΜΕ, ζητώντας την κάλυψη όλων των κενών και το σταμάτημα της παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Απαίτησαν να δοθούν χρήματα στις σχολικές επιτροπές και  να ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθαριστριών των σχολείων.

Μόνο ο αγώνας και η κινητοποίηση σε κάθε Σύλλογο, σε κάθε διεύθυνση και περιφέρεια μπορεί να σταματήσει τη διάλυση της εκπαίδευσης που επιβάλλουν παλιά και νέα μνημόνια.

Το τρίτο μνημόνιο κλείνει τα σχολεία!!! Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα τα ανοίξουν με τους αγώνες τους.

Με συντονισμό ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ και ΕΛΜΕ ανατρέπουμε τις πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ!!!!

ΓΙΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ–ΚΙΝΗΣΕΩΝ–ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε. στο Δ.Σ της ΔΟΕ Γιώργου Γαλάνη (6974750410), Mιχάλη Μιλτσακάκη (6975308409) για το άνοιγμα των σχολείων και τις δηλώσεις της υπουργού 10 9 2015

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...