Home / Featured / Κείμενο διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδυσης κοινών ειδικοτήτων

Κείμενο διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδυσης κοινών ειδικοτήτων

Δημοσιεύτηκε: 10:03 μμ Σεπτέμβριος 16th, 2015  


letter

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΚΟΙΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

04/09/2015.

Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο τέλος Αυγούστου 2015 εμείς οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, συνεχίζουμε να βιώνουμε την ανασφάλεια και την άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους συναδέλφους μας της Β/θμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι μετατάχθηκαν στην Α/θμια εκπαίδευση με τον μνημονιακό νόμο 4172/2013!

Το Μάιo του 2015 είχε συσταθεί επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την πρόταση της οποίας έπρεπε να γίνει ανάκληση όλων των υποχρεωτικών μετατάξεων. Η πρόταση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ!

Στα μέσα του καλοκαιριού είχε ανακοινωθεί η πιθανή σύσταση οργανικών θέσεων στην Α/θμια Εκπαίδευση, η οποία ναι μεν δεν έλυνε οριστικά το πρόβλημα αλλά τουλάχιστον έδινε τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων να επιστρέψουν, μετά από πολλά χρόνια ‘’ομηρίας’’, στον τόπο των συμφερόντων τους.

Στις 14 Αυγούστου 2015 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε τη σύσταση οργανικών θέσεων στην Α/θμια Εκπαίδευση, με σκοπό την άρση της αδικίας που έχουμε υποστεί οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που προϋπήρχαμε στην Α/θμια Εκπαίδευση. Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε πως τα τελικά κενά που επρόκειτο να συσταθούν, ουδεμία σχέση είχαν με την αρχική ανακοίνωση αλλά και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων όπως είχαν προταθεί από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Ανάγκες και κενά υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν σε όλους τους Νομούς αλλά δυστυχώς στην τελική ανακοίνωση της σύστασης των οργανικών, πολλοί Νομοί κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος  έμειναν έξω από αυτή τη σύσταση. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να παραμείνουν συνάδελφοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας έξω από τη διαδικασία των μεταθέσεων, μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και τις οικογένειές τους, ενώ άλλοι συνάδελφοι αναγκάστηκαν να πάρουν μετάθεση σε περιοχές αστικές αλλά μακριά από την πρώτη τους επιλογή. Και όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν μεταταγμένοι συνάδελφοι στις περιοχές συμφερόντων μας από τον Αύγουστο του 2013 και μάλιστα πολλοί εκ των οποίων με πολύ χαμηλότερα μόρια από εμάς αλλά και με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας. Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε πως ακολούθησαν πολλές τροποποιητικές πράξεις οι οποίες ικανοποιούσαν μεταταγμένους συναδέλφους που παρουσίαζαν περισσότερα μόρια από αυτούς των αρχικών μετατάξεων χωρίς ποτέ να ανακαλείται η αρχική μετάταξη του συναδέλφου με τα λιγότερα μόρια. Αυτό οδήγησε σε κορεσμό των εκπαιδευτικών σε πάρα πολλές Διευθύνσεις.

Η πολιτική ηγεσία δεν έδωσε λύση στο πρόβλημά μας. Έδωσε πολύ μικρό αριθμό μεταθέσεων αφήνοντας στην ανασφάλεια συναδέλφους με πολλά μόρια και πολλά χρόνια υπηρεσίας. Ταυτόχρονα, δεν προχώρησε στην ανάκληση των μετατάξεων έτσι ώστε να υπάρξει ισονομία και ίση μεταχείριση όλων των εκπαιδευτικών.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνάδελφοι που  έχουμε μείνει έξω από τη διαδικασία των μεταθέσεων αλλά και έξω από τη διαδικασία των αποσπάσεων λόγω του μεγάλου αριθμού μεταταχθέντων εκπαιδευτικών στις περιοχές συμφερόντων μας.

Διεκδικούμε να δοθεί λύση ΑΜΕΣΑ! Η πολιτική ηγεσία πρέπει να δει με σεβασμό και ισότητα το δίκαιο αίτημά μας!

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

  1. Αποκατάσταση της δικαιοσύνης
  2. Ανάκληση των υποχρεωτικών μετατάξεων
  3. Έλεγχο και δημοσιοποίηση των μορίων όλων των μεταταγμένων, αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε περίπτωση διαπίστωσης παρατυπιών και επιστροφή τους στη Β/θμια
  4. Δημιουργία οργανικών θέσεων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και τις προτάσεις των Διευθύνσεων
  5. Σύσταση οργανικών και στα λειτουργικά κενά
  6. Μετάθεση όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σύμφωνα με τα μόρια και του τελευταίου μεταταγμένου στις περιοχές συμφερόντων μας
  7. Δικαίωμα ανάκλησης της υποχρεωτικών μετατάξεων στους συναδέλφους που ήρθαν από τη Β/θμια
  8. Ολοκλήρωση της β΄ φάσης των μετατάξεων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις

Με εκτίμηση

Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων

Προϋπάρχοντες στην Α/θμια Εκπαίδευση


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...