Home / Featured / Καταιγισμός ασφαλιστικών μέτρων θα φέρουν σε δύσκολη θέση το Υπουργείο Παιδείας

Καταιγισμός ασφαλιστικών μέτρων θα φέρουν σε δύσκολη θέση το Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 1:09 μμ Σεπτέμβριος 2nd, 2015  


law

Την προηγούμενη Παρασκευή 28 Αυγούστου, είχαμε τη συνέχιση των ασφαλιστικών μέτρων σε νέο Τμήμα του ΣτΕ για το θέμα των αναπληρωτών, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε συνέχεια της αρχικής προσφυγής που πραγματοποίησαν στο ΣτΕ, επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, από το 2002 έως και το 2008. Η διαδικασία όπως ενημερωθήκαμε βρίσκεται σε εξέλιξη και ο εκπαιδευτικός κόσμος αναμένει με αγωνία την απόφαση, η οποία μπορεί να εκδοθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Σημειώνουμε ότι στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων είχαμε την 222/2015 απόφαση της επιτροπής αναστολών του ΣτΕ με την οποία υποχρεώθηκε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην έκδοση των εγκυκλίων αναπληρωτών, Γενικής Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Μουσικών Ειδικοτήτων σε ΦΕΚ. Τα ασφαλιστικά συνεχίζονται καθώς το θέμα δεν ήταν απλώς η έκδοση του ΦΕΚ αλλά η εκδίκαση της ουσίας αφού οι προσφεύγοντες διεκδικούν τη συμμόρφωση του Υπουργείου με την απόφαση 527/2015 της Ολομέλειας ΣΤΕ ως προς τα κριτήρια πρόσληψης αναπληρωτών.

Μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων αναμένονται και νέα ασφαλιστικά μέτρα, αυτή τη φορά από το Σύλλογο Αναπληρωτών Νηπιαγωγών. Ο Σύλλογος με παλιότερη ανακοίνωσή του έχει κάνει γνωστό ότι από τις 24 Νοεμβρίου προχώρησε στην κατάθεση αίτησης ακύρωσης της ρύθμισης του πρώην υπουργού Παιδείας για το μερικό άνοιγμα των πινάκων.

Μεταξύ των άλλων αναφέρονταν στην αίτηση πως η διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του Ν. 4283/2014, δια της οποίας πληθώρα αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα βρεθούν σε δυσμενέστερη θέση στον Πίνακα, με αποτέλεσμα να καθίσταται αμφίβολη η τοποθέτηση τους σε σχολικές μονάδες για το έτος 2015-2016 και για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς τους αλλά και των δεδομένων που γνώριζαν, παραβιάζουν το δικαίωμα της εργασίας, υπό την έννοια, ότι οι αναπληρωτές αυτοί στερούνται του δικαιώματος τους να συνεχίσουν την εργασία τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι της καταβολής των αποδοχών τους.

Στην κατακλείδα της αίτησης ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών αιτούνταν

–  Να γίνει δεκτή στο σύνολό της η παρούσα Αίτηση Ακυρώσεως.

– Να ακυρωθεί και να εξαφανισθεί η προσβαλλομένη υπ’ αριθμ. 173929/Δ1/27-10-2014 απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 4283/2014.

–  Να καταδικασθεί το αντίδικο Ελληνικό Δημόσιο στην καταβολή της εν γένει δικαστική μας δαπάνης.

 

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...