Home / Featured / Καταγγελία για τη μοριοδότηση των απολυμένων από ιδιωτικά σχολεία εκπαιδευτικών στους πίνακες αναπληρωτών

Καταγγελία για τη μοριοδότηση των απολυμένων από ιδιωτικά σχολεία εκπαιδευτικών στους πίνακες αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 1:50 μμ Σεπτέμβριος 21st, 2015  


letter

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ                                                                                  

Δευτέρα 21/09/15

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Επιθυμούμε να καταγγείλουμε την ευνοϊκή μεταχείριση των απολυμένων εκπαιδευτικών της ιδιωτικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών, όσον αφορά στο διαφορετικό υπολογισμό των μορίων προϋπηρεσίας τους σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους που ανήκουν στην ίδια βαθμίδα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 27 του Ν. 682/77 (Φ.Ε.Κ 244 τΑ) το εβδομαδιαίο ωράριο απασχόλησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών πλήρους απασχόλησης είναι το ισχύον εκάστοτε για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς, δηλαδή 24 ώρες (πλήρες ωράριο) για τα δημοτικά σχολεία όπως ορίζεται στο  άρθρο 9, παρ. 3 του Ν. 2517/97.

Παρόλη την ίση αντιμετώπιση που επιβάλλεται από τις ανώτερες νομοθετικές ρυθμίσεις, η αναγωγή μορίων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στους πίνακες αναπληρωτών γίνεται με βάση το 18ωρο (Άρθρο 6, Ν 1824/1988/Α-296) και όχι το 24ωρο όπως ισχύει για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους από 1 Σεπτέμβρη έως 30 Ιουνίου παρέχοντας για το διάστημα αυτό 10 μόρια σε εκπαιδευτικό που είχε 18 ώρες ωράριο την εβδομάδα, 6,666 μόρια σε όποιον είχε 12 ώρες εβδομαδιαίο ωράριο κ.ο.κ. Ο ανώτερος διαχωρισμός είναι άνισος, αναξιοκρατικός και άδικος.

Ενημερώνουμε τη ΔΟΕ προκειμένου να προασπίσει το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση όλων των εκπαιδευτικών που επέλεξαν τη δημόσια εκπαίδευση.

To προσωρινό ΔΣ του συλλόγου:

Γαλανάκη Φωτεινή

Παναγούλας Ευάγγελος

Βρεττός Χρήστος

Παπαδοπούλου Μαρίνα

Πολυχρονοπούλου Χαρίκλεια


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...