Home / HEADER-NEWS / Για τα νέα βαφτίσια του Υπ. Παιδείας «Μια μετονομασία δεν είναι απλά αλλάζω το όνομα και τέλος»

Για τα νέα βαφτίσια του Υπ. Παιδείας «Μια μετονομασία δεν είναι απλά αλλάζω το όνομα και τέλος»

Δημοσιεύτηκε: 4:02 μμ Σεπτέμβριος 25th, 2015  


ypep8-marousi-5

Στο κόστος της μετονομασίας του Υπουργείου Παιδείας αναφέρθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Θανάσης Κυριαζής, μετά το σχετικό δημοσίευμα του Έθνους.

«Μια ονομασία δεν είναι απλώς αλλάζω το όνομα και τελειώσαμε, είναι όλα τα συνακόλουθα. Ειδικά το υπουργείο Παιδείας μόνο, χωρίς το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που είναι τώρα, έχει 198 περίπου εποπτευόμενους φορείς. Ο κάθε φορέας από αυτούς πρέπει να αλλάξει τα πάντα. Από λογότυπα μέχρι σφραγίδες.

Στο υπουργείο Παιδείας υπάρχουν 1,5 εκατ. περίπου μαθητές, αυτοί όλοι για τους τίτλους σπουδών πρέπει να αλλάξουν όλα τα λογότυπα κι επίσημα χαρτιά. Πρέπει να είναι από την αρχή, δεν μπορείς να κολλήσεις από πάνω μια κορδέλα και να πεις «αλλάζω έτσι το όνομα», ανέφερε ο κ.Κυριαζής.

«Κι επίσης, όλη η αλληλογραφία που γίνεται είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά, δεν μιλάω για την εσωτερική, αλλά για αλληλογραφία που υπάρχει, 198 εποπτευόμενοι φορείς συν το υπουργείο Παιδείας, το οποίο είναι τεράστιο, όλες οι διευθύνσεις σπουδών που υπάρχουν, 160 διευθύνσεις πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας… Όλα αυτά είναι έγγραφα. Αυτό το πράγμα έχει γίνει σε οκτώ μήνες, είναι η δεύτερη φορά, γιατί η πρώτη φορά έγινε τον Ιανουάριο, τώρα γίνεται δεύτερη φορά  μες στον ίδιο χρόνο», πρόσθεσε.

Ποτάμι: Έχουν αναλογιστεί το κόστος των αλλαγών;
Τη μετονομασία του Υπουργείου Παιδείας σχολίασε και ο βουλευτής Αττικής και Υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

«Μόλις μέσα σε 8 μήνες το Υπουργείο Παιδείας άλλαξε δύο φορές τίτλο. Άραγε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει αναλογισθεί και υπολογίσει το κόστος αυτών των αλλαγών; Καλούμε τον νέο Υπουργό Παιδείας να ενημερώσει τους πολίτες σε τι αφορά η δαπάνη (σφραγίδες, φακέλους, λογότυπα κλπ.) και ποιο είναι το συνολικό κόστος της μετονομασίας του Υπουργείου Παιδείας τον Ιανουάριο και το Σεπτέμβριο του 2015. Μήπως τελικά θα πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο και να κρατήσουμε ένα σταθερό όνομα;», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ.Μαυρωτάς.

«Εν κατακλείδι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκει κάθε φορά χρήματα για τις αλλαγές στον τίτλο του Υπουργείου Παιδείας και τη δημιουργία νέων υπουργικών θέσεων αλλά «δε βρίσκει» για τις ίδιες τις ανάγκες της Παιδείας», σημείωσε.

ΕΘΝΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...