Home / HEADER-NEWS / Εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση προς το Υπ. Παιδείας για σύσταση οργανικών θέσεων

Εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση προς το Υπ. Παιδείας για σύσταση οργανικών θέσεων

Δημοσιεύτηκε: 10:27 πμ Σεπτέμβριος 19th, 2015  


france_320_327

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ (APF FU GRÈCE)

Σήμερα Παρασκευή 18/9/2015 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Π.Ε.  Ελλάδας (APF FU GRÈCE)  στα γραφεία του Συνδέσμου στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης έγινε εκτενής ενημέρωση από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της ομάδας συμπαράστασης και διεκδίκησης, που ασχολούνται με το θέμα των μετατάξεων, για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Συνδέσμου.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας-πρόσκλησης από το δικηγορικό γραφείο του κου Α. Ρουπακιώτη προς το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., με κοινοποίηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού, για την άμεση έκδοση απόφασης σύστασης και απόδοσης των οφειλόμενων οργανικών θέσεων σε όλους τους μεταταχθέντες εκπαιδευτικούς των νεοεισερχόμενων κλάδων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αυτή η εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση αποτελεί την πρώτη πράξη μιας σειράς νομικών ενεργειών, όπου εκφράζεται η αγανάκτηση μας για τον αποκλεισμό όλων εμάς των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών των προαναφερόμενων ειδικοτήτων από την διαδικασία ορισμού οργανικών θέσεων, παρ’ ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για τις ενέργειες αυτές, έχουν ενημερωθεί και προσκληθεί να συμμετέχουν οι Επιστημονικοί Φορείς  και των άλλων νεοεισερχόμενων κλάδων.

Επίσης, εγκαλείται το Υπουργείο για υπέρβαση των ορίων του Νόμου εφόσον υπάρχει η προ διετίας δεσμευτική νομοθετική ρύθμιση ως προς τον αριθμό, την ειδικότητα και την Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς και για τις συνέπειες της άρνησης ή ολιγωρίας του να ενεργήσει τα νόμιμα. Απαιτείται δε, η έκδοση εκτελεστής διοικητικής πράξης για κάθε μεταταγμένο εκπαιδευτικό ως οφειλόμενη νόμιμη ενέργεια από πλευράς του.

Οι συνάδερφοι που επιθυμούν να πληροφορηθούν λεπτομερέστερα και να συμμετάσχουν ονομαστικά στην εξώδικη διαμαρτυρία μπορούν να επικοινωνήσουν λόγω του κατεπείγοντος της παρούσας ανακοίνωσης μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 20/9/2015, με τους παρακάτω συναδέρφους μέλη του Δ.Σ. και της ομάδας συμπαράστασης και διεκδίκησης του Συνδέσμου.

Με την Γενική Γραμματέα Μαρία Παππή:         6937318134   maria.pappi@gmail.com

Με την Ειδική Γραμματέα Έλενα Στεφανοπούλου:  6949795060    2410lenas@gmail.com

 

Με τα Μέλη της Ομάδας συμπαράστασης και διεκδίκησης του Συνδέσμου

 

Δέσποινα Μαυροματάκη:   6944960406  dmavromataki@hotmail.com

Φούλη  Καλόξυλου:   6937425242  kaloxygen@gmail.com

 

 

Είναι προφανές πως η συμμετοχή όλων στις ενέργειες και διεκδικήσεις του Συνδέσμου θα εξασφαλίσει την απαραίτητη μαζικότητα για την επιτυχή έκβαση αυτής της προσπάθειας.

 

Για το Δ.Σ.

 

Η Πρόεδρος                                                                                Η Γ. Γραμματέας

 

Α. Καραθάνου                                                                                Μ. Παππή

 

πηγή https://apf.gr/default.asp?static=34&ID=49497


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...