Σάββατο, 25/06/2022, 19:23

Home / HEADER-NEWS / EUROPALSO – Δελτίο Τύπου για τον ΦΠΑ 23% και την μη έκδοση της ΠΝΠ

EUROPALSO – Δελτίο Τύπου για τον ΦΠΑ 23% και την μη έκδοση της ΠΝΠ

Δημοσιεύτηκε: 6:38 μμ Σεπτέμβριος 7th, 2015

europalso

Αρ. Πρωτ: 32039/25/2015

Αθήνα:  7 Σεπτεμβρίου, 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση ανακοινώθηκε ότι, με τη σύμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ των κομμάτων, θα εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα αναστέλλει την εφαρμογή του μέτρου για δύο μήνες. Παράλληλα όλα τα κόμματα  “δεσμεύθηκαν “ δημόσια ότι θα καταργήσουν με Νόμο το απαράδεκτο χαράτσι στη γνώση. Είναι  πλέον ευρέως αποδεκτό ότι το δυσβάσταχτο αυτό μέτρο επιβαρύνει τη μέση Ελληνική οικογένεια και όχι τους λίγους προνομιούχους όπως αφήνεται συχνά να εννοηθεί.

Ωστόσο μέχρι σήμερα η ΠΝΠ δεν έχει εκδοθεί. Αυτό μας οδηγεί στο βέβαιο συμπέρασμα ότι κάποιο ή κάποια από τα κόμματα απέσυραν την σύμφωνη γνώμη τους για την έκδοσή της. Συγχρόνως πολλαπλασιάζονται οι δημόσιες δηλώσεις στελεχών κομμάτων που συνδέουν την κατάργηση του ΦΠΑ στα δίδακτρα με την εύρεση ισοδύναμων μέτρων και την σύμφωνη γνώμη των θεσμών. Είναι φανερό ότι η “δήθεν δέσμευση” δεν διαφέρει σε τίποτα από τις συνήθεις προεκλογικές υποσχέσεις που ξεχνιούνται μετά τις εκλογές.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα ονόματα των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς

Οι εγγραφές των μαθητών στα ΚΞΓ εν τω μεταξύ έχουν ήδη αρχίσει και καλούμε όσους αμφιβάλλουν για την υποδοχή του μέτρου από τους γονείς να περάσουν από τα κέντρα μας για να ακούσουν τα σχόλια και να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις.

Για να πείσουν όσοι διακηρύσσουν ότι θα καταργήσουν το ΦΠΑ στα δίδακτρα, απαιτούμε:

1. την ΑΜΕΣΗ έκδοση ΠΝΠ για αναστολή του μέτρου μέχρι τέλους Νοεμβρίου τουλάχιστον, ώστε να υπάρξει ικανός χρόνος για την αλλαγή του νόμου.
  2. Να δεσμευθούν, χωρίς ασάφειες, ότι θα αλλάξουν το νόμο ΑΜΕΣΩΣ μόλις δημιουργηθεί η νέα Κυβέρνηση, και να διαβεβαιώσουν κατηγορηματικά ότι έχουν έτοιμη λύση που δεν εξαρτάται από οποιεσδήποτε προϋποθέσεις.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξετάζεται σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

Οι γονείς και οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών θα πρέπει να μάθουν την αλήθεια ΤΩΡΑ για να προσέλθουν στις κάλπες εν γνώσει των συνεπειών της ψήφου τους.

Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο

Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Ζηκόπουλος                                                            Γεώργιος Παπαβαρσάμης