Home / HEADER-NEWS / Έτοιμο το ΕΣΠΑ για προσλήψεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. Δεν μπορούν οι Π.Δ.Ε να αναρτούν αξιολογικούς πίνακες

Έτοιμο το ΕΣΠΑ για προσλήψεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. Δεν μπορούν οι Π.Δ.Ε να αναρτούν αξιολογικούς πίνακες

Δημοσιεύτηκε: 8:36 μμ Σεπτέμβριος 10th, 2015  


eidiki

Σχετικά με τις προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) από Προγράμματα ΕΣΠΑ για το 2015-16, μετά από σημερινή επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων(Ε.Υ.Ε.  Ε.Δ.) κο Κωνσταντίνο Βαλιάντζα και στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να ξεδιαλύνουμε όσο γίνεται το ομιχλώδες τοπίο γύρω απ αυτό το ζήτημα,  πρέπει να αναφερθούν τα εξής:

1ον) – Οι διαδικασίες όσον αφορά στα Προγράμματα ΕΣΠΑ που αναφέρονται σε προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. για το 2015-16 έχουν αισίως ολοκληρωθεί.

2ον) – Αυτό που αποτελεί εμπόδιο στο να μην μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. στο αμέσως προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα αμέσως μετά τις εκλογές όπως προτίθεται να πράξει με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, είναι οι καθυστερήσεις στη διαδικασία που θα επιφέρει η απαγόρευση του να αναρτούν τους αξιολογικούς πίνακες υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) της χώρας, μιας και ενόψει της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου ισχύουν οι περιορισμοί αναστολής προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών. Κατά τη διαδικασία αυτή δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για πρόσληψη/μετάταξη/απόσπαση προσωπικού και δεν δημοσιεύονται πίνακες επιλογής προσωπικού τακτικού ή έκτακτου τόσο προσωρινοί όσο και οριστικοί.

Οι περιορισμοί ισχύουν και για την πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. μιας και στην εξαίρεση υπηρεσιακών μεταβολών προσωπικού του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. δεν συμπεριλαμβάνεται το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., καθότι το Υπουργείο Παιδείας αμέλησε να το εντάξει στις εξαιρέσεις που εισηγήθηκε στο ΣτΕ.

3ον) – Από τη στιγμή που το μείζον αυτό ζήτημα αναδείχθηκε, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε νέο αίτημα στην τριμελή επιτροπή του ΣτΕ, με το οποίο ζητεί και την εξαίρεση του Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.  από τους περιορισμούς αναστολής προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, αλλά έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και με βάση αυτή πρέπει να πορευτούμε, έχοντας βέβαια την πικρία από το γεγονός πως ενώ για πρώτη φορά φέτος και μετά από μεγάλο αγώνα κατορθώσαμε να πραγματοποιηθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές(Μεταθέσεις-Αποσπάσεις) του Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. στην ώρα τους, εκδίδοντας ταυτόχρονα την Εγκύκλιο των αναπληρωτών εγκαίρως, βλέπουμε για μια ακόμη φορά να καθυστερούν, κατά τα φαινόμενα, οι προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. λόγω κακών επιλογών, αβλεψιών και μη ορθών εκτιμήσεων της αρμόδιας διοίκησης, παρά τις δικές μας έντονες και συχνότατες προειδοποιήσεις.

Βασίλης Βούγιας
Αιρετός Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου
Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)
Ειδικής Αγωγής Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

https://seepea-stella.blogspot.gr/

…………………………………………………………………………..

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

24.00 11/9/2015

Βασίλης Βούγιας

Αιρετός Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου

Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)

Ειδικής Αγωγής Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

 

«ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π ΤΕΛΙΚΑ….ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ Π.Υ.Σ. ΚΑΙ Π.Ν.Π ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η Δ/ΝΣΗ Ε.Α.Ε. ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ!!!…ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ!!!»

 

Το πηγάδι στο οποίο κατακρημνίζεται, εδώ και μέρες  η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει πάτο….

Και ενώ την ίδια στιγμή που κάποιοι πρόθυμοι υπάλληλοι της ακέφαλης, χωρίς Διευθυντή, Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής καλούσαν τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας να κατεβάζουν από τις ιστοσελίδες τους αξιολογικούς πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.,- https://seepea-stella.blogspot.gr/2015/09/blog-post_87.html– ερμηνεύοντας τη Γνωμοδότηση της επιτροπής του ΣτΕ –https://seepea-stella.blogspot.gr/2015/09/o.html -ως μη περιέχουσα εξαίρεση επί της αναστολής προσλήψεων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. κατά την προεκλογική περίοδο, ακριβώς την ίδια στιγμή οι αρμόδιες αρχές εξέδιδαν Π.Υ.Σ. και την  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου(Π.Ν.Π.) που αφορούσε στις προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. και κατά την προεκλογική περίοδο!!! θεωρώντας πως και το προσωπικό αυτό καλύπτεται από τη Γνωμοδότηση της τριμελούς επιτροπής  του ΣτΕ.!!!

Η υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας κα Κιάου αργά το βράδυ χθες και ενώ ήταν έτοιμη να υπογράψει, έστω και τώρα, όπως της υποδείχθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, αίτηση προς την τριμελή επιτροπή του ΣτΕ για κατ εξαίρεση προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές και για το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.,  πληροφορείται τα παραπάνω καθέκαστα και αποφασίζει να μην προβεί σε νέα αίτηση από τη στιγμή που το μείζον αυτό ζήτημα, το οποίο και μας καταταλαιπώρησε, ουσιαστικά δεν υπήρχε, ουσιαστικά εφευρέθηκε από τους γνωστούς πρόθυμους που αρέσκονται στο να δημιουργούν προβλήματα στο Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. παρά να επιλύουν.

Έτσι από σήμερα και οι 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας μπορούν να αναρτούν τους Προσωρινούς Πίνακες υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. , ώστε προχωρώντας οι διαδικασίες,  μετά τις εκλογές, να έχουμε προσλήψεις και αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. στις δομές Ειδικής Αγωγής της χώρας.

Αλλά τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ από τη στιγμή που η κρίσιμη αυτή Διεύθυνση, η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, παραμένει χωρίς Διευθυντή μετά την ακατανόητη και επικίνδυνη, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, άκαιρη αποπομπή του Κωνσταντίνου Λολίτσα, από την απελθούσα πολιτική ηγεσία.

Γιατί  ποιός από την αρμόδια Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής έχει την τεχνογνωσία να κάνει την κατανομή των πιστώσεων στις 13 Περιφέρειες της χώρας τη στιγμή που υπάρχουν πλείστες όσες ιδιαιτερότητες, τη στιγμή που άλλες Π.Δ.Ε. έχουν 100% απορρόφηση, άλλες 50% και άλλες  σχεδόν μηδενική;;

Ποιός μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να αναζητήσει λύσεις, ώστε οι πληττόμενες Περιφέρειες που δεν θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ, να καλυφθούν  φερειπείν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.). στο τεχνικό δελτίου του οποίου παρεμπιπτόντως-  έχει μαλλιάσει  η γλώσσα μας να το λέμε- πρέπει να προβλεφθεί και το Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.

Εμείς, από την πλευρά μας έχουμε επισημάνει τους κινδύνους και ακόμα και τώρα, κινδυνεύοντας να γίνουμε γραφικοί, τους επισημαίνουμε ξανά.

Ήδη, μετά λύπης μας οι εξελίξεις μας δικαιώνουν και τις επιπτώσεις της απίστευτης αυτής στρέβλωσης τις γευόμαστε καθημερινώς, ιδίως οι συνάδελφοι αναπληρωτές στις πλάτες των οποίων κάποιοι εννοούν να εκτονώνουν ή την όποια ψυχοπαθολογία τους ή την όποια ανεπάρκειά τους .

Οι υπεύθυνοι αυτού του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο, να αναλάβουν έστω και τώρα τις μεγάλες ευθύνες τους.

Βασίλης Βούγιας

11/9/2015

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κανονικά από το Υπουργείο Παιδείας οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...