Home / HEADER-NEWS / Έκθεση Δικτύου Ευρυδίκη Οι Ξένες Γλώσσες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Επισκόπηση των Εθνικών Εξετάσεων στην Ευρώπη – 2014/15»

Έκθεση Δικτύου Ευρυδίκη Οι Ξένες Γλώσσες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Επισκόπηση των Εθνικών Εξετάσεων στην Ευρώπη – 2014/15»

Δημοσιεύτηκε: 4:05 μμ Σεπτέμβριος 30th, 2015  


ypep8-marousi-5

Δελτίο Τύπου

Η παρούσα έκθεση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πληροφόρησης για την Εκπαίδευση «ΕΥΡΥΔΙΚΗ» (“Languages in Secondary Education: An Overview of National Testsin Europe – 2014/15”) παρέχει επισκόπηση των Εθνικών Εξετάσεων Ξένων Γλωσσών στην Ευρώπη κατά τις οποίες αξιολογούνται οι γλωσσικές ικανότητες μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η μελέτη καλύπτει ποικίλες πτυχές, όπως τη σπουδαιότητα των εθνικών εξετάσεων που αφορούν τις ξένες γλώσσες, τους εκάστοτε στόχους των εν λόγω εξετάσεων, τις δεξιότητες που αξιολογούνται, καθώς και τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν τα κράτη-μέλη έτσι ώστε να διασφαλιστούν αξιόπιστες διαδικασίες βαθμολόγησης σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για τις Γλώσσες (CEFR).

Η έκδοση καλύπτει 27 χώρες από τα 28 Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. καθώς και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, την Τουρκία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Η εν λόγω έκθεση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου «Ευρυδίκη» στην αγγλική γλώσσα, ολόκληρη (fullversion) και κύρια σημεία (highlights) στον ακόλουθο σύνδεσμο:

KANTE KΛΙΚ ΕΔΩ

Το έτος αναφοράς είναι το 2014-2015.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...