Home / HEADER-NEWS / Εκπαιδευτική Ημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ»

Εκπαιδευτική Ημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ»

Δημοσιεύτηκε: 9:32 μμ Σεπτέμβριος 29th, 2015  


afisakerkira

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

«ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ  ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Με Οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη»  διοργανώνει και παρουσιάζει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, την Ενημερωτική Καμπάνια «Διάδωσέ το», με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού  για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα Εκπαίδευσης «Ενημερώνομαι για το Νεανικό Διαβήτη – Αντιμετώπιση  Έκτακτων Περιστατικών στο σπίτι και στις αίθουσες  Διδασκαλίας»

Σκοπός της Ημερίδας, είναι ακριβώς να εκπαιδεύσουμε τους γονείς, τους δασκάλους, τους καθηγητές και το οικοίο περιβάλλον του Διαβητικού ασθενή, πώς να αντιμετωπίσουν μια έκτακτη επιπλοκή (υπογλυκαιμία, υπεργλυκαιμία κτλ), στο απίτι, στην αίθουσα Διδασκαλίας, στον εργασιακό χώρο, σε χώρους ψυχαγωγίας.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει:

  • Ενημερωτική ομιλία τί έιναι ο Νεανικός Διαβήτης, ποιούς αφορά,  πως διαγιγνώσκεται, τί συμβαίνει, τί πρέπει να προσέχουμε.
  • Ομιλία από Ιατρό Διαβητολόγο – Ενδοκρινολόγο σχετικά με την πρακτική αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού.
  • Ομιλία από Ψυχολόγο, σχετικά με τη ψυχολογική αντιμετώπιση – στήριξη (νέοι με Διαβήτη Τύπου 1 – Ινσουλινοεξαρτόμενοι).

Μετά το πέρας των ομιλιών, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Η Εκπαιδευτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας , την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015  και  ώρα  18:00 – 19:30.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων, θα ήταν σημαντική για εμάς η ονομαστική δήλωση συμμετοχής στην Εκπαιδευτική Ημερίδα.

Η Εκπαιδευτική Ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας και στηρίζεται από την Ιερά Μετρόπολη Κέρκυρας Παξών & Διαποντίων Νήσων.

Τρόποι Συμμετοχής:

  • Στο email
     – σας επισυνάπτουμε τη σχετική Φόρμα Συμμετοχής
  • Στο τηλέφωνο 2106520062
  • Στο fax 2106520082

Χορηγός Επικοινωνίας της ημερίδας www.xenesglosses.eu

……………………………………………………………………………………

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  «ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ»

Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 700.000 άτομα τα οποία έχουν διαγνωσθεί ότι πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και άλλα 300.000, που εκτιμάται ότι είναι διαβητικοί χωρίς να το γνωρίζουν, η ασθένεια του διαβήτη αφορά ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Η συνεχώς αυξανόμενη τάση της νόσου στη χώρα μας υποδεικνύουν και αποδεικνύουν περισσότερο στις μέρες μας, την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας, αναφορικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η  ΜΚΟ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ- ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΒΗΤΗ, οργανώνει και παρουσιάζει την Ενημερωτική Καμπάνια «ΔΙΑΔΩΣΕ  ΤΟ», υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας και τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας Παξών & Διαποντίων Νήσων.

Σκοπός της καμπάνιας είναι, ακριβώς, να «διαδοθούν» μηνύματα πρόληψης, κατανόησης και αντιμετώπισης  της νόσου σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Αναφέρουμε και ευχαριστούμε θερμά το Χρυσό Χορηγό της εκστρατείας «Διάδωσέ το» Johnson & Johnson καθώς και το Χορηγό Bayer Hellas.

Πρόγραμμα:

Στις 6.00μ.μ.  Εκπαιδευτική Ημερίδα  «ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ  ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ»

Στις 7.30μ.μ. Κεντρική Εκδήλωση –ΟΜΙΛΙΕΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ από την πόλη της Κέρκυρας

Στις 8.30μ.μ.  ΣΥΝΑΥΛΙΑ με την ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ και την ευγενική συμμετοχή της Φιλαρμονικής ΣΚΡΙΠΕΡΟΥ

Κατά τη διάρκεια των  προγραμματισμένων  εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου.

 

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις

 

Πληροφορίες:

ΜΚΟ Με Οδηγό το Διαβήτη

Τηλ: 2106520062, 2106520070


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...