Home / Featured / Δελτίο Τύπου Συντονιστικού Εκπαιδευτικών Α/θμιας – Β/θμιας με Προϋπηρεσία

Δελτίο Τύπου Συντονιστικού Εκπαιδευτικών Α/θμιας – Β/θμιας με Προϋπηρεσία

Δημοσιεύτηκε: 4:30 μμ Σεπτέμβριος 16th, 2015  


letter

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄βαθμιας Β΄βαθμιας με Προϋπηρεσία

Ανακοίνωση εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία

Οι αναπληρωτές με προϋπηρεσία, όλα αυτά τα χρόνια βασίζονταν στην αρχή της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης προς το κράτος βάσει της οποίας εργάζονταν σε κάθε μέρος της Ελλάδας και με κάθε κοινωνικό και οικονομικό κόστος, κόστος ζωής.

Σε αυτό το σημείο κρίνεται αναγκαίο να τονιστεί ότι στην έννοµη τάξη η οποία διέπεται από την αρχή του κράτους δικαίου δεν νοείται η αυθαίρετη προσβολή «κεκτηµένων δικαιωµάτων χωρίς λόγο, ούτε η αιφνιδιαστική και απρόβλεπτη ανατροπή υφιστάµενων ενοχικών σχέσεων µε αποτέλεσµα την διατάραξη της βεβαιότητας δικαίου και τον κλονισµό της δικαιολογηµένης εµπιστοσύνης των ιδιωτών στο νοµοθετικό καθεστώς που διέπει τις συναλλαγές.»

Τη στιγμή όμως που θα έπρεπε όλοι μαζί ενωμένοι, να υπάρξουμε, διεκδικώντας κάτω από την ίδια νομοθετική ομπρέλα τον διορισμό μας – ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ, όπως είναι ο τωρινός 60%-40% και γιατι όχι και 50% ΑΣΕΠ & 50% ΑΠΟ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ- εμφανίζεται το φαινόμενο της διάσπασης και της απαξίωσης μας από συναδέλφους μας. Ενέργεια απεχθείς για τα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά δεδομένα.

Ενέργεια που δεν συνάδει με τις αξίες που διδάσκουμε στα σχολεία. Ας αντιληφθεί ο καθένας το βάρος της ευθύνης που φέρνει ως παιδαγωγός και ας αναλογιστεί τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρει με τα σχολεία κλειστά! Ο νόμος Αρσένη δεν έλεγε πουθενά ότι μετράει περασμένη επιτυχία στον ΑΣΕΠ.

Με κάθε ΑΣΕΠ ο προηγούμενος έπαυε να ισχύει οπότε αδυνατούμε να καταλάβουμε σε τι ελπίζουν οι συνάδελφοι με ΑΣΕΠ του 2006 και πιο πριν.

Επίσης ο νόμος Αρσένη έλεγε ΑΣΕΠ κάθε 2 χρόνια και οι πίνακες να έχουν ισχύ 2 χρόνια. Τέλος, από το τελευταίο ΑΣΕΠ έχουν περάσει σχεδόν 8 χρόνια! Πρέπει να τονιστεί οτι στα χρονικά της Δημόσιας Εκπαίδευσης δεν είχε ακολουθηθεί η ίδια γραμμή Υπουργείου Παιδείας με Αναπληρωτές όπως την δεδομένη στιγμή. Ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα στην υπεράσπιση του νόμιμου δικαιώματός του.

Στο αρθ.22 του Συντάγματος έχει καθιερωθεί το δικαίωµα της εργασίας ως µέσο βιοπορισµού και ψυχικής ικανοποίησης του ανθρώπου. Ειδικότερα στο άρθρο 22 παρ. 1 αναφέρεται ρητά πως η εργασία προστατεύεται από το κράτος. Αναγνωρίζεται έτσι ο προστατευτικός χαρακτήρας του δικαιώµατος της εργασίας.

Σύµφωνα µε το εδάφιο β του άρθρου 22 το κράτος µεριµνά για τη δηµιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την υλική και ηθική εξύψωση του αγροτικού και αστικού πληθυσµού. Η διάταξη αυτή αποτελεί το γενικό συνταγµατικό θεµέλιο του κοινωνικού κράτους στη χώρα µας. Το αρθ. 22 παρ. 1 του Συντάγματος καθιερώνει το κοινωνικό δικαίωµα της εργασίας που δεν πρέπει να συγχέεται µε την ελευθερία της εργασίας ως ατοµικό δικαίωµα, προβλεπόµενο από το αρθ.5 παρ.1 Συντ.

Η ελευθερία της εργασίας καλύπτει κάθε µορφή εργασίας, την ανεξάρτητη αλλά και την εξαρτηµένη, στα πλαίσια της οποίας ο εργοδότης έχει το δικαίωµα της διεύθυνσης και εποπτείας της εργασίας, καθορίζοντας τον τόπο, χρόνο, τρόπο και τις λοιπές συνθήκες παροχής της, ενώ ο εργαζόµενος είναι υποχρεωµένος να συµµορφώνεται. Βάσει των παραπάνω ενήργησε και το ίδιο το κράτος με τις νομοθετικές ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες απασχολούμασταν εργασιακά ως αναπληρωτές με προϋπηρεσία τόσα χρόνια.

Επιπλέον, το δικαίωµα εργασίας προστατεύεται ως αµυντικό δικαίωµα, ως προστασία δηλαδή της ήδη υπάρχουσας θέσης εργασίας. Το αµυντικό περιεχόµενο του δικαιώµατος αποκρούει τις προσβολές από επιθετικές ενέργειες άλλων ανθρώπων. Λόγω του απόλυτου χαρακτήρα του αµυντικού περιεχοµένου, υπάρχει υποχρέωση κάθε παράγοντα της έννοµης τάξης να µην προσβάλλει το δικαίωµα εργασίας.

Δεν είμαστε απέναντι σε κανέναν συνάδελφο!

Υπερασπιζόμαστε το δίκαιο!

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στην εργασία!

Όσο πιο νωρίς το αντιληφθούν όλοι, τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή μας ως τωρινοί ελαστικά εργαζόμενοι και ως αυριανοί μόνιμοι μέσα απο δίκαιο τρόπο διορισμού (50%-50%) για όλους!

Εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία Α΄βαθμιας και Β΄βαθμιας Εκπαίδευσης.

………………………………………………………………………………………………………

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- 16/09/2015

Συνάδελφοι ύστερα από ενημέρωση από τον δικηγόρο μας κο Ηλία Κολλύρη σας ενημερώνουμε ότι Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ.

ΤΟ ΣτΕ με την 242/2015 απόφασή του απέρριψε μετά την άσκηση της παρέμβασής μας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε γίνει. ΠΡΟΣΟΧΗ η κρίσιμη δίκη είναι μπροστά μας , στις 8/10 και

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ μας!

………………………………………………………………..

www.xenesglosses.eu

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣτΕ – Σήμερα η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα των εκπαιδευτικών

Οι προσφεύγοντες φιλόλογοι απαντούν στις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας κ. Κιάου

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία έκαναν προσφυγή στο ΣτΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...