Home / HEADER-NEWS / Αποτελέσματα της συνάντησης του Δ.Σ. του APF.FU με την Υπηρεσιακή Υπουργό κα Κιάου

Αποτελέσματα της συνάντησης του Δ.Σ. του APF.FU με την Υπηρεσιακή Υπουργό κα Κιάου

Δημοσιεύτηκε: 11:21 μμ Σεπτέμβριος 17th, 2015  


france_320_327

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου και της ομάδας συμπαράστασης και διαπραγμάτευσης του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (APF FUGRÈCE) είχαν συνάντηση με την υπηρεσιακή Υπουργό ΠΟ.ΠΑΙ.Θ κα Ευφ. Κιάου για τα επείγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Αρχικά ενημέρωσαν την υπουργό για το θέμα των μετατάξεων, την αδικαιολόγητα μεγάλη χρονική καθυστέρηση που παρατηρείται στην απόδοση οργανικών θέσεων στους μεταταγμένους συναδέλφους καθώς και για τις παιδαγωγικές όσο και υπηρεσιακές συνέπειες αυτής .

Η υπουργός συμμερίστηκε την αγωνία μας και τον προβληματισμό μας για την μη απόδοση οργανικών με δεδομένο πως αυτή δεν δημιουργεί δημοσιονομική επιβάρυνση.

Δεσμεύτηκε να ενημερώσει ενδελεχώς για το θέμα τον επόμενο υπουργό που θα αναλάβει μετά τις επικείμενες εκλογές.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στις εξαιρετικά περιορισμένες μεταθέσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στον κλάδο μας καθώς και στον περιορισμένο αριθμό αποσπάσεων για τη φετινή σχολική χρονιά. Τόνισαν πως εξακολουθούν να υπάρχουν κενά γαλλικών και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης και πως ένας νέος κύκλος αποσπάσεων θα μπορούσε να καλύψει τα κενά και να ανακουφίσει τους συναδέλφους που τα τελευταία χρόνια αποκλείονται από κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές.

Υποσχέθηκε πως θα μελετήσει εις βάθος το θέμα και τη δυνατότητα περαιτέρω ενεργειών ώστε να υπάρξει νέος κύκλος αποσπάσεων.

Κλείνοντας να ενημερώσουμε τους συναδέλφους πως βρισκόμαστε σε επαφή με τον κύριο Ρουπακιώτη προκειμένου να εξετάσουμε πιθανούς νομικούς τρόπους αντιμετώπισης της εκκρεμότητας που έχει προκληθεί με τις υποχρεωτικές μετατάξεις και τη μη απόδοση οργανικών θέσεων.

 

Το Δ.Σ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...