Home / HEADER-NEWS / Απαίτηση για άμεση στελέχωση των δομών της Ειδικής Αγωγής

Απαίτηση για άμεση στελέχωση των δομών της Ειδικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 9:57 πμ Σεπτέμβριος 22nd, 2015  


kaiadaseidikiagogiapotonloverdo
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 21-9-2015, στο Α΄ ΚΕΔΔΥ ΑΘΗΝΩΝ, διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, με τη συμμετοχή των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ, Β. Βούγια και Δ. Παπαευθυμίου, των αιρετών του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής, Δ. Αρβανίτη και Μπ. Λεωτσάκου, της Γ. Γραμματέα του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Γ. Μπουλμέτη και των εκπροσώπων του ΣΑΤΕΑ, Ι. Μπαζιάνου και Ε. Χαραλαμπίδου.
Σκοπός της συνάντησης αυτής υπήρξε η αναζήτηση λύσεων και η ανάληψη δράσεων σχετικά με το σοβαρότατο ζήτημα που έχει προκύψει με τις ελάχιστες πιστώσεις των προγραμμάτων  ΕΣΠΑ, που προβλέπονται για τις Περιφέρειες Αττικής, Δ. Μακεδονίας, Ν. Αιγαίου και εν μέρει της Στερεάς Ελλάδας
Από την ενημέρωση που έχει από το Υπουργείο Παιδείας, τόσο η Ομοσπονδία όσο και οι αιρετοί μας, προκύπτει ότι δεν προβλέπονται -παρά ελάχιστες- πιστώσεις για την κάλυψη των αναγκών των Ειδικών Σχολείων και των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. /Ε.Δ.Ε.Α.Υ. από εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής,  Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.) στις παραπάνω Περιφέρειες. Και αυτά συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι έχει σχεδόν διπλασιαστεί ο συνολικός αριθμός πιστώσεων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που έχουν εγκριθεί για τη φετινή σχολική χρονιά.
Αναφορικά δε με την κάλυψη των κενών από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), απαιτείται να κινητοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε δυναμικά τη δυνατότητα αυτή, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΔΕ προορίζεται για κάλυψη των αναγκών της Γενικής Αγωγής.
Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι, ανεξάρτητα από ποια πηγή θα καλυφθούν οικονομικά οι προσλήψεις αναπληρωτών, θα απαιτήσει και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσουν με αξιοπρέπεια οι δομές της ΕΑΕ. Εξάλλου, πάγια διεκδίκηση της Ομοσπονδίας αποτελεί η στελέχωση των ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΔΕΑΥ με μόνιμο προσωπικό, για να υπάρχει σταθερότητα και ευρυθμία στην Ειδική Εκπαίδευση και να μην παρατηρείται κάθε χρόνο το ίδιο τραγελαφικό φαινόμενο.
Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λόντο, τους φορείς της Ειδικής Αγωγής:  ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ΕΝΕΛΕΑ, ΣΑΤΕΑ, καθώς και τους Εκπροσώπους του Γονεϊκού Κινήματος (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, ΔΕΣ) και την ΕΣΑΜΕΑ, να συμμετέχουν σε συνέλευση τη Δευτέρα 28-9-2015, στις 14:00, στο ΕΕΕΕΚ Κωφών & Βαρηκόων (Ζαχάρωφ 1, Αμπελόκηποι, στάση ΜΕΤΡΟ: Αμπελόκηποι), για να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις και κινητοποιήσεις.
Δεν παρακαλάμε, απαιτούμε την άμεση στελέχωση όλων των Ειδικών Σχολείων και των ΚΕΔΔΥ/ΕΔΕΑΥ, γιατί οι μαθητές με Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες δεν αποτελούν παιδιά ενός κατώτερου θεού.

 


 

Ένα σχόλιο

  1. Τα κενα στην γενικη αγωγη ειναι χιλιαδες, το ΠΔΕ απευθυνεται γι’ αυτα! φροντιστε να παρετε απο το εσπα οτι σας αναλογει! καλυπτουν κατα 99% τα κενα σας καθε χρονο ενω στην γενικη ουτε το 80% δεν καλυπτεται..

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...