Home / HEADER-NEWS / Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Λακωνίας – Συνάδελφε αναπληρωτή – συναδέλφισσα αναπληρώτρια

Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Λακωνίας – Συνάδελφε αναπληρωτή – συναδέλφισσα αναπληρώτρια

Δημοσιεύτηκε: 6:39 μμ Σεπτέμβριος 28th, 2015  


daskalos

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Οι Αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας                              

Σπάρτη 27-9-2015

Νταλιάνης Πέτρος

Ηλ. Ταχυδρ: ppdalianis@yahoo.gr/anexartitiekplak@gmail.com Κιν.:6978481410

και Παπαδοπούλου Ελισάβετ Ηλ.Ταχυδρ:lisapapad84@gmail.com

/anexartitiekplak@gmail.com   Κιν.: 6978697160

Ιστολόγιο: https://anexartitiekplak.blogspot.com                                                                     

Συνάδελφε αναπληρωτή-Συναδέλφισσα αναπληρώτρια

Σου ευχόμαστε δύναμη, κουράγιο να ανταπεξέλθεις στο δύσκολο έργο σου.

Κρατάς στα χέρια σου ένα δελτίο ενημέρωσης για τα δικαιώματά σου ως εργαζόμενος/η στο δημόσιο σχολείο. Πρέπει να γνωρίζεις πως τα έχεις!

Τα δικαιώματά σου αυτά απειλούνται. Οι κυβερνήσεις  κάνουν συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και κατάργησής τους στα πλαίσια ενός συνόλου αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών αναδιαρθρώσεων. Οι αναδιαρθρώσεις αυτές επιχειρούνται μέσω αλλαγών στη νομοθεσία.

Επιχειρούνται μέσω αλλαγών στις καθημερινές πρακτικές του δημόσιου σχολείου όπου αυτές επιτρέπονται από την «διασταλτική» ερμηνεία της νομοθεσίας από τα   στελέχη διοίκησης.

Στόχος τους είναι να πληρώνεσαι λιγότερο, για περισσότερη δουλειά και σε συνθήκες παιδαγωγικής ανελευθερίας, εντατικοποίησης της ζωής σου και ημιασφάλισης.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,  

τα δικαιώματά σου αυτά θα δεις πως δεν είναι αυτονόητα, αλλά πρέπει να τα υπερασπιστείς και να τα διεκδικήσεις. Δε σου τα έχει κανένας χαρίσει. Μην χαρίσεις λοιπόν κι εσύ τίποτα σε κανέναν. Αντιμετώπισε αποφασιστικά προϊσταμένους που με φιλικό τάχα τόνο σε πληροφορούν πως δεν «ξέρεις». Αμέσως πληροφόρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σου και κάθε ζωντανή συνδικαλιστική συλλογικότητα για κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων σου. Συζήτησε δημόσια στο Σύλλογο Διδασκόντων κάθε ζήτημα που σε απασχολεί.

Τα δικαιώματα σου αυτά έχουν κερδηθεί από το εργατικό κίνημα με αγώνες, με απεργίες και κάποτε με θύματα. Η υπεράσπισή τους ανήκει σε εμάς όλους, τους μάχιμους εργαζόμενους της εκπαίδευσης που πρέπει και να τα διευρύνουμε για την κάλυψη των αναγκών.

Για την ταλαιπωρία σου, για το γεγονός ότι σου έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα της αξιοπρεπούς και μόνιμης εργασίας, για τον εμπαιγμό που υφίστασαι, για την αγανάκτηση που νιώθεις, για την οικονομική και ψυχική σου εξαθλίωση, υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και αυτές οι ευθύνες δεν πρέπει να αποδοθούν στο διπλανό σου!

Τα τελευταία χρόνια καμία πολιτική ηγεσία  δεν έδωσε προτεραιότητα στη δημόσια παιδεία.    Με το πρόσχημα    των μνημονιακών   δεσμεύσεων    σταμάτησαν οι  διορισμοί,  έκλεισαν σχολεία, οι μαθητές στα τμήματα αυξάνονται, έπαψαν να λειτουργούν βασικές υποστηρικτικές δομές.

Τα σχολεία ανοίγουν και τα πάνω από 20.000 κενά σε εκπαιδευτικό δυναμικό δεν είναι εκτίμηση των σωματείων, αλλά γεγονός που αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει και η ηγεσία του υπουργείου.

Η διάλυση του δημόσιου σχολείου δεν είναι ζήτημα μόνο διοικητικής «ανικανότητας» των απερχομένων πολιτικών ηγεσιών του ΥΠΟΠΑΙΘ, αλλά κεντρική πολιτική. Επικαλούνται δημοσιονομικούς περιορισμούς και αφήνουν σχολεία κλειστά ή υποστελεχωμένα, μαθητές στο σπίτι ή στο προαύλιο ένεκα κενών, χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς  ανάμεσα στις ουρές του ΟΑΕΔ και των Διευθύνσεων, ώστε να εμπεδωθεί σε όλες και όλους ότι δεν αξίζει να αγωνιστούμε για  το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, για μια κοινωνία στη βάση των αναγκών μας.

 

Τι κάνουμε;

Όλοι για έναν, ένας για όλους, όλα για όλους


Ο κατακερματισμός του εκπαιδευτικού κόσμου είναι το μεγάλο κυβερνητικό άλλοθι για την πλήρη πολιτική τους αναλγησία.  Όσα μας ενώνουν είναι πολύ ισχυρότερα από όλα όσα φαινομενικά μας «χωρίζουν».

  • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί στα σχολεία.
  • Άμεση πρόσληψη των αναπληρωτών με πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά και ασφαλιστικά  δικαιώματα. Μέτρα οικονομικής ενίσχυσης: καταβολή επιδότησης ενοικίου και θέρμανσης, δωρεάν μεταφορά, επίδομα ανεργίας.
  • 20 μαθητές στα τμήματα, καμία συγχώνευση τμημάτων-σχολείων

Οι   αναπληρωτές είναι ισότιμα μέλη των σωματείων μας και πιστεύουμε ότι η συσπείρωσή τους σε αυτά για την αγωνιστική διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων είναι επιτακτική.

Διεκδικούμε οργανωμένα και συλλογικά το δικαίωμα στην εργασία. Τίποτα δε χαρίζεται, τίποτα δεν κερδίζεται με αποσπασματικές και μεμονωμένες κινήσεις. Δε θα ανεχθούμε το βάθεμα της εργασιακής μας εκμετάλλευσης, περνάμε τώρα στην αντεπίθεση!

Συνάδελφοι –ισσες

ζητήσαμε εγγράφως από το Δ/ντή Π.Ε. Λακωνίας να καθορίσει το ΠΥΣΠΕ  όλες τις κενές θέσεις των σχολείων που θα κληθείτε  να δηλώσετε. Επιπλέον ζητήσαμε να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ για τη διαδικασία τοποθέτησης των αναπληρωτών για να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια με την παρουσία μας.

Με τη δική σας τοποθέτηση δε θα καλυφθούν όλα τα κενά όλων των σχολικών μονάδων. Κάποιες σχολικές μονάδες θα συνεχίσουν να έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς.

Έτσι να ξέρετε ότι μετά την τοποθέτησή σας και επειδή θα ακολουθήσουν και άλλες προσλήψεις αναπληρωτών έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε βελτίωση θέσης (απόσπαση),  εάν η τοποθέτησή σας δεν είναι αυτή που επιθυμείτε.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...