Home / Featured / 3.000€ σε σχολεία από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Μαθαίνουμε παρέα”. Αιτήσεις μέχρι 30/9

3.000€ σε σχολεία από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Μαθαίνουμε παρέα”. Αιτήσεις μέχρι 30/9

Δημοσιεύτηκε: 1:26 μμ Σεπτέμβριος 8th, 2015  


publicCallInline_55_55b9c83015fa5

Μαθαίνουμε Παρέα

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 2015-2016

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, επιθυμώντας να υποστηρίξει τη δημιουργικότητα που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της μαθησιακής και εκπαιδευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης να υποβάλουν προτάσεις πρωτότυπων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων οι οποίες θα υλοποιηθούν κατά το σχολικό έτος 2015-2016 από δυσπρόσιτα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία(εκτός νησιωτικών και βόρειων παραμεθόριων περιοχών της Ελλάδας), καθώς και από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία που ανήκουν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Η Τρίτη χρονιά του προγράμματος αφορά και πάλι σχολεία με χαρακτηριστικά απομόνωσης και περιορισμένων ευκαιριών εμπλουτισμού της διδασκαλίας με νέα ερεθίσματα. Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη εκείνων των πρωτοβουλιών μέσω των οποίων εξελίσσονται πολύμορφα οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι δεξιότητες των μαθητών τόσο στο σχολικό όσο και στο κοινωνικό τους περιβάλλον, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να δοκιμάσουν καινοτόμες εκπαιδευτικές ιδέες και πρακτικές.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αφορούν την ένταξη στην εκπαιδευτική πράξη διάφορων μορφών σχολικών ή εξωσχολικών δραστηριοτήτων με σκοπό την αναβάθμιση του συνολικού έργου και του ρόλου του σχολείου.

Η οικονομική υποστήριξη θα πραγματοποιηθεί βάσει του αναλυτικού προϋπολογισμού που θα υποβληθεί μαζί με την πρόταση υλοποίησης της εκπαιδευτικής δράσης και μπορεί να φτάσει κατ’ ανώτατο το ποσό των τριών χιλιάδων Ευρώ (€3.000). Στις επιλέξιμες δαπάνες συμπεριλαμβάνονται κάθε είδους έξοδα για την υλοποίηση του προγράμματος, εξαιρουμένων αμοιβών. Η διαχείριση θα πρέπει να γίνει μέσω της εκάστοτε Σχολικής Επιτροπής.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η υποβολή των προτάσεων προς αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να περιλαμβάνουν στην αναλυτική τους πρόταση τα παρακάτω στοιχεία και πληροφορίες:

  1. Τίτλος Δραστηριότητας
  2. Σύντομη περιγραφή
  3. Στοιχεία συντονιστή και μελών (με σύντομο βιογραφικό, έως 2 σελίδες)
  4. Στοιχεία σχολικής μονάδας
  5. Περιγραφή της πρότασης:
    • σκεπτικό της εκπαιδευτικής δράσης
    • αναλυτική περιγραφή και στόχοι της εκπαιδευτικής δραστηριότητας
    • ύπαρξη προηγούμενων αντίστοιχων πρωτοβουλιών
    • αριθμός και ηλικίες μαθητών που θα εμπλακούν
    • προσδοκώμενα πρακτικά αποτελέσματα της δραστηριότητας
  6. Βεβαίωση συντονιστή για ενημέρωση διεύθυνσης του σχολείου
  7. Προϋπολογισμός

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέχρι την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015, στη φόρμα υποβολής που θα είναι διαθέσιμη εδώ. Πριν συμπληρώσετε την αίτηση συστήνεται να διαβάσετε τις

.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...