Home / HEADER-NEWS / 17 εκπαιδευτικοί με οργανικές σε σχολεία της Λακωνίας μετακινήθηκαν για να ανοίξουν 12 σχολεία

17 εκπαιδευτικοί με οργανικές σε σχολεία της Λακωνίας μετακινήθηκαν για να ανοίξουν 12 σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 7:25 μμ Σεπτέμβριος 17th, 2015  


metatheseis

17 εκπαιδευτικοί που υπηρετούν οργανικά σε σχολικές μονάδες του Ν.Λακωνίας μετακινήθηκαν για να ανοίξουν 12(!) κλειστά σχολεία στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας.

Από τους 17 εκπαιδευτικούς που μετακινήθηκαν οι 6 δήλωσαν εθελοντές στην υπηρεσία δηλαδή  ότι επιθυμούν να μετακινηθούν και 11 εκπαιδευτικοί υποχρεωτικά μετακινήθηκαν με  εντολή του διευθυντή ΠΕ Λακωνίας.

Ως πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Γ.Ρίτσος (Μολάων) και αιρετή εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας διερωτώμαι:

Για ποιο λόγο ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας γνωστοποίησε τα ονόματα των εκπαιδευτικών που υποχρεωτικά μετακινήθηκαν με εντολή του και δε γνωστοποίησε στους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας(ύστερα από αίτημα που του διαβίβασαν για γνωστοποίηση δίμηνων αποσπάσεων) τα ονόματα των εκπαιδευτικών που δήλωσαν εθελοντές στην υπηρεσία?

Μήπως γιατί ανάμεσα στους εθελοντές έχουν δηλώσει ο σχολικός σύμβουλος της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης(Μολάων) και ένα μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λακωνικής(Γύθειου)?

Ποια συνδικαλιστική ηθική επιτρέπει να απεμπολούμε την οργανική μας θέση και να δηλώνουμε στην υπηρεσία ότι μπορεί να  μετατρέψει τη θέση μας σε ελαστική ?

Για ποιο λόγο  ο εθελοντής εκπαιδευτικός  καλύπτει καθυστερήσεις ΥΠΟΠΑΙΘ ,

καλύπτει  κενό σε εκπαιδευτικό για να δείξει στους γονείς,μαθητές και τοπική κοινωνία ότι όλα λειτουργούν ,καλύπτει  θέση εκπαιδευτικού που θα έπρεπε να προσληφθεί και παραμένει άνεργος?

Παρά τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών 12 σχολεία παραμένουν κλειστά  (2 δημοτικά και 10 νηπιαγωγεία) στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας.

Οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών έγιναν από πολυθέσια νηπιαγωγεία και πολυθέσια δημοτικά σχολεία.Έτσι σε πολλά νηπιαγωγεία προκειμένου να ανοίξουν εκπαιδευτικοί κλειστά σχολεία λειτουργούν μόνο κλασικά τμήματα νηπιαγωγείων, όχι ολοήμερα και προσωρινά διακόπτεται η φοίτηση προνηπίων.Σε 12/θ δημοτικά σχολεία λειτουργούν με 35 μαθητές ανά τμήμα,σε 2/θ δημοτικό σχολείο με 28 μαθητές όλων των τάξεων σε ένα τμήμα και με έναν εκπαιδευτικό(!), καθώς και σε 6/θ γίνονται συνδιδασκαλίες γιατί δεν υπηρετούν πάνω από τρεις εκπαιδευτικοί. Επιπρόσθετα,σε 6/θ δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Μάνης  υποχρεωτικά μετακινήθηκαν 3 εκπαιδευτικοί και ένας δήλωσε εθελοντικής με ποιον τρόπο θα λειτουργήσει αυτό το σχολείο?

Η μεγαλύτερη μετακίνηση εκπαιδευτικού για να ανοίξει κλειστό σχολείο στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας είναι στα 80 χλμ ημερησίως(40χλμ+40χλμ).

Ποιος θα καλύψει αυτό το έξτρα οικονομικό κόστος μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης αποζημίωσης εκπαιδευτικών για εκτέλεση έργου για τις » ανάγκες της υπηρεσίας»?

Το ΥΠΟΠΑΙΘ και η Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου μήπως συνειδητοποιούν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των εκπαιδευτικών με τους πενιχρούς μισθούς που παίρνουν? Οι εκπαιδευτικοί έχουν κάνει τον οικογενειακό τους προγραμματισμό για ποιο λόγο να μετακινηθούν προκειμένου να καλύψουν τον μη έγκαιρο προγραμματισμό του ΥΠΟΠΑΙΘ για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού?

Η δημόσια εκπαίδευση διαλύεται με μπαλώματα.

Η μόνη λύση είναι οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/9/2015  ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ Γ.ΡΙΤΣΟΣ ΚΑΙ

ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...