Home / Featured / Ξαναμπήκαμε, λοιπόν, στους πίνακες! Σ.Κ.Α.Τ.Α.

Ξαναμπήκαμε, λοιπόν, στους πίνακες! Σ.Κ.Α.Τ.Α.

Δημοσιεύτηκε: 11:44 πμ Αύγουστος 8th, 2015  


gatakia

Σ.Κ.Α.Τ.Α.

Ξαναμπήκαμε, λοιπόν, στους πίνακες! Κάναμε όλοι τη δήλωση; Ωραία! Είμαστε έτοιμοι τώρα να αναπληρώσουμε πάλι. Ποιους; Κανείς δεν ξέρει. Θα αναπληρώσουμε πάντως. Τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο. Σαν εκείνον τον καημένο τον Μπιλ Μάρεϊ στη «Μέρα της Μαρμότας» που ξυπνούσε κάθε πρωί και ζούσε ακριβώς την ίδια μέρα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα και για εμάς από τότε που βγήκαμε από τα πανεπιστήμια, κι ας κοντεύουμε να χάσουμε τον λογαριασμό για το πόσα χρόνια έχουν περάσει. Έτσι δεν είναι;

Βρε άσχετα! Βρε ανίδεα αναπληρωτάκια! Βρε οι άνθρωποι έχουν σχέδιο! Μας εκπαιδεύουν! Από τη στιγμή που κάνουμε τη δήλωση, παίρνουμε μέρος σε ένα σκληρό και χρόνιο πρόγραμμα κατάρτισης, που μπροστά του η εκπαίδευση στις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) φαντάζει παιδική χαρά. Η διάρκεια του προγράμματος είναι άγνωστη αλλά αυτό είναι και το στοιχείο που το καθιστά τόσο συναρπαστικό. Οι βασικοί τομείς εκπαίδευσης είναι οι εξής:

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια περιήγησης, δεν υπάρχει λακκούβα που να μη γνωρίζετε. Ο χάρτης της Ελλάδας, πολιτικός και γεωφυσικός, έχει σκαναριστεί στο μυαλό σας. Πόλεις, χωριά (ακόμη και τα χωριά “φαντάσματα” που τα αγνοούν οι ντόπιοι), βουνά, λαγκάδια, ποτάμια, ραχούλες, παγκάκια, περίπτερα, δρόμους, χωματόδρομους τα ξέρετε όλα απ’έξω κι ανακατωτά. Όχι, πείτε μου, ποιος άλλος σας παρείχε ποτέ τέτοιες γνώσεις;

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Τη μια μέρα ανακοινώνεται η τοποθέτηση, την άλλη μέρα είστε κιόλας εκεί. Τυχαίο; Όχι βέβαια. Το “όργωμα” στην Ελλάδα έχει κι άλλο θετικό. Είστε τα πιο χρήσιμα άτομα στην παρέα καθώς ξέρετε απ’έξω τα τηλέφωνα όλων των ΚΤΕΛ, των αεροδρομίων, των λιμανιών, χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των πόλεων, ωράρια και δρομολόγια όλων των μέσων μεταφοράς, τα σημεία που υπάρχουν βενζινάδικα και καντίνες, τους κόμβους ανταπόκρισης με άλλο μέσο, τα σημεία που κάνουν στάση τα λεωφορεία και πόση ώρα αφήνει ο οδηγός στην καθεμιά. Σκεφτείτε το, αξίζει.

ΜΕΣΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχει καταλληλότερο άτομο για να εντοπίσει ένα καλό σπίτι από τον αναπληρωτή. Έχετε αλλάξει 50 μέχρι τώρα και πλέον είστε ικανοί να ξέρετε την κατάσταση του σπιτιού από τη χροιά της φωνής του ιδιοκτήτη στο τηλέφωνο. Με την πρώτη ματιά, στο πρώτο χιλιοστό του δευτερολέπτου, ξέρετε αν θα είναι ζεστό ή κρύο, αν έχει υγρασία, αν έχει μόνωση, αν θα κάψετε πολύ πετρέλαιο και ρεύμα, πόσο κοντά είναι ο φούρνος, από ποιον όροφο θα ακούγεται φασαρία, κάθε πότε θα χαλάει το ασανσέρ και τι καθαριστικό χρησιμοποιεί η καθαρίστρια στον διάδρομο. Άριστοι επίσης έχετε γίνει στα μαστορέματα, ναι, εσείς που μάγκωνε η κάλτσα στο συρτάρι και φωνάζατε τη μαμά για να το ξεμπλοκάρει, αχάριστοι.

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Ή, πιο σωστά, “αυτοπερίθαλψη” σε περίπτωση που ασθενήσετε, καθώς ζείτε μόνοι και δεν έχετε κάποιον να σας φτιάξει τη σουπίτσα ή να σας τρίψει με τοVicks όταν κοντεύετε να φτύσετε τα πνευμόνια σας από τον βήχα κάθε φορά που ανοίγετε το στόμα σας στην τάξη για να παραδώσετε μάθημα. Για άδεια ούτε λόγος. Λίγες οι μέρες της κανονικής και αν θέλετε και αναρρωτική χρειάζεστε χαρτί γιατρού, αλλά όταν σας πηγαίνει πριονοκορδέλα από τη γαστρεντερίτιδα, όχι γιατρό να ψάξετε, ούτε στο μπαλκόνι δεν μπορείτε να βγείτε. Μαθαίνετε, λοιπόν, με κάθε τρόπο να θεραπεύεστε όσο πιο γρήγορα γίνεται αφού ξέρετε πως σε περίπτωση που τα κακαρώσετε, θα μαθευτεί μέρες αργότερα, όταν δηλαδή ενεργοποιηθεί για χάρη σας το Silver Alert ή όταν διαταχτεί ΕΔΕ με την κατηγορία της αδικαιολόγητης απουσίας.

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Η φορολογική δήλωση είναι ένα επόμενο πεδίο στο οποίο έχετε σίγουρα καταρτιστεί μετά από την περιοδεία σας στην Ελλάδα. Είστε πλέον εξοικειωμένοι τόσο με τις δεκάδες βεβαιώσεις αποδοχών που έχουν περάσει από τα χέρια σας με το πέρασμά σας από τις δεκάδες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όσο και με τις εκατοντάδες αποδείξεις ενοικίων που συλλέγετε κάθε χρόνο ώστε δεν έχετε πλέον ανάγκη κανέναν λογιστή. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής σας μια φορά τουλάχιστον θα πρέπει να αναλάβετε καθήκοντα διαχειριστή στην πολυκατοικία που διαμένετε. Κάθε μήνα, λοιπόν, θα έχετε χρέος να μαζεύετε τα κοινόχρηστα, να αναλύετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ ανάλογα με τα τετραγωνικά και τις μετρήσεις του κάθε διαμερίσματος και να ανακαλύπτετε ποιος τζαμπατζής έβαλε χέρι στο πετρέλαιο χωρίς να το έχει πληρώσει. Γιατί εσείς; Μα σαν αργόσχολοι εκπαιδευτικοί που είστε, έχετε άπλετο ελεύθερο χρόνο κι απ’την άλλη, η διπλανή είναι φοιτήτρια κι έχει τα μυαλά πάνω από το κεφάλι, ο από κάτω είναι οικογενειάρχης άνθρωπος και δεν μπορεί να ασχολείται με τέτοια και ο άλλος στον δεύτερο είναι ο Spiderman και λείπει συχνά από το σπίτι.

Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα Σ.Κ.Α.Τ.Α. (Σκληρή Κατάρτιση Αιωνίως Ταλαιπωρημένων Αναπληρωτών) του Υπουργείου μας, για το οποίο θα πρέπει να είμαστε τουλάχιστον ευγνώμονες, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν υπεύθυνους και δυνατούς χαρακτήρες. Μόνο όσοι αντέξουν και επιβιώσουν μέχρι τη λήξη του προγράμματος αξίζουν τον διορισμό. Οι υπόλοιποι… στα ΟΥΚ.

Αναρτήθηκε από Έλενα Λαζαρίδου 

https://protaodaskalos.blogspot.gr/2015/08/blog-post_7.html


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...