Home / Featured / Το Υπουργείο Παιδείας ζητάει τα λειτουργικά κενά ανά ΠΥΣΔΕ και τα κενά για ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

Το Υπουργείο Παιδείας ζητάει τα λειτουργικά κενά ανά ΠΥΣΔΕ και τα κενά για ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

Δημοσιεύτηκε: 7:37 πμ Αύγουστος 21st, 2015  


Ypepth

Μέχρι 25/8 η καταχώριση κενών – πλεονασμάτων εκπαιδευτικών Β’βάθμιας

Ζητούνται λειτουργικά κενά για τις αποσπάσεις

Με τρεις εγκυκλίους, που έχουν αναρτηθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, το Υπουργείο ζητά τα λειτουργικά κενά προκειμένου η αρμόδια Υπηρεσία να προβεί σε αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2015-2016, αφού ληφθούν υπόψη τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 του Ν.3848/2010 και οι αντικειμενικές ανάγκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο  παρακαλεί να συμπληρωθεί ο επισυναπτόμενος πίνακας από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στη συνέχεια να διαβιβαστεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προκειμένου να καταγραφεί και η εκτίμηση του Περιφερειακού Διευθυντή. Οι πίνακες θα παραμείνουν στις Περιφερειακές Δ/νσεις και τις Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης και όταν ζητηθούν θα πρέπει να διαβιβαστούν άμεσα στην αρμόδια  υπηρεσία – είτε έντυπα είτε ηλεκτρονικά – για να γίνει αντιπαραβολή και έλεγχος των στοιχείων.

Ταυτόχρονα, η στήλη 3 του πίνακα (λειτουργικά κενά/πλεονάσματα) θα καταχωριστεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ), στις φόρμες καταχώρισης κενών και πλεονασμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών (https://anaplirotes.sch.gr/), στη διαδρομή: Κενά/Πλεον. → Εισαγωγή/Ενημέρωση → Περιοχών/Κλάδων.

Στο πεδίο ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΕΝΩΝ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ και αφού επιλεγεί η αντίστοιχη βαθμίδα, στο πεδίο «Ιδιότητα» επιλέγετε «Αναπληρωτών» και στη συνέχεια αναλόγως την περιοχή και τον κλάδο. Ο υπολογισμός των λειτουργικών κενών θα γίνει ανά ΠΥΣΔΕ, ενώ για τα ΠΥΣΔΕ που έχουν δύο περιοχές μετάθεσης (π.χ. Α΄ Εύβοιας και Β΄ Εύβοιας), η καταχώριση θα γίνει αφού αθροιστούν τα κενά/πλεονάσματα και των δυο περιοχών, στην Α΄ περιοχή μετάθεσης (π.χ. τα κενά/πλεονάσματα του ΠΥΣΔΕ Εύβοιας θα καταχωριστούν στην Α΄ Εύβοιας).

Η καταχώριση στο ΟΠΣΥΔ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και την Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015. Επισημαίνεται ότι στον υπολογισμό των λειτουργικών κενών θα ληφθούν υπόψη μόνο οι εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη αποσπαστεί σε υπηρεσίες και φορείς του ΥΠΟΠΑΙΘ με Υ.Α. οι οποίες σας έχουν κοινοποιηθεί από την υπηρεσία μας.

Ο πίνακας αφορά στα γενικά σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δεν θα συμπεριληφθούν σε αυτόν τα λειτουργικά κενά των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, ούτε τα λειτουργικά κενά των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Σημειώνουμε ότι τα στοιχεία για τα ΣΜΕΑΕ θα αποσταλούν έως και τις 24 Αυγούστου ενώ η ίδια ημερομηνία ορίζεται και για τα στοιχεία των ΚΕΔΔΥ.

 

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

……………………………….

Εγκύκλιος 130870/E2/20-8-2015 του Υπουργείου Παιδείας

Προκειμένου το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2015-2016, αφού ληφθούν υπόψη τα στοιχεία mySchool και οι αντικειμενικές ανάγκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρακαλούμε να συμπληρωθεί ο επισυναπτόμενος πίνακας από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στη συνέχεια να διαβιβαστεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προκειμένου να καταγραφεί και η εκτίμηση του Περιφερειακού Διευθυντή.

1. Για τον υπολογισμό των λειτουργικών αναγκών πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κείμενες διατάξεις για τη συγκρότηση τμημάτων και την κάλυψη ωραρίου από όλους τους εκπαιδευτικούς.
2. Στους οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικούς κάθε ΠΥΣΔΕ εννοείται ότι υπολογίζονται και όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ για οποιοδήποτε λόγο.
3. Όσον αφορά στις αναθέσεις των μαθημάτων θα ληφθούν υπόψη οι ισχύουσες Υ.Α. και εγκύκλιοι της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης ΥΠΟΠΑΙΘ.
4. Για τον υπολογισμό των λειτουργικών κενών, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες διδασκαλίας με δεύτερη ανάθεση και δεύτερη ειδικότητα και η συμπλήρωση του υποχρεωτικού εβδομαδιαίου ωραρίου.

Με παρόμοιες εγκυκλίους ζητούνται τα λειτουργικά κενά για τις ΣΜΕΑΕ (

) και για τα ΚΕΔΔΥ (
)

ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...