Home / HEADER-NEWS / Το «μεγάλο όραμα» των Υπ. Παιδείας: «Οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία να είναι στην θέση τους».

Το «μεγάλο όραμα» των Υπ. Παιδείας: «Οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία να είναι στην θέση τους».

Δημοσιεύτηκε: 7:55 μμ Αύγουστος 22nd, 2015  


agiasmos

Tο «όραμα» των Υπουργών Παιδείας, δεκαετίες τώρα, είναι οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία να είναι στην θέση τους. Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για «άλλα» θέματα στην εκπαίδευση αν δεν έχουμε λύσει τα βασικά. Περισσότερο πώς είναι δυνατόν να απαιτούμε από τις σχολικές μονάδες να έχουν όραμα όταν το «όραμα» των Υπουργών το ελαχιστοποιεί. Για ένα ακόμη σχ. έτος , δυστυχώς, το «όραμα» είναι το ίδιο.

Ας θυμηθούμε τις ευχές και ομιλίες Υπουργών Παιδείας με την έναρξη παλαιότερων σχολικών ετών. Όλοι μίλησαν για κάτι που πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Όλοι μας είπαν ότι τα σχολεία έχουν εκπαιδευτικούς.

2011-2012

H υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία παραβρέθηκε στον αγιασμό που τελέσθηκε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής Αττικής, σε δήλωσή της ανέφερε: “Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, στους δασκάλους και τους καθηγητές σε όλη την Ελλάδα. Είναι μία δύσκολη χρονιά για όλους. Πάνω από όλα, όμως, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων για τα παιδιά μας, το χαμόγελό τους και η αισιοδοξία.Σήμερα είναι σημαντικό ότι οι εκπαιδευτικοί – δάσκαλοι και καθηγητές – είναι στις τάξεις τους. Όσον αφορά στο θέμα της καθυστέρησης των βιβλίων, ανακοινώσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων

2013-2014

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρευρέθηκε στον Αγιασμό, στο Δημοτικό Σχολείο Βιλίων του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλίας.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, προέβη στην εξής δήλωση:

 «Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Εύχομαι σε όλες και όλους να έχουμε μια καλή χρονιά. Σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, κάθε μαθητής έχει τα βιβλία του και κάθε τάξη  το δάσκαλο και τον καθηγητή της. 

2014 -2015

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος,….

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...