Home / Featured / Το αίτημα για εξαίρεση των υπηρεσιακών μεταβολών διαβιβάζεται στην τριμελή επιτροπή του ΣτΕ

Το αίτημα για εξαίρεση των υπηρεσιακών μεταβολών διαβιβάζεται στην τριμελή επιτροπή του ΣτΕ

Δημοσιεύτηκε: 10:50 πμ Αύγουστος 31st, 2015  


ypep8-marousi-5

Όπως ενημερώθηκα από την αρμόδια Δνση του υπουργείου, υπεγράφη πριν λίγο από την υπηρεσιακή υπουργό παιδείας το αίτημα για εξαίρεση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών από την απαγόρευση της προεκλογικής περιόδου και διαβιβάζεται άμεσα στην τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας για έγκριση.

Μόλις η έγκριση δοθεί θα εκδοθεί ανακοίνωση από το υπουργείο για το πότε θα ανοίξει το σύστημα για υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών.

Ως τότε αναμένουμε…

Δ. Μπράτης facebook

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και να ακολουθήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών κάνει το υπουργείο Παιδείας.

Δώδεκα ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, χιλιάδες καθηγητές δεν γνωρίζουν ακόμη σε ποια περιοχή αλλά και σε ποιο σχολείο θα εργαστούν καθώς ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι αποσπάσεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η Ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για το θέμα, τονίζοντας ότι «υπάρχουν σοβαρές ευθύνες από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι δεν φρόντισαν να τηρηθεί έγκαιρα το χρονοδιάγραμμα που θα εξασφάλιζε την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας όλων των υπηρεσιακών μεταβολών». Το αποτέλεσμα, προσθέτει η ΟΛΜΕ, «είναι ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουν σε ποια περιοχή θα εργαστούν και δεν μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό». Η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Ευφροσύνη Κιάου, πάντως, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, έστειλε αίτημα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας να δοθεί άδεια προκειμένου να προχωρήσουν κανονικά οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών οι οποίες έχουν παγώσει λόγω της προεκλογικής περιόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τις αποσπάσεις είναι πάνω από 4.500.

Οπως τόνισε ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νεκτάριος Κορδής, πρέπει να ξεμπλοκάρει άμεσα η διαδικασία και να δοθεί το συντομότερο δυνατό άδεια από την ειδική επιτροπή του ΣτΕ ώστε να προχωρήσουν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και εν συνεχεία να γίνουν οι τοποθετήσεις. «Αμέσως μετά, θα πρέπει να γίνει η επικαιροποίηση των κενών και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών», αναφέρει ο κ. Κορδής.

Στο θέμα των αναπληρωτών, μετά την επανέκδοση της σχετικής εγκυκλίου και της δημοσίευσής της σε ΦΕΚ -κατόπιν αιτήματος του ΣτΕ-, αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για σχεδόν 90.000 εκπαιδευτικούς. Οι νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές που θα κληθούν να καταθέσουν νέες αιτήσεις μπορούν είτε να επικαιροποιήσουν τις παλιές, είτε να υποβάλουν καινούργιες αλλάζοντας μάλιστα εάν το επιθυμούν τη σειρά προτίμησης για τις περιοχές διορισμού.

ΕΘΝΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...