Home / Featured / Στο 23% ΦΠΑ και τα ιδιωτικά σχολεία, κολέγια, ιδιωτικά ΙΕΚ… (ζητούν οι δανειστές)

Στο 23% ΦΠΑ και τα ιδιωτικά σχολεία, κολέγια, ιδιωτικά ΙΕΚ… (ζητούν οι δανειστές)

Δημοσιεύτηκε: 12:15 μμ Αύγουστος 9th, 2015  


delculescou_533_355

Δραματικές αλλαγές, παρά τις πρόσφατες αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ ζητά το κουαρτέτο με το σκεπτικό ότι είτε υπάρχουν αδικαιολόγητες εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής οι δανειστές ζητούν να υπαχθεί το σύνολο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο 23%.

Δηλαδή εκτός από τα φροντιστήρια, θα αυξηθούν τα δίδακτρα όλων των ιδιωτικών σχολείων, κολεγίων, ιδιωτικών ΙΕΚ ακόμη και οι σχολές οδηγών, στις οποίες για ορισμένες κατηγορίες διπλωμάτων υπάρχει μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ.

Παράλληλα, οι δανειστές ζητούν τώρα να αλλάξει πάλι ο συντελεστής για το βόειο κρέας και να ξαναπάει στο 13% από το 23%.

newsbeast.gr

…………………

Μετά τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία στο 23%

Μέτρο «βόμβα» για χιλιάδες γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο καθώς τα δίδακτρα θα έχουν επιβαρυνθούν με συντελεστή 23%.

Μέτρο «βόμβα» που θα επηρεάσει εκατοντάδες χιλιάδες γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο, προέκυψε από τη σύσκεψη που είχαν οι Ευ. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης με τους εκπροσώπους των θεσμών και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα δίδακτρα αυτά, όπως συνέβη και με τα δίδακτρα των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα επιβαρύνονται στο εξής με συντελεστή 23%.

Αντίθετα, η ελληνική πλευρά φαίνεται να κερδίζει τη μάχη του… μοσχαριού το οποίο και θα φορολογείται με 13% όπως και  τα υπόλοιπα κρέατα αντί για 23%.

https://www.thetoc.gr/

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...